Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Zonnebaden in Rome kan binnenkort op het stadsstrand

Bezoekje aan Rome op de planning, maar twijfel je omdat er in de Italiaanse stad geen strand te vinden is? Wacht dan nog even, want binnenkort kun je wél naar het ‘strand’. Of in ieder geval iets dat er op lijkt, meldt The Local.

Net als in Parijs

Voor de komende tijd staat namelijk de bouw van een stadsstrand op de planning, in de vorm van 10.000 vierkante meter strand aan de Tiber, die recht door de stad heen trekt. Het idee stamt af van de Paris Plage, een stadsstrand in Parijs waar je zomers aan de Seine kunt liggen. Nu wil Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, hetzelfde voor haar stad.

„De Tiber loopt door Rome, maar is helaas niet zo’n levendig onderdeel van de stad als sommige andere rivieren in Europese steden”, aldus Raggi in een persconferentie. Ze hoopt dat het stadsstrand dit gaat veranderen en de stad daarmee ook aantrekkelijk wordt voor inwoners.

Zwemmen

De nieuwe stranden van Rome zullen vlakbij de Marconi-brug gemaakt worden, ten zuiden van de belangrijkste toeristische trekpleisters. Raggi heeft naast het strand ook een sportterrein op de planning, maar over zwemmen wordt nog niet gesproken.

Niet dat er nooit in de Tiber gezwommen wordt: Romeinen duiken al sinds 1946 in de rivier wanneer het nieuwe jaar is aangebroken, maar de gemiddelde persoon zal dat – vanwege het groenige water – wel uit zijn hoofd laten. Wie weet wordt dat in de toekomst dus anders, maar zonnebaden aan de Tiber kan dus binnenkort sowieso.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.