Beeld: Unsplash

Emigreren in 2018? Deze steden zijn prima betaalbaar

Beeld: Unsplash

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

1 DEC 2017

Als je reislustig bent dwaalt het idee vast weleens door je hoofd – je biezen pakken en Nederland achter je laten. Mocht de honderdste regenbui je teveel geworden zijn, zijn deze vijf plekken een mooi alternatief om te stranden. Da’s niet alleen leuk, maar ook nog eens heel betaalbaar.

1. Kaapstad, Zuid-Afrika

Een stad met de allure van een kustplaats zoals San Francisco, maar dan omgeven door natuur: dat is Kaapstad. Iedereen komt hier wel aan zijn trekken – of je nou fan bent van goede koffie verorberen in een hippe tent, het maken van hikes of culinair eten (en wijn drinken!) tot je erbij neervalt. Aan de omgeving zal het ‘m sowieso niet liggen, hetzelfde geldt voor het ‘warme’ gevoel dat de stad oplevert. Goed, wat is dan die kanttekening, hoor ik je denken? Nou, die is er eigenlijk niet, en op financieel vlak al helemaal niet. Zo betaal je voor een appartementje in het centrum (!) zo’n 650 euro per maand, slurp je een cappuccino voor 1,50 euro en ga je makkelijk uit eten onder de 10 euro.

Beeld: Unsplash

Beeld: Unsplash

2. Porto, Portugal

Zo’n 37,99% goedkoper dan ons eigen Amsterdam en niet eens zo ver vliegen: hallo Porto! Want ja, Lissabon is ook allemaal enorm leuk en aardig, maar Porto is niet voor niks drie keer (2012, 2014, 2017) tot de beste stad van Europa benoemd. Porto is kleiner dan Lissabon, waardoor je de weg aardig snel onder de knie zult hebben – je wandelt gemakkelijk van wijnkelder naar tuin. Dat in combinatie met het romantische karakter van de stad maakt het tot een fijne woonstad. Een lokaal biertje drink je daarnaast al voor 1,50 euro en een vervoerspas voor de gehele maand kost je een luttele 31,50 euro.

Beeld: Unsplash

Beeld: Unsplash

3. Bali, Indonesië

Een vakantieparadijs voor velen, maar net zo’n fantastische woonplek. Iéts duurder dan andere Indonesische eilanden of steden door het toerisme, maar dat maakt dan ook wel dat je je zelden zal vervelen: aan het afwerken van al die heerlijke restaurants en strandtenten heb je een dagtaak. Ook op het gebied van ultieme rust zit je ook meer dan goed, mocht je daar zin in hebben. Genoeg ongerepte plekken natuur en strand. Voor een appartement in het centrum zou je zo’n 160 euro per maand betalen. Over koopjes gesproken.

Beeld: Unsplash

Beeld: Unsplash

4. Marrakech, Marokko

Deze stad lijkt in vrijwel niks op onze grote steden, maar dat is voor de avonturier des te cool: genoeg verrassende plekken om te ontdekken. Het eten (lees: tajine, couscous, lam…) zal je in ieder geval bevallen, gokken wij zo. En dan die verborgen riad’s, fantastische geuren en mysterieuze marktjes vol met handgemaakte producten… Over het klimaat nog maar niet te spreken. Jep, hier wil je wezen. Je eet drie gangen voor zo’n 17 euro en drinkt een muntthee (want ja, dat drinkt men daar) voor 1,50 euro.

Beeld: Unsplash

Beeld: Unsplash

5. Hanoi, Vietnam

Nog zo’n prachtige (en verrassend betaalbare) plek in Azië: Hanoi, Vietnam! Voor Aziatische begrippen is de stad prima onderhouden en erg veilig. Je kan het wat betreft huur zo duur maken als je zelf wil: zo heb je ‘Westerse’ wijken zoals het Tay Ho District die relatief gezien wat prijziger zijn, maar het Ba Dinh District en Dong Da District zijn net zo optioneel. Als je meer dan 250 euro betaalt ben je al prijzig uit, terwijl dat in vergelijking tot Nederlandse standaarden natuurlijk –meer dan- meevalt. Wat je daarvoor terug krijgt? Nou, een stad vol streetfood, karaoke, scooters en tempels.

