Travel

Deze bestemmingen kun je in 2018 beter overslaan

Cinque Terre kunnen we de komende tijd als toerist beter met rust laten. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

23 JAN 2018

Reizen: we doen het allemaal en graag ook. Maar er zijn enkele plekken op deze aardbodem waar de lokale bevolking de komende periode liever geen toeristen meer ziet, dus ook jou niet. Daarom hierbij twaalf plekken waar je in 2018 misschien maar beter even niet moet komen. Maar of je je er ook echt aan houdt is natuurlijk geheel aan jou…

Skye, Schotland

In 2017 ging de infrastructuur van dit Schotse eiland totaal naar zijn grootjes vanwege de grote druk van duizenden touringcars en auto’s vol toeristen die over de smalle wegen reden om een glimp op te kunnen vangen van Glenbrittle, de iconische zonsondergang bij Elgol an de prachtige rotsen bij Old Man of Storr.

De bewoners van Skye hebben genoeg van de wildplassende en lawaaierige toeristen en de politie is het met hen eens. Ze adviseren bezoekers nu alleen nog te komen als er al geboekt is.

Barcelona, Spanje

In Barcelona zag de lokale bevolking het aantal toeristen in 2016 naar 34 miljoen gaan. Dat is 25 procent meer dan in 2012, wat tot grote frustratie lijdt onder locals. Dat werd pijnlijk duidelijk door de anti-toeristen graffiti die door de stad te vinden is en een protest waarbij de lokale bevolking het strand van Barceloneta bestormde in augustus 2017.

Hun ergenissen? Onbeleefde toeristen, slapende mensen op het strand van de stad en Airbnb en andere huurorganisaties die ervoor zorgen dat de huurprijzen in Barcelona stijgen, waardoor locals hun huizen moeten verlaten. Recent besloot de regering een aantal regels in te stellen die het aantal toeristen moet beperken. Erg welkom voelen wij ons in ieder geval niet meer…

Dubrovnik, Kroatië

Waarom deze plek zo populair is? We noemen een Game of Thrones: waarin Dubrovnik als hoofdstad gebruikt wordt. Die populariteit kan er in de toekomst voor zorgen dat de plaats haar plekje op de UNESCO wereldergoedlijst kwijtraakt, want het stadje is compleet overbevolkt. Daardoor zijn drastische maatregelen genomen.

De stad kan eigenlijk maar 4000 mensen per dag aan, maar zit op een gemiddelde zomerdag zo op 10.000 mensen. Dat aantal wordt teruggedrongen, mede dankzij het feit dat het aantal cruiseschepen dat aanmeert in de oude haven van het stadje drastisch omlaag gaat. In 2016 kwamen zo’n 800.000 mensen via een cruiseschip aan, waarvan de meeste slechts drie uur bleven.

Venetië, Italië

Wie Venetië kent (wie niet?) weet dat de stad zo’n beetje leeft op toerisme. Maar in 2017 waren de locals van deze stad het zat en gingen ze de straten op. Die locals, dat zijn er trouwens maar zo’n 55.000, tegenover 30 (!) miljoen toeristen die jaarlijks in de stad te vinden zijn. Er zijn nu plannen om cruiseschepen te weren, waardoor het aantal toeristen ook drastisch zal verminderen. En ach, ergens snappen we dat wel…

Santorini, Griekenland

Ja, er is een prachtige zonsondergang op Santorini. Maar hoe prachtig is die nog, als je die met duizenden tegelijk in een overbevolkt dorpje op een – welliswaar – prachtiger rots bekijkt? Niet zo heel prachtig meer, en het eiland bereikt dan ook zijn taks wat betreft toerisme.

In 2017 brachten zo’n twee miljoen toeristen een bezoek aan het Griekse eilandje, waarvan 850.000 er met en cruiseschip langs kwamen. Na een paar uur rondkijken vertrekken die weer, maar het verpest wel een beetje de sfeer van het authentieke eiland.

Het aantal toeristen dat per cruiseschip aan land mag komen is daarom teruggedrongen naar 8000 per dag, maar omdat het ook economisch weer beter gaat komen er steeds meer mensen op Santorini wonen en dreigt het eilandje toch echt zijn charme te verliezen.

Bhutan

Ja, hier is een streng regelement wat betreft toerisme. Bezoekers moeten 200 tot 250 dollar per dag afrekenen (en als je met één of twee mensen bent betaal je nog eens 40 dollar toeslag), maar toch zijn er grote zorgen over het toenemende toerisme en de invloed daarvan op het kleine Himalaya-koninkrijk. Vooral wat betreft de natuur rondom het gebied zijn grote zorgen van de lokale bevolking. Misschien maar wegblijven dus.

