Vijf bizar leuke budget stedentrips in Europa

Alhoewel Valencia relatief goedkoop is, raden we je aan om genoeg geld mee te nemen, want je kunt fantastisch winkelen in deze Spaanse stad..Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

10 OKT 2017

We willen er niet aan toegeven, maar de herfst is toch echt begonnen. En we begrijpen het, je hebt zin om regenachtig Nederland te ontsnappen. Daarom hebben we de vijf leukste en meest betaalbare stedentripjes voor je op een rij gezet.

Lissabon, Portugal

De Portugese hoofdstad is hipper dan hip. Niet zo gek, want Lissabon is vergeleken met Nederland een stuk goedkoper en Portugal heeft bijna de meeste zonuren van Europa. Lissabon wordt ook wel de 'stad der zeven heuvelen genoemd' en elke wijk heeft een eigen karakter. Bairro Alto staat bekend als de winkel,- en uitgaanswijk, er zijn veel kleine cafés te vinden en er wordt traditionele fado gespeeld. De wijk Belém mag je ook niet missen, hier vind je twee top bezienswaardigheden: de Toren de Belém en het Monasteiro dos Jeronimos (klooster). Vergeet niet om een ritje met de kanariegele tram 28 te maken.

Lissabon is hipper dan hip! Foto: Colourbox

Valencia, Spanje
De Zuid-Spaanse stad is het kleine zusje van Barcelona, maar daarom niet minder gezellig. Je hebt er strand, goede restaurants, hippe clubs en prachtige architectuur. Omdat de stad een stuk zuidelijker ligt is het er een stukje warmer dan in Barcelona. Maak een wandeling in het Turiapark, bezoek de historische kathedraal, bewonder de fascinerende la Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van Kunst en Wetenschap) en sluit de avond af in een van de hippe clubs als Las Animas of L'Umbracle. Vergeet niet om Aqua di Valencia en het typische Valenciaanse drankje Horchata te drinken. Alhoewel Valencia relatief goedkoop is, raden we je aan om genoeg geld mee te nemen, want je kunt fantastisch winkelen in deze Spaanse stad.

Bewonder de fascinerende la Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van Kunst en Wetenschap) en sluit de avond af in een van de hippe clubs als Las Animas of L'Umbracle.. Foto: Colourbox

Boedapest, Hongarije

De Hongaarse hoofdstad Boedapest mag niet ontbreken op je reislijst, als je er eenmaal bent geweest wil je namelijk terug. Boedapest bestaat uit de samensmelting van de steden Boeda en Pest en wordt gescheiden door de rivier de Donau. Als je in Boedapest bent, breng dan een bezoekje aan een traditioneel badhuis. Het bekendste badhuis van Boedapest is Szechinyi, dat sinds 1913 gevestigd is in een stadspark. Na zo'n ontspannen middagje in het badhuis is het tijd om kennis te maken met de Hongaarse keuken, want reken maar dat ze daar trots op zijn. Biertjes zijn trouwens gevaarlijk goedkoop in Boedapest. Zin in iets sterkers? Proef dan Pálinka, een typisch Hongaars drankje. 's Avonds breng je een bezoek aan de opera of ga je terug naar een van de badhuizen voor een magische poolparty!

Zowel het dag als het nachtleven van Boedapest zijn om over naar huis te schrijven. Foto: Colourbox

Riga, Letland

We blijven nog even in Oost-Europa, want Riga is een bezoekje waard. De hoofdstad van Letland is klein, maar wel enorm fijn. In het historische centrum tref je vele architectonische schatten en pittoreske pleintjes. Riga biedt een breed scala aan musea, galeries, operahuizen en monumenten. De Oude Stad van Riga wordt door de Letten Vecrīga genoemd en hier vind je de meeste bezienswaardigheden, winkels, restaurants, bars en clubs. Ook is het aan te raden om Centrs te bezoeken, oftewel de Nieuwe Stad en door UNESCO erkend als werelderfgoed. In Riga houden ze van een feestje en de stad heeft een bruisend en goedkoop nachtleven. De gastvrije Letten houden van tussendoortjes, lokale bieren en vodka, probeer daar maar eens nee tegen te zeggen.

