Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 11 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

In China zitten we binnenkort in de vliegende taxi

Met drones kun je nu al foto’s en filmpjes maken, post bezorgen en nog veel meer wat we een aantal jaar geleden absoluut niet voor mogelijk hadden gehouden. Maar wat nog niet gebeurt, is met een drone mensen vervoeren. Ook dat moment komt echter steeds dichterbij.

Er zijn nog wat hobbels in de weg (of lucht, ha!), maar we komen steeds dichterbij het gebruik van drones als – bijvoorbeeld – vliegende taxi’s. In Chine heeft het merk Ehang namelijk een aantal succesvolle tests uitgevoerd met hun Ehang 184. Met het filmpje willen ze laten zien dat hun quadkopter, een soort van helikopter met plek voor één persoon en in de vorm van een ei, niet uit de lucht valt. De bedrijfsleider van Ehang, Huazhi Hu, nam de proef op de som.

Het apparaat is ook nog eens geheel elektrisch en kan met één druk op de knop naar een op voorhand geselecteerde bestemming vliegen. De kleine taxi-drone onderging in totaal al meer dan duizend testen. Zo is er gekeken of hij een orkaan aan kan, werd er getest tot een gewicht van 225 kilogram en vloog de drone ook een behoorlijke afstand van ruim 14 kilometer op de automatische piloot.

Bij een ongeluk en toerisme

Het doel is om de techniek uiteindelijk zo betaalbaar en betrouwbaar te maken dat de drone op meerdere manieren mensen kan vervoeren. Bijvoorbeeld voor gebruik bij een ongeluk, maar ook voor een toeristisch ritje. Wij kunnen niet wachten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.