Taj Mahal, India

De grote trekpleister van India en dat is te merken in het – toch al superdrukke – land. Zo’n acht miljoen bezoekers per jaar bezoeken het gebouw, waardoor jouw bezoekje waarschijnlijk resulteert in een chaotische beleving, met allerlei mensen die smeken om een goede selfie.

Daar wordt aan gewerkt, door het aantal tickets dat per dag verkocht kan worden aan mensen uit India te beperken tot 40.000 per dag. Die tickets kosten maar 60 cent, terwijl de tickets voor internationale toeristen op zo’n 15 dollar liggen. Die tickets kunnen echter nog wel onbeperkt verkocht worden…

Mount Everst, Nepal

Nou beklimt niemand zomaar even de Mount Everest, maar locals hebben al langer klachten over het aantal mensen dat gevaarlijke situaties veroorzaakt op ’s werelds hoogste gebergte. Vanwege dat gevaar, mag je de Mount Everest al vanaf 2015 enkel beklimmen als je een ervaren klimmer bent. Nu is Nepal nog een stappie verder gegaan, door blinden, mensen met een dubbele amputatie (afgezien de mensen met een medisch cerftificaat) en solo-klimmers (tenzij ze met een gids zijn) te bannen. Dit zou vooral zijn ingesteld om het aantal ongelukken en klimgerelateerde doden te verminderen.

Machu Picchu, Peru

In 2016 bezochten vijfduizend mensen per dag de Machu Picchu in Peru: het dubbele van wat UNESCO aanraadt. Ondanks het feit dat buitenlandse reizigers sinds 2014 een officiële gids moeten hebben, is er nog een maatregel nodig geweest. Sinds juli 2017 zit er ook een tijdslot op het bezoeken van Machu Picchu met een ochtendsessie van 06.00 ’s ochtends tot 12.00 uur s’ middags en een middagsessie van 12.00 uur tot 17.30 uur. Wat het effect daarvan is, valt nog te bezien.

Galápagos Eilanden, Ecuador

De reden dat men hier liever niet al te veel toeristen ziet is vooral vanwege de natuur. Die beschermen is een zware taak voor de regering van Ecuador, die het toch proberen door bezoekers slechts toe te laten tot bepaalde gebieden op de eilanden en ten alle tijden een gids te verplichten.

Nu zijn daar nog meer regels bijgekomen: je moet voorafgaand aan je bezoek kunnen aantonen dat je een ticket terug hebt, je moet een reservering in een hotel hebben en daarnaast heb je een speciale transitcontrolekaart nodig. Die regels zijn echter nog niet in gegaan.

Cinque Terre, Italië

Ook hier stijgt het toerisme enorm, naar 2.5 miljoen in 2015, waardoor de regering het jaar daarop een maximum van 1,5 miljoen toeristen moest beloven. Daar is uiteindelijk weinig van terechtgekomen en de zorgen rondom het massatoerisme naar de vijf indrukwekkende dorpjes zijn dan ook reëel. Ook hier spelen cruiseschepen weer een grote rol en het blijkt dat veel van die bezoekers te weinig of geen geld uitgeven in de dorpjes, waardoor de bewoners er weinig aan hebben. En dat terwijl het aantal toeristen waarschijnlijk heeft geleid tot meer aardverschuivingen en rotswatervallen.

Antarctica

Niet echt een standaard vakantieplek en we moeten ook eerlijk bekennen dat wij maar weinig (zeg gerust géén) mensen kennen die hier naartoe gaan op vakantie. Toch is het aantal toeristen dat Antarctica wel bezoekt (in 2016/2017 zo’n 44,3 duizend) al reden tot zorg.

Vandaag de dag mogen er niet meer dan 500 passagiers op aanmerende boten meevaren. Meestal zijn dat er maar zo’n 100, vanwege de strikte regels die gelden voor mensen die op elk moment kunnen aankomen. Het zuidelijke continent heeft geen permanente bewoners en dat is maar goed ook, want men is bang dat het gebied compleet verwoest wordt als er te veel bezoek is.

Bron: CNN. 