Beeld: Unsplash

Beeld: Unsplash


Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."

'Mohsin is al 1000 dagen op wereldreis'

Mohsin is al in 48 verschillende landen geweest. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

GISTEREN

Tot aan zijn 20e was Mohsin Amdaouech alleen nog maar op vakantie geweest in Marokko. Op zijn 25e ging hij 13 maanden op wereldreis. Het reizen beviel hem goed, zo goed dat de inmiddels reisblogger al 1000 dagen van zijn vrijheid aan het genieten is.

Na zijn studie commerciële economie wilde Mohsin graag een mooie wereldreis maken. „Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op zijn Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Binnen 24 uur had Mohsin op Wereldreis, zoals hij op zijn pagina's heet, al 2000 volgers en dat zijn er inmiddels meer dan 80.000. Mohsin heeft inmiddels 48 landen bezocht en zal voorlopig nog wel even op reis blijven. Duizend dagen op reis, wie droomt daar nou niet van? We spreken de globetrotter als hij net is aangekomen in Cusco, een stad in Peru. Hij slaapt de komende twee weken bij een gastgezin en gaat Spaans leren.

5 x de mooiste kersthotels

Pak je koffers en go! Waar vier jij de kerst? Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Wat ga jij doen met kerst? Mocht je lekker een paar dagen weg willen en nog op zoek zijn naar een sprookjesachtigi hotel? Droom dan even weg bij deze prachtige kersthotels!

Fairmont Scottsdale Princess, Scottsdale, Arizona

Likeability of 5

Camera videoThaise kookles van een ladyboy

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 DEC 2017

De Thaise keuken is inmiddels een van onze favorieten geworden. De curry’s, de kokossoepen en ook die gebakken rijst. De geuren, kleuren en smaken zijn verrukkelijk! En lekker pittig zeg! Ik moet toegeven dat wij zulke Nederlanders zijn die roepen dat we best pittig kunnen eten, maar in landen als Thailand toch om ‘medium spicy’ vragen. Maar alsnog: jammie! Hoog tijd dus om een authentieke Thaise kookcursus te doen. Wellicht binnenkort in Nederland: Thaise kookkunst van de Reismeisjes!

Avonturiers ontdekken enorme grot onder Montreal

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben onder de Canadese stad Montreal een grot ontdekt. Foto ter illustratie: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

5 DEC 2017

In Canada is een bijzondere ontdekking gedaan. Amateurgeologen hebben onder de stad Montreal een grot van 200 meter diep ontdekt. De grot ontstond zo'n 15.000 jaar geleden in de laatste ijstijd.

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben de grot onder de Canadese stad ontdekt. De grot ontstond 15.000 jaar geleden en is zeker 200 meter diep. Le Blanc en Caron ontdekten de grot eind oktober, maar hadden al lange tijd het vermoeden dat deze bestond.

KLM-crew staakt in januari: mogelijk geen vluchten

Cabinepersoneel van KLM gaat in januari waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis de hele dag staken. / Vincent Versluis, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Van plan om in januari met KLM te vliegen? Kijk dan even uit op 8 januari: een deel van het cabinepersoneel van KLM geeft aan die dag te gaan staken.

En dat kan nare gevolgen hebben voor jouw vlucht. De staking kan namelijk betekenen dat er die dag minder, of wellicht helemaal geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol, volgens vakbond FNV.

Rond de kerst naar Amerika? Let op vliegproblemen!

Ga jij dit jaar de kerstversiering in New York bekijken? Let dan op de vlucht die je gaat maken! / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

3 DEC 2017

Niet alleen Ryanair heeft nogal wat problemen met hun personeel en vluchten, ook American Airlines heeft grote problemen rondom vluchten. En dat ga je vooral rond de feestdagen merken!

Mogelijk 15.000 geannuleerde vluchten met kerst