Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 22 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Vier vakantiebestemmingen geïnspireerd op kerstfilms

Of je nu echt nog op zoek bent naar een lastminute vakantieadres voor tijdens de kerst of dat je gewoon even wilt wegdromen? Laat je inspireren door je favoriete kerstfilms.

Love Actually

Love Actually blijft toch wel onze favoriete kerstfilm. Boek een ticket naar Londen, de stad waar Love Actually is opgenomen. Vlieg op Londen Heathrow, want daar begint de film ook. Wandel net als personages Sam en Daniel rond South Bank. Loop langs de kerk in Mayfair waar Peter en Juliet zijn getrouwd en als je hun huis wilt zien, dan moet je ook even langs Notting Hill. Benieuwd naar alle filmlocaties? Kijk dan even hier.

Droom weg bij een Winter Wonderland. Foto: Pexels

The Grinch

Ken je Whoville uit The Grinch nog? Het dorpje is bedacht door schrijver Theodor Seuss Geisel en het is de plek waar het groene monster The Grinch woont. Heb je Whoville altijd al eens van dichtbij willen zien? Ga dan naar Universal Orlando Resort in Florida. Tot 6 januari 2018 kun je daar een bezoekje brengen aan Whoville. Extra tipje: in Florida is het ook nog eens een stuk warmen dan in Nederland.

The Holiday

Laat je inspireren door Iris en Amanda uit The Holiday en wissel eens van huis. Of je nu naar het zonnige Los Angeles, winterse Zweden of bruisende Barcelona wilt, met een huis-exchange kan het allemaal! En het scheelt weer op de kosten. Via  Love Home SwapKnok, en Home Exchange kun je je inschrijven voor een huizenruil.

Zin zon? Los Angeles heeft het! Foto: Pexels

Home Alone en Elf

New York is altijd een goed idee! Maar rond kerst is New York helemaal een sprookje! Laat je inspireren door Home Alone en Elf en boek nog snel een ticket naar de Big Apple. Maar grote kans dat je spaarrekening daarna wel leeg is, want New York met kerst is allesbehalve goedkoop. Toch is het zeker de moeite waard, ga schaatsen in Central Park. Of boek net als Kevin een kamer in het luxe The Plaza hotel. Scoor een pizzapunt bij Ray’s Pizza of ga langs DŌ voor een cute cupcake net zoals in Elf.

New York! Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.