Waarom alleen op reis gaan goed voor je is

Vrijheid blijheid! Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

12 OKT 2017

Alleen op reis? Misschien doe je niets liever, misschien moet je even een drempel over. Metro zoekt uit op welke bestemmingen je de meeste soloreizigers tegen het lijf loopt en waarom het juist heel leuk is om alleen op reis te gaan.

Je vrienden hebben geen geld of geen zin, maar jij staat toch echt te springen om een rondreis door Indonesië te maken. Dan kun je thuis blijven, maar je kunt ook gewoon alleen gaan. Als je alleen op reis gaat krijg je namelijk veel sneller contact met andere mensen en sta je er meer voor open om je plannen te veranderen.

- Uit je comfortzone stappen

Als je alleen op reis bent zul je eerder geneigd zijn om nieuwe dingen te proberen: eten met mensen die je niet kent, slapen bij mensen die je niet kent of 11 uur lang met dezelfde mensen in de bus zitten. Misschien is het in het begin even ongemakkelijk, maar op een gegeven moment stap je over die ongemakkelijkheid heen en zul je jezelf meer blootgeven dan je gewend bent. En dat maakt je vaak zelfverzekerder.

Als je alleen op reis bent, maak je vaak vrienden voor het leven. Foto: Pexels

- Vrijheid blijheid

Heb je er wel eens over nagedacht hoe fijn het is als je kan doen en laten wat je zelf wil? Je hebt geen verplichtingen van werk en studie en je leeft meer in het nu. Je kunt net zolang uitgaan en uitslapen als je wil en niemand die je op je vingers tikt als jij de hele middag wil spenderen op een marktje of als jij vijf uur lang door een museum wil slenteren. Je kunt zelf kiezen waar je heen gaat, waar je slaapt, wat je eet; klinkt best fijn toch?

- Je leert jezelf beter kennen.

Klinkt een beetje cliché , maar het is wel zo. Doordat je continu alleen nieuwe dingen probeert, leer je wat je wel en niet wil. In het buitenland heb je de tijd alles even op een rijtje te zetten. Omdat je op jezelf bent aangewezen leer je je grenzen beter kennen en krijg je meer inzicht in de dingen die jij belangrijk vindt.

Alleen op reis? Je hebt uren de tijd om op je favoriete plekje foto's te maken. Foto: Pexels

Populairste bestemmingen onder Nederlandse soloreiziger

Iedereen die wel eens alleen op reis is geweest, kan vertellen dat je uiteindelijk heel weinig alleen bent. In de meeste gevallen hou je er mooie vriendschappen aan over. En misschien hou je er wel een mooie vakantieliefde aan over? Benieuwd welke bestemmingen het meest populair zijn onder de Nederlandse singles?

Reiszoekmachine KAYAK heeft afgelopen jaar de zoekgegevens van Nederlandse reizigers onderzocht en het blijkt dat de Nederlandse reiziger voor een relaxte en leuke vakantie zonder gillende kinderen en kleffe stelletjes het liefst naar Amerika gaat. Onder de steden staat niet geheel verrassend de hoofdstad op het Spaanse feesteiland Ibiza op nummer één.

Top 5 meest populaire landen onder singles

  1. Amerika
  2. Spanje
  3. Italië
  4. Indonesië
  5. Thailand

Ibiza. Foto: Pexels

Top 5 meest populaire steden onder singles

  1. Ibiza-stad
  2. Bangkok
  3. New York
  4. Denpasar (Bali)
  5. Barcelona

Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

48 uur in Antwerpen: eigenlijk niet genoeg

Antwerpen in de winter is zo leuk, dat wij tijd te kort kwamen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

2 UUR

All I want for Christmas is.. een gezellig weekendje weg! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vanaf Amsterdam ben je met de Thalys binnen een uur en een kwartier op Antwerpen Centraal.

Een stedentripje naar Antwerpen is altijd wel een goed idee, maar tijdens de feestdagen is Antwerpen nog tien keer leuker. Wij waren 48 uur in Antwerpen! En de eerste tip: 48 uur is eigenlijk te weinig in deze tijd van het jaar...

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

10 DEC 2017

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."

'Mohsin is al 1000 dagen op wereldreis'

Mohsin is al in 48 verschillende landen geweest. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

10 DEC 2017

Tot aan zijn 20e was Mohsin Amdaouech alleen nog maar op vakantie geweest in Marokko. Op zijn 25e ging hij 13 maanden op wereldreis. Het reizen beviel hem goed, zo goed dat de inmiddels reisblogger al 1000 dagen van zijn vrijheid aan het genieten is.

Na zijn studie commerciële economie wilde Mohsin graag een mooie wereldreis maken. „Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op zijn Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Binnen 24 uur had Mohsin op Wereldreis, zoals hij op zijn pagina's heet, al 2000 volgers en dat zijn er inmiddels meer dan 80.000. Mohsin heeft inmiddels 48 landen bezocht en zal voorlopig nog wel even op reis blijven. Duizend dagen op reis, wie droomt daar nou niet van? We spreken de globetrotter als hij net is aangekomen in Cusco, een stad in Peru. Hij slaapt de komende twee weken bij een gastgezin en gaat Spaans leren.

5 x de mooiste kersthotels

Pak je koffers en go! Waar vier jij de kerst? Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Wat ga jij doen met kerst? Mocht je lekker een paar dagen weg willen en nog op zoek zijn naar een sprookjesachtigi hotel? Droom dan even weg bij deze prachtige kersthotels!

Fairmont Scottsdale Princess, Scottsdale, Arizona

Likeability of 5

Camera videoThaise kookles van een ladyboy

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 DEC 2017

De Thaise keuken is inmiddels een van onze favorieten geworden. De curry’s, de kokossoepen en ook die gebakken rijst. De geuren, kleuren en smaken zijn verrukkelijk! En lekker pittig zeg! Ik moet toegeven dat wij zulke Nederlanders zijn die roepen dat we best pittig kunnen eten, maar in landen als Thailand toch om ‘medium spicy’ vragen. Maar alsnog: jammie! Hoog tijd dus om een authentieke Thaise kookcursus te doen. Wellicht binnenkort in Nederland: Thaise kookkunst van de Reismeisjes!

Avonturiers ontdekken enorme grot onder Montreal

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben onder de Canadese stad Montreal een grot ontdekt. Foto ter illustratie: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

5 DEC 2017

In Canada is een bijzondere ontdekking gedaan. Amateurgeologen hebben onder de stad Montreal een grot van 200 meter diep ontdekt. De grot ontstond zo'n 15.000 jaar geleden in de laatste ijstijd.

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben de grot onder de Canadese stad ontdekt. De grot ontstond 15.000 jaar geleden en is zeker 200 meter diep. Le Blanc en Caron ontdekten de grot eind oktober, maar hadden al lange tijd het vermoeden dat deze bestond.