Travel

'Steeds vaker de beste wifi aan boord van vliegtuig'

Binnenkort zal het op geen enkele vlucht meer een probleem zijn om te streamen. / Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

6 FEB 2018

Ja, we weten het: vliegen is voor veel mensen al een behoorlijk spannende gebeurtenis en dan kun je óók nog eens niet internetten aan boord van het vliegtuig. Alhoewel er steeds meer airlines komen waarin je wifi kunt kopen, is de wifi dan vaak nog zó ontzettend sloom dat je enkel een appje kunt versturen of een mailtje kunt checken. Je favoriete Netflixserie streamen? Ha-ha-ha… dat wordt negen van de tien keer een heel lastig verhaal.

Maar er zit verbetering in, meldt Routehappy: een bedrijf dat vliegtuigen, vluchten en klantenservice van luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijkt. Zij vonden uit dat op dit moment op 16 procent van de vluchten de allersnelste wifi-systemen worden aangeboden die op dit moment te krijgen zijn.

Dat lijkt weinig, maar is al een enorme verbetering als er wordt vergeleken met vorig jaar. Toen bood slechts 7.2 procent van de vluchten de beste wifi die er was en waar je dus met gemak een serie mee kunt streamen. Welke vluchten het volgens Routehappy goed doen? In ieder geval bepaalde vluchten van Delta, Lufthansa, Qantas, Virgin Australia en Air New Zealand.

Al jaren op zoek naar verbetering

Overigens is het niet zo dat men de goede wifi absoluut niet wilden bieden: luchtvaartmaatschappijen willen al jaren hun wifi verbeteren, maar de technologie stond het gewoon niet toe. De kosten voor een goedwerkende wifi-verbinding waren torenhoog en de verbinding lukte vaak niet of was technisch gezien extreem moeilijk. Een goed wifi-systeem in een vliegtuig bouwen, kost volgens het artikel zo een flink jaar. Maar zo te zien hoeven we nog maar een paar jaar te wachten voordat het doodnormaal is om aan boord een heel seizoen van Narcos, Stranger Things of Pretty Little Liars te bingewatchen…

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dit moet je weten over St. Patricks Day

Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

2 UUR

Waar Nederland oranje kleurt tijdens Koningsdag, kleurt Ierland groen tijdens de nationale feestdag St. Patrick’s Day. Op zaterdag 17 maart kleurt Ierland groen! Deze nationale Ierse feestdag wordt steeds populairder in de rest van Nederland. Wil je meer weten over St. Patrick's Day? Lees dan even verder, want we hebben de leukste facts voor op je een rij gezet.

Saint Patrick

De nationale feestdag van Ierland is vernoemd naar Saint Patrick, de beschermheilige van het land. St. Patrick werd waarschijnlijk in de vierde eeuw geboren in Schotland. In zijn tienerjaren werd hij ontvoerd en als slaaf verkocht in Ierland. Na een paar jaren in gevangenschap, wist hij te ontsnappen en ging in de leer om priester te worden. In deze rol had hij de taak om het christendom verder te verspreiden in Ierland.

Eigenlijk geen groen maar blauw

Eigenlijk waren de originele kleuren van St. Patrick blauw, pas nadat hij nauw werd geassocieerd met de Ierse onafhankelijkheidsbeweging, werden de kleuren veranderd in groen. Dus als je echt deze man wilt herinneren dan draag je ook een stukje blauw

Viering in de VS

In Amerika wonen veel Ieren en zij vieren deze dag dan ook groots. Enkele van de grootste en eerste optochten vonden plaats in New York. In 1762 gingen in de Big Apple naar verluidt 250.000 mensen de straat op om te vieren.

De oorsprong van het klavertje

Het klavertje vier is het symbool van Ierland. Het was oorspronkelijk een hulpmiddel dat St. Patrick mensen gebruikte om het concept van de Heilige Drie-eenheid te onderwijzen, waarbij elk blaadje verschillende aspecten van de heilige geest vertegenwoordigde.

