'Ik wilde dit buitenlandse avontuur samen aangaan'

14 november 2017 om 14:49Lisa Vermeij
'Ik wilde dit buitenlandse avontuur samen aangaan'
Aimy en Jaspe zijn nu in Mexico, volgende maand verhuizen ze naar Colombia.

Echte liefde kent geen grenzen. Wat doe je als de liefde van je leven in het buitenland blijkt te wonen of naar het buitenland moet verhuizen? In de nieuwe reeks Liefde Kent Geen Grenzen spreken we met mensen die hun hart hebben gevolgd en zijn afgereisd naar een ander land. Allemaal in de naam der liefde. Deze keer het verhaal van Aimy (27), die samen met haar liefde naar Colombia gaat verhuizen.

Aimy was in de zomer van 2014 met haar vriendinnen op vakantie in Berlijn. Tijdens een avondje stappen vroeg ze een Duitse jongen om een foto te maken. Inmiddels is deze Duitse jongen genaamd Jasper haar vriend en zijn ze acht maanden samen. Aimy (27) en Jasper (24) woonden in Amsterdam, maar momenteel reizen ze door Mexico en volgende maand zullen ze samen een halfjaar in Colombia gaan wonen.

Vamos a Colombia

Als we Aimy spreken heeft ze net ontbeten en zit ze in het zonnetje in Guanajuato in Mexico. „We zijn begonnen in Mexico-city, maar dat is niet echt mijn ding. Guanajuato is heel erg mooi! Veel kleurrijke huizen, mooie koloniale gebouwen en het is er heel erg levendig.” In december reizen ze af naar Medellín in Colombia, waar ze een half jaar zullen gaan wonen.  

Hoe het allemaal begon?

Nadat Jasper de foto had gemaakt, raakten Aimy’s vrienden in gesprek met die van Jasper. Na het feest hebben ze de afterparty verder voort gezet in het park, waar ze met de hele groep nog een paar uurtjes gingen chillen. Van verliefdheid was tussen Aimy en Jasper nog geen sprake. Die zogenaamde vonk kwam pas een paar later. Eenmaal terug in Nederland voegde Aimy Jasper toe op Facebook. ,,Ik was vooral benieuwd naar de foto’s haha,” zegt Aimy tegen Metro. Twee jaar later plaatste Jasper een berichtje op Facebook. Hij zou voor zijn studie vanuit Berlijn naar Amsterdam verhuizen en was op zoek naar een woning in Amsterdam. Toevallig wist Aimy wel iets, er was een kamer vrij in hetzelfde pand waar zij woonde.

Aimy en Jasper

Van goede buren naar geliefdes

Jasper kwam naar Nederland, onder meer voor zijn studie aan de Hoge Hotelschool Den Haag (die in Amsterdam staat). In het begin waren Aimy en Jasper vooral goede buren, maar op een gegeven moment bleken de twee elkaar toch wel heel erg leuk te vinden. Toen Aimy en Jasper 1 maand samen waren, vertelde Jasper over zijn plannen voor een buitenlandse stage. ,,Vanaf dat moment ben ik er serieuzer over na gaan denken. Ik wilde weten waar hij naar toe zou gaan en zou ik mee gaan of niet?”

Aimy heeft eerder een lange afstandsrelatie gehad en zoiets wilde ze niet nog een keer.  ,,Mijn toenmalige vriend en ik waren toen allebei veel op reis, waardoor we elkaar steeds moesten missen. Dat vond ik helemaal niks, contact onderhouden via Whatsapp enzo is gewoon niet leuk.”

Jasper wist nog niet precies waar hij heen wilde gaan en vroeg Aimy hoe zij over hun toekomst dacht. Tijdens een vakantie op Terschelling kwam het onderwerp weer ter sprake. ,,Jasper wilde dat ik zelf een keuze zou maken, heel lief van hem. Ik had voor mezelf bedacht, ik ga dit avontuur met hem aan. Toen ik Jasper vertelde dat ik mee zou gaan, was hij heel erg blij!”

 

Dilemma

Aimy werkte in Nederland als projectmedewerker bij een bureau voor jeugdparticipatie. De Amsterdamse werkte met een 0-uren contract, waardoor het makkelijker was om haar baan op te zeggen. Aimy had het onwijs naar haar zin op haar werk en een paar weken voor vertrek kwam ze voor een dilemma te staan. Er was een kans dat Aimy een jaarcontract kon krijgen. „Het was nog niet zeker, maar er was wel een kans dat ik die baan zou krijgen. Ik vond het heel moeilijk omdat ik mijn werk echt leuk vond.” Uiteindelijk heeft ze besloten om het sollicitatiegesprek niet aan te gaan, ze wilde mee naar Zuid-Amerika om samen met Jasper op avontuur te gaan.”

Op elkaar aangewezen

Aimy gaat in Medellín waarschijnlijk aan de slag als Engels docent. Jasper gaat stage lopen bij een internationaal bedrijf. Wat ze ervan verwacht? „We wonen al praktisch samen in Amsterdam, we kennen elkaar heel goed en weten wat we aan elkaar hebben.” Toch zijn ze ver weg van vrienden en familie, is dat dat niet moeilijk? „We komen in een stad terecht zonder vrienden en familie, dus ik hoop wel dat we snel vrienden gaan maken. In het buitenland ben je natuurlijk echt op elkaar aangewezen, stel we hebben een discussie dan kan ik niet zo makkelijk even bij een vriendin langs. Maar goed, ik verwacht dat het helemaal goed gaat komen, anders was ik in eerste instantie ook niet mee gegaan.”

Andere levensstandaarden in Zuid-Amerika

Voor sommige mensen zal de keuze om naar Colombia te verhuizen niet zo snel in ze opkomen, voor Aimy en Jasper was de keuze voor dit Zuid-Amerikaanse land al snel gemaakt. Aimy: „Er is zeker een contrast met Nederland, maar dat vind ik juist een positief contrast. Hier vindt alles buiten plaats. In Nederland zit je eigenlijk altijd binnen, alles wat je doet speelt zich in een gebouw af. Ook zijn de mensen in Colombia heel aardig en Medellin is een hele levendige en moderne stad.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

NIEUWSBRIEF! Laat je mailadres achter en ontvang elke vrijdag het leukste nieuws van Metro Travel

* indicates required