Bregje Simons
Bregje Simons Reizen 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Bucketlist voor NYE: Sydney, New York en Kaapstad

Staat Oudjaarsavond in het buitenland ook op jouw bucketlist? Uit een poll van Skyscanner blijkt dat menig Nederlander niets liever wil dan het nieuwe jaar inluiden aan de andere kant van de wereld. New York, Sydney, Rio de Janeiro en Kaapstad staan hoog op het verlanglijstje. Maar ook New Years Eve in Londen doet niet onder voor de verre bestemmingen.

Geen exotische NYE

„De vliegtickets voor dé perfecte feestavond gaan niet naar exotische bestemmingen”, zo concludeert Marijke Cortenbach van Skyscanner. „We sluiten het jaar liever af bij ‘a big bang’ op Times Square in een magisch versierde stad of bij de spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Harbour Bridge in Sydney, dan met een intiem gezelschap, een cocktail in de hand en voeten in het water.”

Ultiem feestgezelschap

Dat is niet de enige lang gekoesterde wens voor Oudjaarsavond. Skyscanner onderzocht ook wat wij het ultieme feestgezelschap vonden om het jaar mee af te sluiten. Hollywood met Beyoncé eindigt op een vijfde plek en Kensington Palace met Prins Harry op plaats vier. Feesten op Barbados tot in de late uurtjes met Rihanna scoort een derde plaats. Twente onveilig maken met Miss Montreal zorgt voor een tweede plaats, maar het liefst zou men een pizza eten met Obama in Chicago. Yes you can! 

Dromen onder de kerstboom

De helft van de ondervraagden zegt vooral na te denken over hun vakantieplannen voor het nieuwe jaar tijdens de Kerstdagen. Maar tot dusver blijft het nog vooral bij dromen, want op Oudjaarsavond is maar 8% van de Nederlanders daadwerkelijk de hort op. 92% viert oud en nieuw toch maar gewoon lekker thuis in Nederland, zonder Beyoncé en Times Square. Stiekem toch een gevalletje ‘Oost West, thuis best’?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.