Op vakantie in eigen land: hotspots van Rotterdam

Metro's Daisy en Lisa vertrokken een weekend naar Rotterdam om vakantie te vieren in eigen land. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

VANDAAG, 13:30

We reizen allemaal steeds vaker en steeds verder weg, maar een stedentripje kan nog behoorlijk wat kosten zodra je het vliegtuig of de trein moet pakken. Wat is er dan ook leuker om ons eigen landje te ontdekken en daar een korte stedentrip van te maken? Metro's Daisy en Lisa namen de proef op de som en vertrokken voor de verandering eens vanuit 'hun' Amsterdam naar de tegenpool: Rotterdam. En ze werden stiekem verliefd op de havenstad...

Een beetje New York

Rotterdam. Als je in Amsterdam geboren bent hoor je eigenlijk niet te zeggen dat je de bekende havenstad best aantrekkelijk vindt, maar het is toch wat we voelen als we 'Roffa' inrijden. We zien een skyline die ons stiekem een beetje doet denken aan New York. Natuurlijk zijn we wel vaker in of rondom Rotterdam geweest, maar deze keer - omdat het om een weekendje weg gaat - voelt het anders. Het lijkt net alsof we écht ver weg op reis zijn, terwijl het slechts een uurtje rijden van Amsterdam af zit.


Kwart kerstvakantiegangers vlucht voor sociale druk

Foto ter illustratie. / Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

De kerst komt eraan. Voor velen een bron van gezelligheid en samenzijn met de familie, maar voor een groot deel van de Nederlanders is juist dát een goede reden om het land met de feestdagen te ontvluchten. Maar liefst een kwart van de vakantiegangers die met kerst het land uit zijn, vertrekken namelijk vanwege de sociale verplichtingen. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter.

Meer mensen weg met kerst

De vakantiewebsite deed een steekproef onder Nederlandse reizigers over hun reisplannen rond de feestdagen. Ging vorig jaar nog 12 procent van de ondervraagden op vakantie met kerst, is dat in de aankomende kerstperiode 17 procent; een stijging van meer dan een derde. Naar verwachting zet deze trend zich de komende jaren verder voort dankzij het feit dat het economisch voor velen weer goed gaat.


Dit zijn de tofste foodfestivals ter wereld in 2019

Het Street Food Festival in Zürich is minstens net zo tof als Rollende Keukens. / Instagram @streetfoodfestivalzurich

Foto van 'Daisy Heyer'

15 DEC 2018

We houden allemaal van eten én van foodfestivals. Reizende foodies weten dat één van de grootste voordelen van reizen is, dat je verrast wordt door nieuwe smaken en ingrediënten in de landen die je bezoekt. Dus wat staat je te doen als je in een vreemd land bent en je hebt de kans? Een foodfestival bezoeken! Skyscanner heeft tien van de leukste foodevents ter wereld opgezet en deelde deze met de lezers van Metro. Voor elke maand van 2019 één!

Januari: Gastrofestival Madrid

Sabor! Sabor! Spanje explodeert in de saaiste maand van het jaar van de heerlijkste gerechten. Wil je af van je winterblues? Dan is dit festival ideaal. Het Gastrofestival duurt maar liefst negentien dagen en het leuke is: het festival heeft veel meer te bieden dan lekker eten alleen. Het event is een mix van culinair eten en andere vormen van creatieve uiting zoals literatuur, muziek, film, theater, fotografie en mode. Er is van alles te doen; van lekker proeven tot culinaire tours en workshops.


Waarom je zuidelijk Laos zeker niet mag overslaan!

Waarom je zuidelijk Laos zeker niet mag overslaan!

Foto van 'Maartje Hensen'

12 DEC 2018

Veel toeristen die Laos bezoeken focussen zich vooral op de hoogtepunten in het Noorden: Vientiane, Vang Vieng en Luang Prabang. Sommigen maken een uitzondering en bezoeken de 4000 eilanden in het Zuiden, maar Zuidelijk Laos heeft nog zoveel meer te bieden!

Phou Salao

Paksé is het startpunt van elk avontuur in Zuidelijk Laos, tenzij je uit Cambodja naar Zuidelijk Laos gaat. Paksé is meer dan een goed startpunt. De stad heeft een aantal mooie tempels, een museum en het meest indrukwekkende: Phou Salao. De Mekong rivier stroomt door Paksé en als je via de Lao-Nipponbrug naar de overkant gaat, prijkt er een prachtige gouden boeddha op de berg – uitkijkend over de Mekong. Zowel zonsopkomst als –ondergang zijn hier fenomenaal.


