5 x de mooiste kersthotels

Pak je koffers en go! Waar vier jij de kerst? Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Wat ga jij doen met kerst? Mocht je lekker een paar dagen weg willen en nog op zoek zijn naar een sprookjesachtigi hotel? Droom dan even weg bij deze prachtige kersthotels!

Fairmont Scottsdale Princess, Scottsdale, Arizona

In Arizona weten ze hoe ze moeten uitpakken. Het Fairmont Scottsdale Princess is voorzien met meer dan 4,5 miljoen lichtjes. Er is een schaatsbaan, een speciale kersttrein, heel veel kerstversiering, er zijn eetkraampjes, winkels, lichtshows, een workshop en er lopen kerstkarakters rond. Het super-de-luxe hotel biedt van 22 november tot 31 een speciaal kerstmisarrangement aan. Slaap je liever ergens anders? Dat kan ook, want voor 100 dollar per dag kun je gebruikmaken van alle speciale kerstfaciliteiten in het hotel.

Kakslauttanen Santa’s Celebration House, Finland

Wil je verzekerd zijn van een witte kerst? Dan moet je naar Kakslauttanen in Finse Lapland, ook wel bekend als ‘Santa's Home’. Het dorpje wordt gezien als het geboortedorp van de kerstman en magischer dan dit kun je het bijna niet krijgen. Verwacht geen miljoenen kerstlampjes, maar laat je verrassen door het bijzondere Noorderlicht! Oh en wat het allemaal nog net iets leuker maakt, je slaapt dus in een iglo.

Corinthia Hotel Budapest – Boedapest, Hongarije

Het Corinthia Hotel in Boedapest staat heel hoog op ons lijstje, want in december is het hotel omgetoverd tot een magisch en winters Belle en Beest-sprookjesparadijs. Je kan tot rust komen in de spa en er is zelfs een geheel Belle en Het Beest-diner samengesteld.

The Ritz, Londen

Een bezoek aan The Ritz hotel is eigenlijk altijd al een feestje. Tijdens de feestdagen gooien ze er nog een extra dosis glamour tegenaan. Je kunt genieten van een kerst-high-tea, een galadiner of tot rust komen in een van de superior rooms, maar daar betaal je dan wel 820 dollar per nacht voor.

Hotel Sacher, Wenen, Oostenrijk

Wenen is een ideale bestemming voor een winterse stedentrip! De prachtige gebouwen in de oude binnenstad, de grote schaatsbaan, klassieke concerten en de vele kerstkraampjes geven het gevoel alsof je in Winter Wonderland terecht bent gekomen. Een bezoek aan Hotel Sacher maakt je reisje helemaal sprookjesachtig. Het hotel is bekend van de populaire Weense Sacher Tarte en natuurlijk kun je deze eten tijdens de kerstdagen, maar daarnaast organiseert het hotel speciale kerstdiners.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

96

Dit zijn de mooiste zwembaden ter wereld

Ubud Hanging Gardens, Bali, Indonesië

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

GISTEREN

Nu de echte winter toch echt is aangebroken kunnen we natuurlijk de mooiste ski-oorden of ijsparadijsen voor je op een rijtje zetten. Doen we ook, maar geef toe: velen van ons willen nu veel liever ergens op de wereld in een prachtig zwembad liggen. De mooiste baden op deze planeet? Die zet Metro voor je op een rijtje.

Four Seasons Safari Lodge, Serengeti, Tanzania

Voor een prikkie naar New York met Norwegian Air. / ANP

Voor een prikkie naar New York met Norwegian Air

Norwegian Air vliegt van Amsterdam naar New York. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

14 DEC 2017

New York-liefhebbers opgelet! Binnenkort vlieg je voor een prikkie naar de stad die nooit slaapt. Het Parool schrijft dat prijsvechter Norwegian aankomend voorjaar vier keer per week op en een neer gaat vliegen tussen Nederland en de Verenigde Staten.

Van Amsterdam naar New York

Naar Berlijn? Je kan straks weer Airbnb gebruiken

Airbnb keert weer terug in Berlijn/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

13 DEC 2017

Van plan om Berlijn eens te bezoeken? Dan kan je vanaf mei 2018 weer gewoon gebruikmaken van Airbnb. In de Duitse hoofdstad wordt per mei 2018 het verbod op de dienst namelijk opgeheven, zo heeft de deelstaatregering besloten.

In Berlijn was het al sinds mei 2016 niet meer mogelijk om gebruik te maken van de online marktplaats waarom mensen appartementen, huizen en kamers te huur kunnen aanbieden. De precieze reden voor het opheffen van het verbod is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Paradijs op aarde: drie Thaise eilanden
Likeability of 5

Camera videoParadijs op aarde: drie Thaise eilanden

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

13 DEC 2017

Nog nooit van ons leven hebben we zulk helder water gezien. Zonder duikbril kunnen we makkelijk – en vrij scherp – meters onder water zien. Bizar! We reizen af naar de hemelse Thaise eilanden Koh Chang, Ko Mak & Ko Kut. We zien vooral heel veel strand, maar ook watervallen, olifanten en nog veel meer! Het is werkelijk het paradijs op aarde.

48 uur in Antwerpen: eigenlijk niet genoeg

Antwerpen in de winter is zo leuk, dat wij tijd te kort kwamen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

12 DEC 2017

All I want for Christmas is.. een gezellig weekendje weg! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vanaf Amsterdam ben je met de Thalys binnen een uur en een kwartier op Antwerpen Centraal.

Een stedentripje naar Antwerpen is altijd wel een goed idee, maar tijdens de feestdagen is Antwerpen nog tien keer leuker. Wij waren 48 uur in deze Belgische topstad. En de eerste tip: 48 uur is eigenlijk te weinig in deze tijd van het jaar...

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

11 DEC 2017

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

10 DEC 2017

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."