Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 12 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

10 perfecte redenen om de Malediven te bezoeken

De droomvakantie voor zo’n beetje ieder mens op aarde? Dan noemen we toch al snel de Malediven. Velen dromen er van, maar voor weinigen wordt die droom ook echt werkelijkheid. Maar waarom eigenlijk niet? Wij geven je tien goede redenen om die vakantie wél (en zo snel mogelijk) te boeken!

Onderwaterleven

Lekker snorkelen of duiken is hier heerlijk. / Colourbox

Beetje onder water koekeloeren daar is helemaal niet zo moeilijk. Gewoon met een snorkel als je niet van duiken houdt. Eén ding: de dieren en het koraalrif rondom de Malediven worden ernstig bedreigd, dus naast het feit dat je snel moet zijn, dien je ook overal van af te blijven.

Resorts

Wie wil er nou geen vakantie vieren in één van deze huisjes? / Colourbox

Die huisjes in het turquoise water waar jij bij wegdroomt op de foto’s? Dat zijn heel waarschijnlijk de huisjes op de Malediven. Het eiland heeft een aantal adembenemend mooie resorts, waar jij dolgraag in je leven een keer wilt verblijven.

Vers fruit

Colourbox

Houd jij wel van een beetje lekker fruit? Dan zit je hier zó goed op je plaats! Vanwege het klimaat kun je op de markt in Malé, de hoofdstad van de Malediven echt god-de-lijk fruit kopen. Daar smaakt een banaantje toch net even lekkerder dan in ons koude kikkerlandje.

Een zee vol lichtjes

Wat? Ja, een zee vol lichtjes bestaat echt. Op de Malediven heb je namelijk een stuk zee met bioluminescentie plankton, wat eigenlijk wil zeggen dat het ‘glow in the dark’ plankton is. Wat dus oplicht als het donker is en er supercool uit ziet!

Kleurige huisjes

Colourbox

Gezelligheid zit hem meestal ook in kleurrijke huisjes. Zo kennen we de kleurige plekjes op Curacao zo’n beetje op ons duimpje door alle foto’s, maar veel minder bekend zijn de kleurige winkeltjes op Maafushi, een van de grootste eilanden van de Malediven.

Duiken

Colourbox

Een perfecte plek om te duiken op de Malediven? Bij Maaya Thila. Dit is een van de beste plekken op deze aardbodem om met walvishaaien te zwemmen.

Koraaleilanden

Colourbox

Er zijn op de Malediven prachtige atollen (koraaleilanden) te bezichtigen. Zoals Baa Atoll, een van de 26 atollen die er te vinden is en de thuisbasis van de mooiste resorts ter wereld.

Moskee

Colourbox

Wist je dat bijna alle inwoners van de Malediven moslim zijn?De bloedmooie Grote Vrijdagsmoskee in Malé is zeker een bezoekje waard. In het helderwitte gebouw zit veel goud verwerkt en de gouden koepel schittert imposant. Er mag bovendien geen enkel gebouw zijn dat boven de toren van deze moskee uitkomt.

Roggen

Je vindt bij de Malediven de grootste roggen ter wereld. / Colourbox

Als je hier gaat duiken, zie je op sommige plekken massa’s roggen. En niet zomaar roggen, maar Manta Ray roggen: de grootste roggen op aarde. Indrukwekkend!

De prachtige zonsondergang

Colourbox

Ehm… Do we need to say more?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.