Travel

'Ik wilde dit buitenlandse avontuur samen aangaan'

Aimy en Jaspe zijn nu in Mexico, volgende maand verhuizen ze naar Colombia.

Foto van 'Lisa Vermeij'

14 NOV 2017

Echte liefde kent geen grenzen. Wat doe je als de liefde van je leven in het buitenland blijkt te wonen of naar het buitenland moet verhuizen? In de nieuwe reeks Liefde Kent Geen Grenzen spreken we met mensen die hun hart hebben gevolgd en zijn afgereisd naar een ander land. Allemaal in de naam der liefde. Deze keer het verhaal van Aimy (27), die samen met haar liefde naar Colombia gaat verhuizen.

Aimy was in de zomer van 2014 met haar vriendinnen op vakantie in Berlijn. Tijdens een avondje stappen vroeg ze een Duitse jongen om een foto te maken. Inmiddels is deze Duitse jongen genaamd Jasper haar vriend en zijn ze acht maanden samen. Aimy (27) en Jasper (24) woonden in Amsterdam, maar momenteel reizen ze door Mexico en volgende maand zullen ze samen een halfjaar in Colombia gaan wonen.

Vamos a Colombia

Als we Aimy spreken heeft ze net ontbeten en zit ze in het zonnetje in Guanajuato in Mexico. „We zijn begonnen in Mexico-city, maar dat is niet echt mijn ding. Guanajuato is heel erg mooi! Veel kleurrijke huizen, mooie koloniale gebouwen en het is er heel erg levendig.” In december reizen ze af naar Medellín in Colombia, waar ze een half jaar zullen gaan wonen.

Hoe het allemaal begon?

Nadat Jasper de foto had gemaakt, raakten Aimy’s vrienden in gesprek met die van Jasper. Na het feest hebben ze de afterparty verder voort gezet in het park, waar ze met de hele groep nog een paar uurtjes gingen chillen. Van verliefdheid was tussen Aimy en Jasper nog geen sprake. Die zogenaamde vonk kwam pas een paar later. Eenmaal terug in Nederland voegde Aimy Jasper toe op Facebook. ,,Ik was vooral benieuwd naar de foto’s haha,” zegt Aimy tegen Metro. Twee jaar later plaatste Jasper een berichtje op Facebook. Hij zou voor zijn studie vanuit Berlijn naar Amsterdam verhuizen en was op zoek naar een woning in Amsterdam. Toevallig wist Aimy wel iets, er was een kamer vrij in hetzelfde pand waar zij woonde.

Aimy en Jasper

Van goede buren naar geliefdes

Jasper kwam naar Nederland, onder meer voor zijn studie aan de Hoge Hotelschool Den Haag (die in Amsterdam staat). In het begin waren Aimy en Jasper vooral goede buren, maar op een gegeven moment bleken de twee elkaar toch wel heel erg leuk te vinden. Toen Aimy en Jasper 1 maand samen waren, vertelde Jasper over zijn plannen voor een buitenlandse stage. ,,Vanaf dat moment ben ik er serieuzer over na gaan denken. Ik wilde weten waar hij naar toe zou gaan en zou ik mee gaan of niet?”

Aimy heeft eerder een lange afstandsrelatie gehad en zoiets wilde ze niet nog een keer.  ,,Mijn toenmalige vriend en ik waren toen allebei veel op reis, waardoor we elkaar steeds moesten missen. Dat vond ik helemaal niks, contact onderhouden via Whatsapp enzo is gewoon niet leuk.”

Jasper wist nog niet precies waar hij heen wilde gaan en vroeg Aimy hoe zij over hun toekomst dacht. Tijdens een vakantie op Terschelling kwam het onderwerp weer ter sprake. ,,Jasper wilde dat ik zelf een keuze zou maken, heel lief van hem. Ik had voor mezelf bedacht, ik ga dit avontuur met hem aan. Toen ik Jasper vertelde dat ik mee zou gaan, was hij heel erg blij!”

Dilemma

Aimy werkte in Nederland als projectmedewerker bij een bureau voor jeugdparticipatie. De Amsterdamse werkte met een 0-uren contract, waardoor het makkelijker was om haar baan op te zeggen. Aimy had het onwijs naar haar zin op haar werk en een paar weken voor vertrek kwam ze voor een dilemma te staan. Er was een kans dat Aimy een jaarcontract kon krijgen. „Het was nog niet zeker, maar er was wel een kans dat ik die baan zou krijgen. Ik vond het heel moeilijk omdat ik mijn werk echt leuk vond.” Uiteindelijk heeft ze besloten om het sollicitatiegesprek niet aan te gaan, ze wilde mee naar Zuid-Amerika om samen met Jasper op avontuur te gaan.”