Originele naam

In de tijd van Patrick was het erg normaal voor een priester om zijn naam te veranderen op het moment dat ze worden ingewijd. Voordat St. Patrick een priester werd, heette hij eigenlijk Maewyn Succat. Als Maewyn dus geen priester was geworden, dan hadden we zaterdag 17 maart Maewyns dag kunnen vieren!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

7

Deze bestemmingen zijn favoriet voor de meivakantie

Valencia is een hoge binnenkomer in de top 10. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

15 MAA 2018

Oké, we zitten nog maar in maart, maar de plannen voor de meivakantie worden al druk gesmeed. Dat blijkt ook uit het aantal boekingen dat Nederlanders op dit moment doen. En uit die boekingen is heel wat af te lezen, bijvoorbeeld wat de populaire bestemmingen worden voor dit seizoen.

Griekse eilandjes of een weekendje Duitsland? Nee hoor, Nederlanders verkassen in de meivakantie straks massaal naar Dubai en Valencia. Dubai blijkt zelfs in potentie de populairste bestemming te worden voor deze meivakantie, volgens cijfers van Vliegtickets.nl, die de boekingen van dit jaar vergelijken met die van vorig jaar.

Dubai en Valencia

Dubai is daarin onwijs in populariteit gegroeid. Het aantal geboekte tickets naar het warme land is met 10 procent toegenomen. Ook de boekingen naar Lissabon zijn met 2,5 procent toegenomen. Valencia is een nieuwkomer in de top 10, maar belandde direct op een mooie zesde plaats.

Het rare is dat de populariteit van Dubai bijvoorbeeld niet terug te zien is in het online zoekgedrag van de vakantiegangers. „De bestemming komt niet eens in de zoekopdrachten voor, terwijl op Lissabon en Valencia wel veel gezocht is”, aldus Tom Verdonck, marketingmanager van de online vakantieaanbieder.

Dubai doet het goed als vroegboekbestemming. / colourbox

Wel populair in de zoekopdrachten, maar uiteindelijk minder als vroegboekbestemming, is Faro. Ook Londen, Rome en Barcelona doen het minder goed dit jaar En Curaçao schijnt helemaal niet meer terug te vinden zijn in het online zoekgedrag. Grote winnaar in dit hele verhaal? Op dit moment Malaga. En zeg nou eerlijk: dat is toch ook een droombestemming voor een leuke voorjaarstrip?

Benieuwd naar de complete top 10?

  1. Malaga
  2. Barcelona
  3. London
  4. Lissabon
  5. Alicante
  6. Valencia
  7. Dubai
  8. Rome
  9. Madrid
  10. Bangkok

LEES OOK


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

600+

Likeability of 5

Hotspot-app GoHere tipt de écht leuke plekjes

Straks sta je eindelijk in je eentje op een mooi plekje op aarde, in plaats van met hordes toeristen. / Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

14 MAA 2018

Een app met tips van je vrienden voor de perfecte hotspots voor jouw volgende stedentrip? Die is nu beschikbaar. GoHere lanceerde woensdag een app met reistips ván en vóór vrienden.

Dezelfde leuke plekjes

Hoe dat werkt? „Gebruikers kunnen tips van vrienden zoeken en eigen tips toevoegen”, legt Menno Biesiot van GoHere uit aan Metro. „Het viel ons op dat er allemaal reisapps bestaan die leuke plekjes aanwijzen, maar dat dat állemaal dezelfde 'leuke' plekjes zijn. Terwijl je eigenlijk graag tips zou willen van plekken waar niet allemaal toeristen komen.”

„Vaak vraag je daarom aan je vrienden waar je heen moet op je volgende trip en dat hebben wij nu samengevoegd in een app”, legt Biesiot verder uit.

Unsplash

Verschil

Het is meteen het wezenlijke verschil met bestaande apps als Tripadvisor en Yelp. Een ander significant verschil is dat Biesiot ons verzekert dat er in hun app geen samenwerkingen aangegaan worden met plekken zodat deze bovenaan in de 'zoekmachine' belanden. „Wij gaan geld verdienen door ervoor te zorgen dat je voor de plekken die worden aangeraden bij ons al kaartjes kunt halen of kunt reserveren bijvoorbeeld. Maar hotspots worden nooit gesponsord in onze app.”

