Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 6 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Vier soorten vakanties die je gelukkig gaan maken

Al vakantie plannen gemaakt? De bestemming mag je zelf kiezen, maar wij helpen je graag met het kiezen van een soort vakantie.

Familie- en vriendenvakantie

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat ervaringen je meer geluk brengen dan bezittingen, dit meldt reissite TravelandLeisure. Een gedeelde ervaring met vrienden of familie zorgt ervoor dat jullie band sterker wordt. Tijdens een vakantie beleef je avontuurlijke, mooi en vaak leuke momenten, die je nog jarenlang kan koesteren.

Maak nieuwe herinneringen met je beste vrienden. Foto: Pexels

Ga alleen de wereld in – soloreis

Hebben je vrienden en familie hele andere vakantiewensen? Dan is het helemaal geen gek idee om alleen op reis te gaan. Alleen op reis gaan geeft je een bepaalde vrijheid, het is goed voor je ontwikkeling en zelfvertrouwen. Je zult merken dat als je alleen op reis bent, dat mensen je sneller aanspreken. Ook maak je eerder contact met locals en tijdens zo’n vakantie maak je vrienden over de hele wereld.

Leer iets nieuws op vakantie

In het dagelijks leven wil je misschien wel een nieuwe taal leren, surfles of eindelijk een cursus salsa volgen, maar grote kans dat het er nooit van komt. Waarom zou je een vakantie niet gebruiken voor het leren van een nieuwe vaardigheid? Ook ideaal als je alleen op vakantie wilt. Veel reisorganisaties organiseren speciale pakketreizen waarbij je een nieuwe vaardigheid kunt leren. Je kunt dan kiezen voor eigen accommodatie of je slaapt in een gasthuis of studentenhuis.

Neem tijdens een vakantie de tijd om te leren surfen! Foto: Pexels

Vrijwilligerswerk

Heb ik eindelijk vakantie en dan moet ik gaan werken? Toch zul je je verbazen over hoe leerzaam en leuk een vakantie kan zijn waarbij je vrijwilligerswerk gaat doen. Psychologen geloven dat vrijwilligerswerk iemand kan helpen om meer voldoening in zijn leven te krijgen. En op zich is het geen slechte combinatie. Terwijl jij een nieuwe stukje van de wereld ontdekt, kun je andere mensen helpen om iets goeds terug te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.