Op elkaar aangewezen

Aimy gaat in Medellín waarschijnlijk aan de slag als Engels docent. Jasper gaat stage lopen bij een internationaal bedrijf. Wat ze ervan verwacht? „We wonen al praktisch samen in Amsterdam, we kennen elkaar heel goed en weten wat we aan elkaar hebben.” Toch zijn ze ver weg van vrienden en familie, is dat dat niet moeilijk? „We komen in een stad terecht zonder vrienden en familie, dus ik hoop wel dat we snel vrienden gaan maken. In het buitenland ben je natuurlijk echt op elkaar aangewezen, stel we hebben een discussie dan kan ik niet zo makkelijk even bij een vriendin langs. Maar goed, ik verwacht dat het helemaal goed gaat komen, anders was ik in eerste instantie ook niet mee gegaan.”

Andere levensstandaarden in Zuid-Amerika

Voor sommige mensen zal de keuze om naar Colombia te verhuizen niet zo snel in ze opkomen, voor Aimy en Jasper was de keuze voor dit Zuid-Amerikaanse land al snel gemaakt. Aimy: „Er is zeker een contrast met Nederland, maar dat vind ik juist een positief contrast. Hier vindt alles buiten plaats. In Nederland zit je eigenlijk altijd binnen, alles wat je doet speelt zich in een gebouw af. Ook zijn de mensen in Colombia heel aardig en Medellin is een hele levendige en moderne stad.”


Views

100+

Op avontuur in zinderend Nieuw-Zeeland

Foto: Cerise van Vliet

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

Een hotelkamer aan de Zeeuwse kust is leuk, maar wat dacht je van een kamer op wielen in Nieuw-Zeeland? Je bent gemiddeld vijftien keer langer onderweg naar de bestemming, maar het avonturenland geeft je er meer dan genoeg voor terug. Metro vloog naar het Zuidereiland en geeft jou de handigste tips en mooiste locaties.

Praktische zaken

Waarschijnlijk zit je voor een reis naar de andere kant van de wereld al vol adrenaline en kan je niet veel meer dan heen en weer springen. Denk toch even aan de volgende dingen: in Nieuw-Zeeland betalen ze met Nieuw-Zeelandse Dollars, dus zorg dat je er een paar op zak hebt voor bijvoorbeeld vervoer van het vliegveld naar je hotel of autoverhuurbedrijf.


Views

1k+

17 x ultieme hotspots in Amsterdam-Noord

Foto: Skyscanner

Foto van 'Metro'

1 APR 2016

Schipper mag ik overvaren? Naar Amsterdam-Noord! Huur een fiets, stap op het pontje en vaar naar een andere wereld aan de overkant van het IJ waar het bruist, broeit en bloeit.

Je vindt er de origineelste, coolste en leukste cafés, restaurants en markten met een rauw, industrieel randje. Reiszoekmachine Skyscanner verzamelde de hotspots van Amsterdam-Noord.


Views

5k+

Top 10 vakantielanden Nederlanders
Likeability of 5

Top 10 vakantielanden Nederlanders

Foto: Instagram @wildfiresss

Foto van 'Gina Pesulima'

27 JUL 2016

Waar vieren wij vakantie? In Frankrijk! Het land van de stokbroden staat dit jaar weer met stip op nummer één als het populairste vakantieland onder Nederlanders.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Viva La France


like
user_48d2ed4bd881b2c921cded559e834c8477f9b72a_avatar

Views

3k+

8 x De beste hotspots in Lissabon

Foto: Alice Boothby

Foto van 'Alice Boothby'

25 MEI 2016

Vergeet Rome, Venetië of Barcelona, waar je struikelt over de hordes toeristen. Het charmante Lissabon heeft het allemaal.

De hoofdstad van Portugal is gebouwd op zeven heuvels en ligt aan de rivier de Taag, die iets verderop uitmondt in de Atlantische Oceaan. Door een grote aardbeving en tsunami in 1755 werd een groot gedeelte van de stad verwoest en zijn nieuwe wijken in rap tempo uit de grond gestampt. Waar het historische centrum van Lissabon vaak uit kronkelige straatjes en steile trappen bestaat, zijn populaire wijken als Baixa en Rossio overzichtelijk opgezet met fijne pleintjes, goede winkelstraten en parken. Elke wijk heeft zo zijn eigen karakter.


Views

4k+