Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 21 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn dé steden voor een stedentrip in 2018

Ja we weten het; het is nog steeds 2017, maar we weten zeker dat menig reiziger al bezig is met het plannen van een stedentripje voor volgend jaar. En daar willen wij je graag bij helpen.

Tuurlijk: een weekendje Praag, Rome of Parijs is nog altijd leuk. Maar Metro zet speciaal voor jou de steden op een rijtje die iets minder voor de hand liggen en wél ontzettend leuk zijn om een keer te bezoeken. En het fijne is: hier word je nog niet omvergelopen door de toeristen!

Vilnius, Litouwen

De hoofdstad van Litouwen heeft alles voor een uitstekende stedentrip. Je kunt er lekker eten op superhippe hotspots (en niet duur!). Het is een stad die veel christenen kent, dus je ziet er de een na de andere prachtige kerk en in de binnenstad kun je uitstekend winkelen.

De straten van Vilnius zijn zó cute. Al helemaal in de herfst… / Colourbox

Leuke hotels voor een fijn prijsje waren er een tijdje geleden nog niet zoveel, maar komen nu ook steeds meer tevoorschijn. Tip: huur fietsen die je in de stad op allerlei plekken weer terug kunt zetten. En voor de kattenliefhebbers: bezoek het Cat Cafe: te cute, heerlijk eten en helemaal niet duur.

Belgrado, Servië

Wij zijn verliefd geworden op Belgrado deze zomer. De hoofdstad van Servië heeft wellicht een tikkeltje een grimmig imago, maar niets is minder waar: het is er kleurrijk, gezellig en er is genoeg te doen. Zo kun je werkelijk waar goddelijk eten in Servië, al moet je van tevoren – als je snel aankomt – wel eventjes op dieet.

Belgrado met zonsopgang… / Colourbox

Worstjes, brood met kaasjes en veel drank (Rakija) zijn aan de orde van de dag in deze heerlijke stad. Maak een stadswandeling, ga even lekker shoppen of bekijk Kalemegdan fort. Wat ook erg leuk is, is een drankje drinken in Skadarska straat. Dit is dan nog het meest toeristische gedeelte, maar wel echt superschattig.

Fes, Marokko

Och, wat houden wij van Marokko. De steden hier zijn eigenlijk stuk voor stuk awesome, maar in Fes hangt echt een hele aparte sfeer. Hier is geen auto te vinden, dus alles gaat via de benenwagen: wandelen dus. En ezels, die zie je hier ook heel veel.

Fes wat ben je mooi… / Colourbox

Natuurlijk heb je in Fes de bekende leerlooierij, maar je kunt hier ook prachtige moskeeën bezoeken, uren rondsnuffelen naar mooie spullen of gewoon superlekker eten. Eigenlijk is Fes Marokko op haar best. We willen terug!

Vancouver, Canada

Even uit Europa; want wist je dat je voor een toffe stedentrip ook best in Vancouver terechtkunt? Vancouver is hip met een soort van Nederlandse vibe meets America. Je hebt er enkele toffe musea waar je je kunt vermaken, er is een superfijne winkelstraat en het stikt er van de hippe eettentjes waar je fijne burgers kunt eten of juist voor de gezondere hap terecht kunt.

Dit soort plekken kun je gewoon heel dichtbij Vancouver bekijken. / Colourbox

Ook tof: vlakbij Vancouver zit het Capilano Suspension Bridge Park, waar je over een megahoge touwbrug (70 meter hoog!) kunt lopen door het Canadese regenwoud. Ook de Treetops Adventure walk of het tripje langs bergklippen zijn tof om te doen. Het kost wel wat, maar dan heb je ook een hele vette ervaring!

Bologna, Italië

Deze Italiaanse stad is wat ons betreft zó veel leuker dan het bekendere Milaan en meestal ongeveer even duur om te bereiken. Ook hier is fietsen huren best wel heel erg tof. De straten zijn overzichtelijk in deze ‘rode’ stad, waar de grootste bezienswaardigheden allemaal relatief dicht op elkaar zitten.

bologna, italië, stedentrip
In Bologna is alles rood en oranje. Lekker zomers! / Colourbox

En wat ook zo fijn is aan Bologna: je kunt er werkelijk waar alle kledingwinkels vinden die een goede fashionista nodig heeft. Van dure merken als Gucci en Prada tot aan een paar prachtige filialen van Zara en H&M. Shoppen maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.