Op deze plekken vier je 2 keer Oud & Nieuw in 24 uur

Zelfs binnen Europa kun je twee keer oud&nieuw vieren. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

9 DEC 2018

Is Oud&Nieuw jouw lievelingsfeest? Met een beetje goede reisplanning kun je dit jaar twee keer oud en nieuw vieren in 24 uur. Zet de oliebollen en champagne maar vast klaar.

Reiswebsite Holidayguru heeft onderzocht hoe je op verschillende plekken ter wereld twee keer het nieuwe jaar kan inluiden op één dag. Want ja dan kan! En je hebt er geen tijdmachine voor nodig.


Walhalla voor kaasfans: kaaspretpark in Zuid-Korea

Kies jij standaard voor het kaasplankje als het om desserts gaat? Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

6 DEC 2018

Eerder schreven we al over een pasta pretpark, dit keer hebben we goed nieuws voor de kaasliefhebbers. In Zuid-Korea hebben ze een heus kaas pretpark.

Foto: Pexels

Kies jij standaard voor het kaasplankje als het om desserts gaat? Ontbijt, lunch en diner je het liefst met kaas en draai je zelfs voor de meest stinkende kaasjes je hand niet om? Dan mag het Imsil Cheese Theme Park niet ontbreken op je vakantieverlanglijst.


’s Werelds meest bizarre weekendmarkt

Camera video’s Werelds meest bizarre weekendmarkt

Foto van 'Maartje Hensen'

5 DEC 2018

De Chatuchak Markt in Bangkok – ook wel Jatujak of JJ markt – is een ware sensatie. ’s Werelds grootste markt heeft maar liefst 15.000 marktkraampjes, verdeeld over 14 hectare en trekt elk weekend gemiddeld 200.000 bezoekers. Met 27 secties en 11 categorieën kun je hier je lol op. Van antiek naar kleding, tot reptielen: er is niks wat je hier niet kunt kopen. Ons tweede bezoek was net zo overweldigend als het eerste en natuurlijk vertellen we je er graag meer over!

De bus bleek toch niet de handigste manier om naar de markt te komen. Via een onhandige – en misschien een beetje gevaarlijke – route lopen we richting de markt. Eigenlijk hebben we er nog niet heel veel over gehoord van andere reizigers, maar volgens TripAdvisor is het een van de hoogtepunten van Bangkok. Dus riskeren we ons leven en wandelen we langs de snelweg na de veel-te-lange busrit. Zo’n lokale bus is verre van ideaal, maar wel goedkoop. Misschien was onze route-inschatting niet de beste en blijkbaar kun je het park dat we moeten doorkruisen niet aan elke kant inlopen. Vandaar dat we langs de snelweg moeten lopen. Gelukkig kunnen we vrij snel het park in – oké, niet via een officiële ingang. In het park staan we even raar te kijken van de knuffelende marmotten die we tegenkomen. Blijkbaar begint de gekkigheid van de Chatuchak markt hier al.


Afgelegen dorp in Groenland smacht naar toeristen

Leah Plums bezocht Ittoqqortoormiit al en had geen filter nodig om aan te geven hoe mooi het er is. / Instagram: @leahplums

Foto van 'Daisy Heyer'

29 NOV 2018

Zin om er deze winter even helemaal tussenuit te zijn? Dan hebben we een hele geschikte plaats gevonden die ervoor zorgt dat jij écht even weg bent. Er is alleen één puntje waar je rekening mee moet houden: het gaat om één van de meest afgelegen plekjes ter wereld: het dorpje Ittoqqortoormiit in Groenland. Daar willen ze dolgraag toeristen!

Dat het afgelegen is hoeft echter helemaal niet erg te zijn, want in Ittoqqortoormiit is genoeg te doen. De 450 inwoners van het dorp zullen je met alle liefde ontvangen en dat is maar goed ook, want de dichtstbijzijnde gemeenschap ligt bijna 800 kilometer verderop. Ittoqqortoormiit ligt aan de rand van de Noordelijke IJszee, waar je een prachtig uitzicht op de ijsbergen hebt.

Instagram @pardesi.babuu


Karimunjawa: de Malediven van Indonesië
Likeability of6

Karimunjawa: de Malediven van Indonesië

Foto van 'Maartje Hensen'

29 NOV 2018

Vergeet Lombok, Bali of de Gili-eilanden in Indonesië! Op de Karimunjawa-eilanden in de Javazee, zo’n 80 kilometer ten noorden van Jepara, heb je de hagelwitte stranden en gaaf koraal helemaal voor jezelf. Lekker met je billen bloot, drinken uit een kokosnoot; wie wil dat nou niet?