Natuurlijk staat er al het een en ander op de app vermeld. Biesiot geeft aan dat er nu zo'n duizend tips voor steden staan vermeld, om te voorkomen dat mensen een lege app downloaden. „Als je dan een leuke tip hebt voor vrienden die bijvoorbeeld aangeven naar Dubai te gaan, kun je die toevoegen. En er bestaat ook een optie om te vragen om tips van andere mensen als je naar een stad gaat en er is nog niks of niet veel ingevuld.”

Unsplash

Alle toeristen verzamelen

Hoe voorkom je dan dat straks niet juist ál die toeristen wederom op die speciale hotspots verzamelen? „Omdat de tips persoonlijk van jouw vrienden komen”, legt Biesiot uit. „En ja, het kan wel zo zijn dat jouw vrienden bijvoorbeeld een spot tippen waar ook andere toeristen komen, maar dan is het waarschijnlijk iets wat jij ook heel erg leuk zal vinden. We zeggen niet dat de toeristische trekpleisters er niet in kunnen verschijnen, maar dat is compleet afhankelijk van jouw vrienden. Die dan ook dat ene kleine café verderop kunnen tippen waar géén toeristen komen.”

Parijs

Of Biesiot zelf een leuke tip heeft? „Absoluut! Ik ben net naar Parijs geweest en heb als tip Merci; een vintagestore waar je bijvoorbeeld ook kunst en taarten kunt kopen. Het is echt plek waar je via de bekende apps nooit terecht zal komen.”

GoHere is vanaf nu gratis te downloaden via de app store.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_c81013cb1ff1906654a553f6983175e4cba2407a_avatar

Views

86

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

GISTEREN

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

95

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Reismeisjes #35: Lesbisch in het tolerante Taiwan
Likeability of 5

Reismeisjes #35: Lesbisch in het tolerante Taiwan

Foto van 'Maartje Hensen'

14 MAA 2018

“Ik zag op jullie Instagram een foto dat jullie kussen en Roxanne een ring laat zien, gaan jullie trouwen?” Couchsurfing host Marko doet een derde poging om het gesprek naar onze relatie te leiden. Toen hij ons ophaalde van het busstation was zijn eerste opmerking: “Ik hou van Nederland, daar zijn ze zo open. Over homo’s bijvoorbeeld. Hier krijgen we gelukkig ook het homohuwelijk.” Meer welkom kunnen we ons niet voelen!

Onze 57-jarige host is een van de vele Taiwanezen met wie we een open gesprek kunnen voeren over homoseksualiteit. Het is heerlijk om onszelf te kunnen zijn. We dachten dat Thailand hét Aziatische land was om homo te zijn, maar we zijn van gedachten veranderd. Taiwan voelt net zo vriendelijk, maar niet zo gereserveerd als Japan en heeft een aantal grote voordelen met betrekking tot de LHBT-gemeenschap ten opzichte van Thailand. Zo mogen transgenders officieel hun geslacht wijzigen zonder operatie te ondergaan. Maar de grootste reden dat Taiwan wint: het homohuwelijk wordt gelegaliseerd!

Niet eerder tijdens onze wereldreis hebben we zo openlijk kunnen praten over homoseksualiteit met de mensen die we ontmoeten. Bij onze couchsurfadressen tasten we de sfeer af, zoals gebruikelijk. Het valt meteen op dat we niet de standaardvraag krijgen of we zussen zijn. Wanneer onze host in Taipei ons voorstelt aan zijn vriendin, komen we erachter dat ze een transvrouw is en in een kliniek voor plastische chirurgie werkt. Op Facebook zien we de transitie die ze heeft ondergaan en we zijn verbaasd dat het allemaal openlijk op het internet staat: wat is dat mooi!

In het zuiden van Taiwan logeren we bij een kunststudent. We vermoeden al snel dat hij op mannen valt, maar vooralsnog vragen we er niet direct naar. Als we bij iemand logeren, vinden we het niet handig om confronterende vragen te stellen. Al snel pakt hij er echter zijn dvd-collectie trots bij: het zijn stuk voor stuk homo-erotische films. Later laat hij vol trots een schilderij zien van zijn vriendje. Wij zijn het eerste homostel die hij te logeren heeft en hij vindt het ontzettend interessant en we hebben de leukste gesprekken.

