Maartje Hensen
Maartje Hensen Reizen 13 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Paradijs op aarde: drie Thaise eilanden

Nog nooit van ons leven hebben we zulk helder water gezien. Zonder duikbril kunnen we makkelijk – en vrij scherp – meters onder water zien. Bizar! We reizen af naar de hemelse Thaise eilanden Koh Chang, Ko Mak & Ko Kut. We zien vooral heel veel strand, maar ook watervallen, olifanten en nog veel meer! Het is werkelijk het paradijs op aarde.

Koh Chang is het olifanteneiland, Chang betekent namelijk olifant. Officieel heeft het een-na-grootste eiland van Thailand zijn naam te danken aan haar vorm, maar er zijn ook genoeg echte olifanten te vinden. Wij komen echter niet om deel te nemen aan het schadelijke olifantentoerisme. Het is verschrikkelijk wat voor praktijken er worden uitgevoerd om de dieren ‘tam’ te maken, enkel voor het plezier van de toerist. Nee, wij komen voor de stranden, de watervallen en simpelweg om te relaxen! We huren een scooter en rijden over het hele eiland… en dezelfde weg weer terug. Er is namelijk nog geen rondweg.

Dan nemen we de boot naar Ko Mak, een kleiner eiland wat zuidoostelijk ligt van Koh Chang. Op de boot maken we kennis met een opmerkelijke Thaise man. Hij heeft allemaal houten piemels aan zijn riem hangen. Natuurlijk giebelen we heel wat af tijdens de rit!

Ko Mak is een heel ander eiland dan Koh Chang. Waar Koh Chang bekendstaat om de levendigheid en vele barretjes en restaurants, is Ko Mak de rustigere variant. Het eiland is ook niet groot, binnen een dag cross je zo het hele eiland over. En dat doen we ook. We bekijken ieder resort, nemen duiken in de infinity pools die we daar vinden en genieten van zonsopkomsten en -ondergangen op zoveel mogelijk stranden. Het gevoel hier is veel meer chill dan op het andere eiland: puur genieten.

Als actief uitje besluiten we van Ko Mak naar het kleine eilandje Ko Kham te kajakken, maar zo actief was dat nou ook weer niet: we doen lekker alles chill.

Ons plan is om door te varen naar Ko Kut. Ja, twee kutten op Ko Kut, alleen al omdat dat lekker klinkt. Maar we missen de boot. Ze waren ons vergeten op te halen. Met wat overtuigingskracht weten we toch vervoer te krijgen zonder extra te betalen: een privéspeedboot. We scheuren over het water en halverwege mogen wij de bestuurder de weg gaan wijzen. Ongemakkelijk. Na een onhandige aankomst op een inmiddels halfingestorte pier, nemen we een taxi naar ons guesthouse. Het vrouwtje is de liefste, ze vertelt ons waar de beste plekken van het eiland zijn en hoe we eten kunnen laten bezorgen in het hotel. Nou, er kan niet genoeg Pad Thai worden aangesleept!

Ko Kut is dan weer een groot eiland, maar door de weinige wegen voelt het niet veel groter dan Ko Mak. Ko Kut blijkt het ultieme paradijs. We zien het meest heldere water ooit en zwemmen bij heerlijke watervallen. Daarnaast kun je in de vissersdorpjes de lekkerste verse vis eten en is er op het Klong Chao strand een leuke bar te vinden bij het Peter Pan-resort. Ja heus, er is ook een Captain Hook-resort, Wendy het zwembad en een Neverland Beach-resort. De Disney-fan kan hier zijn hart ophalen. Natuurlijk nemen we bij zoveel mogelijk resorts weer een kijkje en al snel weten we: we komen nog wel een keer terug. Wat een heerlijke eilanden.

Over de Reismeisjes

Als jonge – net afgestudeerde – twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor ‘nu’ te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto’s te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.