Karimunjawa: de Malediven van Indonesië

Op een onbewoond eiland


like
user_be136e3ef88a76b6b37a15cf4ed29d441ce83e06_avataruser_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

17 kiekjes waardoor je direct naar Zanzibar wil

Zanzibar is prachtig en hieronder hebben we nog 17 afbeeldingen waaruit blijkt waarom! / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

27 NOV 2018

We zijn bij Metro de beroerdste niet en geven je dan ook maar al te graag een aantal tips voor reisjes naar niet zo voor de hand liggende plekken. Eén van die plekken is het prachteiland Zanzibar, onderdeel van Tanzania. Nog niet zo bekend, wat als toerist in je voordeel kan werken.

Voordelen van Zanzibar? Zo goed als altijd mooi weer, cultuur én beeldschone stranden en het is er veilig: criminaliteit komt op het eiland niet of nauwelijks voor en je zal je tijdens je vakantie dan ook geen moment onveilig voelen. We snappen dan ook niet dat het eiland niet bekender is bij het grote publiek, want als we de foto's zien...


video icon
03:21
Foto van 'Kasper Hermans'

23 NOV 2018

7 vakantiebestemmingen waar je niet vaak aan hebt gedacht

Er zijn toeristische plaatsen waar iedereen naartoe gaat, maar misschien is het leuk om komend jaar een keer een land te bezoeken waar (nog) niet iedereen uit je vriendenkring is geweest. Metro zet zeven (relatief) onontgonnen landen voor je op een rijtje.

Vind je Metro's video's leuk? Klik hier en word lid van ons YouTube-kanaal.


Verplicht ontspannen: resort op Bali verbiedt mobiel

Het Ayana Resort op Bali. / Ayana Resort

Foto van 'Daisy Heyer'

23 NOV 2018

Er zijn mensen op deze wereld die expres op zoek gaan naar vakantieoorden waar je geen verbinding hebt met je mobiele telefoon en/of waar geen wifi beschikbaar is, waardoor je dus eindelijk kunt afkicken van dat mobiele telefoongebruik.

Maar er zijn ook (veel meer) mensen die daar niet naar zoeken en bij het zwembad vooral druk bezig zijn met mooie foto's maken of even appen met het thuisfront. Het Ayana Resort op Bali, Indonesië heeft daar schoon genoeg van en bedacht een oplossing. Met hun nieuwe 'In The Moment'-programma worden bezoekers aangemoedigd om even volledig uit te loggen als ze bij het zwembad zijn. En dat doen ze door mobiele telefoontjes (en andere elektronische apparaten) rondom het zwembad gewoon te verbieden.

Kluisje


De wonderen van Java
Likeability of5

De wonderen van Java

Foto van 'Maartje Hensen'

21 NOV 2018

Vier weken lang reizen we door Java, van West naar Oost: Jakarta tot Bromo. Het Indonesische eiland Java is bijna drie-en-een-half keer zo groot als Nederland! Al snel ontdekken we dat het er in Indonesië heel anders aan toe gaat dan in de andere Zuidoost-Aziatische landen die we bezocht hebben…

Javaanse mensen

Bijna de helft van de Indonesische bevolking is Javaans. De Javaanse bevolking telt ook maar liefst 100 miljoen koppen! Veel mensen op Java spreken meerdere (lokale) talen en bijna 90% van de bevolking is Moslim. De azans (oproepen tot gebed) vliegen je om de oren en dat is best even wennen! De eerste ochtenden schrikken we rond vier uur wakker, omdat een stuk of acht moskeeën ons hotel omringen en in canon de oproep doen.


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Deze buurt in Canada is één grote kerstdroom

Deze buurt in Canada lijkt rechtstreeks uit een kerstfilm te komen. / @bestdiscovery

Foto van 'Daisy Heyer'

20 NOV 2018

Ben jij een enorme kerstfan en vind je het heerlijk om weg te dromen bij kerstfilms in schattige dorpjes met kraampjes vol lekkers? Dan moet je wellicht een keer een reis naar het Canadese Quebec overwegen, want daar is een plaatsje zó leuk versierd, dat we je kunnen garanderen dat je het gevoel hebt zelf in zo'n kerstfilm mee te spelen.

