Dit zijn de 5 meest avontuurlijkste landen

7 november 2017 om 14:01Lisa Vermeij
Dit zijn de 5 meest avontuurlijkste landen
Herken jij deze watervallen? Foto: Colourbox

Avonturiers opgelet! Gaat jouw bloed harder stromen van een beetje actie en is een standaard strandvakantie niets voor jou? Dan moet je maar snel een ticket boeken naar een van deze landen.

Of het nou gaat om een avontuurlijke fietstocht of het proeven van exotische gerechten, de U.S. News & World Report heeft een lijst samengesteld met de vijf meest avontuurlijke landen ter wereld. De lijst is samengesteld aan de hand van vijf elementen zoals plezier, vriendelijkheid, klimaat, landschap en 'sexy'(?).

Volgens Annalisa Nash Fernandez, een intercultureel strateeg zijn de landen in de lijst stuk voor stuk uniek: ,,Als je met een blinddoek in een van de top vijf landen zou worden gedropt, zou je binnen een paar seconden weten waar je was. De landen herbergen een bijzondere cultuur en geen van deze landen heeft een gemeenschappelijke taal met een aangrenzend land," zegt ze aan de BBC.

Benieuwd naar de landen? Komen ze:

Brazilië 
Het Zuid-Amerikaanse land heeft het allemaal: een bruisende cultuur, een gevarieerd landschap, aardige bevolking, mooie architectuur en niet geheel onbelangrijk een aanbod aan goede feesten. Van prachtige stranden, berglandschappen tot aan de Amazone in Brazilië kun je eindeloos op avontuur.

Italy
Zeg maar eerlijk, je dacht gelijk aan pasta of pizza. Wij ook. Maar Italië heeft natuurlijk meer te bieden dan een fantastische keuken. Rome staat bekend aan de historische parels en in Milaan kunnen fashion liefhebbers hun hart ophalen, maar de echte adrenaline-junkies kunnen beter door vliegen naar Sicilië. De helderblauwe zee is ideaal om in te duiken en binnen een paar uur sta je bovenop de Etna, een van de actiefste vulkanen van Europa.

Spanje

Spanjaarden weten hoe ze van het leven moeten genieten. De reden waarom Spanje zo hoog scoort in deze lijst? Het straatleven. In Spanje is het de gewoonste zaak om tot midden in de nacht nog op straat met buren te eten, borrelen en te dansen. Het leven moet je vieren en in de Spaanse straten kunnen ze dat maar al te goed.

In Spanje weten ze hoe ze feest moeten vieren. Foto: Colourbox

Thailand

De Thaise eilanden bieden voor ieder wat wils: je kunt er duiken, hiken, zwemmen, zippen, wandelen of een jungletocht maken. En dan hebben we het nog niet eens over de traditionele Thaise keuken gehad: spicy maar zeker smaakvol. Thailand heeft een rijke cultuur, waarbij vriendelijkheid voorop staat en de Thaise bevolking zal er alles aan doen om je verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken. 

Typisch Thailand. Foto: Colourbox

Griekenland
Ook Griekenland mag niet ontbreken in deze lijst. Waarom? Het mediterrane klimaat is uitermate geschikt voor watersporters, waardoor een bezoekje aan Griekenland eigenlijk het hele jaar door een aanbeveling is. Zeilen, duiken, zwemmen, kajakken, super: het kan allemaal. Naast het boeiende eilandleven heeft Griekenland ook een zeer indrukwekkend binnenland. Het Acropolis en Pantheon moet je gewoon een keer gezien hebben. 

NIEUWSBRIEF! Laat je mailadres achter en ontvang elke vrijdag het leukste nieuws van Metro Travel

* indicates required