Onze host lacht als we vragen of zijn vrienden weten dat hij homo is en hij zegt: “Ik ben een kunststudent, alle jongens op de opleiding zijn homo!” Het is voor de jongere generatie de normaalste zaak van de wereld dat homoseksualiteit bestaat. Een andere couchsurfing host vraagt ons ook direct of we een stel zijn. Als we 'ja' antwoorden, vraagt hij of we dan lesbisch zijn. Na nog een bevestiging kijkt hij bedenkelijk, knikt en mompelt “cool”.

We zitten ons even serieus af te vragen of we hier misschien niet kunnen gaan wonen, maar komen erachter dat het niet allemaal zo rooskleurig is als het lijkt. De oudere generatie heeft er nog steeds moeite mee. De beslissing om het homohuwelijk te legaliseren lijkt ook voort te vloeien uit een hartverscheurende gebeurtenis in 2016. Een Franse kunstleraar pleegde zelfmoord nadat zijn Taiwanese partner – met wie hij meer dan 35 jaar mee samen was – overleed aan kanker en hij geen recht had op hun gezamenlijke eigendommen, omdat hun relatie niet officieel erkend werd.

Taiwan is er dus ook nog niet, maar stappen in de goede richting worden gezet. Op 24 mei 2019 mogen homostellen officieel trouwen, op basis van het vonnis van het constitutioneel hof van Taiwan. Of wellicht al eerder, als het parlement de huidige wet met betrekking tot het huwelijk aanpast of er een nieuwe wet wordt ingevoerd.

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen en de beste plekken om te bezoeken. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.

LEES OOK


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

100+

fastfood is wellicht niet de beste keuze voor de lijn, maar op vliegtuigen wel de gezondste keuze die je kunt maken. / Colourbox

Waarom fastfood de gezondste optie op vliegvelden is

Waarom fastfood de gezondste optie op vliegvelden is

Foto van 'Daisy Heyer'

11 MAA 2018

Je kent het wel: je bent compleet #fitgirl en je gaat op vakantie, maar omdat je geprepte maaltijd niet altijd meer in je handbagage past, ben je verplicht om een hapje te eten op het vliegveld. Veel keuze heb je daar over het algemeen niet, maar bij die fastfoodketen ga je in ieder geval niét eten; dat is zeker. Maar wat nou als we je zeggen dat daar eten waarschijnlijk de gezondste optie op het vliegveld is?

Hygiëne

Je leest het goed: waarschijnlijk is fastfood de gezondste keuze die je kunt krijgen. In ieder geval gezonder dan de salades, het ‘verse fruit’ of de groenteschotel die je daar haalt. Waarom? Volgens Money, dat onderzoek deed naar hygiëne op vliegvelden, is dat typische gezonde voedsel namelijk bereid in de keukens van de luchthavens, die dan weer helemaal niet zo gezond en hygiënisch blijken te zijn. Vooral vanwege de snelheid waarmee op grote luchthavens gewerkt wordt, blijft er qua hygiëne over het algemeen te wensen over.

Daarnaast is het vaak onduidelijk hoe het verse voedsel eigenlijk getransporteerd wordt naar de terminals en hoe lang het daar al (buiten de koeling) staat. Daardoor is het risico op ziekte bij het eten van een fruitsalade een stuk hoger dan bij de frietjes van een fastfoodketen.

Géén buffetten!

Waar je helemaal mee moet uitkijken? Buffetten! Die worden genoemd als absolute no-go, zelfs als je kiest voor dingen die er behoorlijk veilig uitzien zoals pizza of pasta. Het etenswaar staat hier vaak urenlang op verwarmde platen en in verwarmde pannen. Wanneer je het er op zich wel op kunt wagen is als de buffetten ontzettend druk zijn, omdat het voedsel dan vaak vervangen wordt. Maar of je dat risico daadwerkelijk wil lopen voordat je op vakantie gaat…

Conclusie: als je op het vliegveld moet eten is de beste manier om zo gezond mogelijk aan je trip te beginnen gewoon bij een fastfoodketen aanschuiven. Zij hebben een grote reputatie hoog te houden en worden daarom vaak streng in de gaten gehouden op het gebied van hygiëne. Het luchthavenvoedsel is daardoor even ‘goed bereid’ als buiten de luchthavens om en dus net zo veilig als in de normale restaurants. En geef nou toe: zo’n frietje voor vertrek is toch ook gewoon een feestje?

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+