Riga is romantisch, bruisend, historisch, cultureel en relatief goedkoop! Foto: Colourbox

Athene, Griekenland

De gemiddelde jaartemperatuur in Athene is 20 graden! Deze Griekse historische hoofdstad met je gewoon een keer hebben gezien in je leven. De Acropolis en het Parthenon zijn in het echt namelijk nog specialer. Een bezoek aan Athene is een reis terug in de tijd. Plaka, is de oudste wijk van Athene en ligt aan de voet van Akropolis. Het is een wirwar van straatjes met restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Maar de tijd heeft niet overal stil gestaan, in de wijk Gazi tref je tal van leuke restaurantjes en hippe clubs. Bezoek een typische Griekse taverne voor een lunch en tijdens het diner geniet van Tzatziki, mousse, souvlaki of gyros.

Het Akropolis ken je misschien van je geschiedenisboek, tijd om hem in het echt te bezoeken. Foto: Colourbox


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."

'Mohsin is al 1000 dagen op wereldreis'

Mohsin is al in 48 verschillende landen geweest. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

10 DEC 2017

Tot aan zijn 20e was Mohsin Amdaouech alleen nog maar op vakantie geweest in Marokko. Op zijn 25e ging hij 13 maanden op wereldreis. Het reizen beviel hem goed, zo goed dat de inmiddels reisblogger al 1000 dagen van zijn vrijheid aan het genieten is.

Na zijn studie commerciële economie wilde Mohsin graag een mooie wereldreis maken. „Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op zijn Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Binnen 24 uur had Mohsin op Wereldreis, zoals hij op zijn pagina's heet, al 2000 volgers en dat zijn er inmiddels meer dan 80.000. Mohsin heeft inmiddels 48 landen bezocht en zal voorlopig nog wel even op reis blijven. Duizend dagen op reis, wie droomt daar nou niet van? We spreken de globetrotter als hij net is aangekomen in Cusco, een stad in Peru. Hij slaapt de komende twee weken bij een gastgezin en gaat Spaans leren.

5 x de mooiste kersthotels

Pak je koffers en go! Waar vier jij de kerst? Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Wat ga jij doen met kerst? Mocht je lekker een paar dagen weg willen en nog op zoek zijn naar een sprookjesachtigi hotel? Droom dan even weg bij deze prachtige kersthotels!

Fairmont Scottsdale Princess, Scottsdale, Arizona

Likeability of 5

Camera videoThaise kookles van een ladyboy

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 DEC 2017

De Thaise keuken is inmiddels een van onze favorieten geworden. De curry’s, de kokossoepen en ook die gebakken rijst. De geuren, kleuren en smaken zijn verrukkelijk! En lekker pittig zeg! Ik moet toegeven dat wij zulke Nederlanders zijn die roepen dat we best pittig kunnen eten, maar in landen als Thailand toch om ‘medium spicy’ vragen. Maar alsnog: jammie! Hoog tijd dus om een authentieke Thaise kookcursus te doen. Wellicht binnenkort in Nederland: Thaise kookkunst van de Reismeisjes!

Avonturiers ontdekken enorme grot onder Montreal

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben onder de Canadese stad Montreal een grot ontdekt. Foto ter illustratie: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

5 DEC 2017

In Canada is een bijzondere ontdekking gedaan. Amateurgeologen hebben onder de stad Montreal een grot van 200 meter diep ontdekt. De grot ontstond zo'n 15.000 jaar geleden in de laatste ijstijd.

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben de grot onder de Canadese stad ontdekt. De grot ontstond 15.000 jaar geleden en is zeker 200 meter diep. Le Blanc en Caron ontdekten de grot eind oktober, maar hadden al lange tijd het vermoeden dat deze bestond.

KLM-crew staakt in januari: mogelijk geen vluchten

Cabinepersoneel van KLM gaat in januari waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis de hele dag staken. / Vincent Versluis, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Van plan om in januari met KLM te vliegen? Kijk dan even uit op 8 januari: een deel van het cabinepersoneel van KLM geeft aan die dag te gaan staken.

En dat kan nare gevolgen hebben voor jouw vlucht. De staking kan namelijk betekenen dat er die dag minder, of wellicht helemaal geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol, volgens vakbond FNV.