Instagram @gdurand101

Vijf sterren


15 pics waardoor je direct naar Bulgarije wil

Bulgarije is meer dan het bekende Sunny Beach. / Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

15 NOV 2018

De meeste mensen kennen een vakantie naar Bulgarije waarschijnlijk van Sunny Beach, maar het land heeft zóveel meer te bieden. Je kunt er naar het strand, maar ook een schat aan prachtige natuur bewonderen of een flink eind fietsen. Het land heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's en is natuurlijk lekker goedkoop.

Nog niet overtuigd? Dan hebben wij hier vijftien foto's voor je in de aanbieding die je waarschijnlijk wel over de streep trekken.

Colourbox


De regenboogdorpen van Indonesië

De regenboogdorpen van Indonesië

Foto van 'Maartje Hensen'

14 NOV 2018

Wat doe je als een sloppenwijk het uitzicht verpest? Juist, dan vrolijk je de wijk op met leuke kleurtjes! Natuurlijk moet zo’n goed idee wel van een Nederlander komen, of eigenlijk twee Nederlanders: in 2005 besloten Jeroen Koolhaas en Dre Urhahn een favela (sloppenwijk) van Rio de Janeiro te verven. Het gevolg: de hele wijk knapte ervan op – niet alleen qua uiterlijk. In 2015 besloten acht Indonesische studenten een soortgelijk project op te zetten. Wat begon als een studieproject, is inmiddels uitgegroeid tot een ware Instagram-hype: de kleurrijke dorpen van Malang zijn een megahit.

Kampung Warna Warni

Letterlijk vertaald: kleurrijk dorp. Kampung Warna Warni was het studentenproject uit 2015. De studenten kregen de opdracht een project op te zetten met sociaal maatschappelijke relevantie. Een lokaal verfbedrijf wilde hier wel aan meewerken en doneerde bijna 3000 liter verf in alle kleuren van de regenboog! Van een treurige bedoening, transformeerde de buurt naar een stralende plek. Door het hoge selfie-gehalte trekt het nu vele toeristen, waar de lokale bevolking ook financieel enorm veel baat bij heeft.


Betalen voor WiFi? Jongeren peinzen er niet over

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

13 NOV 2018

We vliegen steeds goedkoper en vaker met zijn allen, maar er is één grote ergernis die veel mensen delen: het gebrek aan WiFi aan boord van het vliegtuig. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen haken daar handig op in door WiFi wél te verschaffen, maar dan tegen betaling. En laat een groot deel van de jongeren nou absoluut geen zin hebben daarvoor te betalen.

gratis wifi

Volgens onderzoek van dé Vakantiediscounter is betalen voor WiFi voor 58 procent van de mensen mensen onbespreekbaar. Het grootste gedeelte van die mensen is onder de 30 jaar oud. Volgens de vakantiewebsite komt dat omdat dit mensen zijn die zijn opgegroeid met gratis WiFi.


Likeability of6

Wist je dat de afhaalchinees niet Chinees is?

Foto van 'Maartje Hensen'

7 NOV 2018

OK, het personeel is misschien Chinees, maar het eten is eigenlijk niet Chinees te noemen. Anderhalf jaar geleden reisden we door China en vroegen ons af waarom we nergens nasi en kroepoek konden vinden. Nu we door Indonesië reizen weten we het: het komt helemaal niet uit China! In Indonesië vliegen de loempia’s, satés, nasi’s en bami’s je om de oren. Wel een beetje vreemd dat we het Chinees noemen in Nederland. Wij besloten het menu van de afhaalchinees te bekijken en de herkomst uit te zoeken van de meest bekende gerechten!

Nasi

Nasi betekent letterlijk rijst in het Indonesisch. Nasi goreng betekent gebakken rijst. Immigranten namen een zuidelijk Chinees recept van gebakken rijst mee naar Indonesië en maakte er hun eigen ding van; de nasi goreng die we kennen!


like
user_5478eb94631ee8383b95bae14988131d1b7cff0c_avataruser_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Eerste onderwaterhotel ter wereld geopend

Dat is nog eens een uitzicht vanuit je bed... / Conrad Maldives Rangali Island

Foto van 'Daisy Heyer'

5 NOV 2018

Wilde jij altijd al onderwater slapen? Dan is daar nu de kans voor. The Conrad Maldives Rangali Island Luxury Resorts heeft het eerste onderwaterhotel ter wereld geopend.

Het resort is dus méér dan alleen een kamer of een suite: nee, het is een hele villa met twee verdiepingen die zo'n 16 meter diep ligt in de Indische Oceaan. De naam van het verblijf is: Muraka, wat 'koraal' betekent in de lokale taal van de Malediven, Dhivehi.

Onderwaterslaapkamer