Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 8 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Uit eten in Berlijn? Dit zijn de fijnste plekjes

Van plan om een weekendje naar Berlijn te gaan? Dan wil je natuurlijk ook even heerlijk uit eten! Metro zet hier vijf fijne hotspots in de Duitse stad voor je op een rijtje.

Roamers

Als je ziet wat hier geserveerd wordt, loopt het water je meteen in de mond. En deze hotspots ziet er trouwens ook nog eens fantastisch uit. Een beetje jungle meets hippe stad, met veel planten die het geheel een beetje opvrolijken. Wel even een aantekening: wie hier heengaat staat waarschijnlijk wel een tijdje in de rij. Maar dan heb je ook een lunch waar je U tegen zegt. Adres: Pannierstraße 64, 12043 Berlijn.

House of Small Wonder

https://www.instagram.com/p/BZ4YblPBm3x/

Ssst, niet doorvertellen deze plek. Dikke kans dat je één van de weinige toeristen bent die hier belandt. En dat is altijd fijn, dus haast je snel naar House of Small Wonder. Dit restaurant heeft twee locaties in Berlijn en is het meest geschikt om eens heerlijk te gaan lunchen. De entree van het filiaal aan de Johannisstraße heeft ook nog eens een fantastische entree. En wij dromen stiekem helemaal weg bij de Croque Madame die ze hier serveren. Adres: Johannisstraße, 20 10117 Berlijn.

Markthalle Neun

Fan van (bijvoorbeeld) de Foodhallen in Amsterdam? Breng dan in Berlijn zeker eens een bezoekje aan de Markthalle Neun. Hier kun je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat heerlijk eten. Vooral op donderdag is het een heus eetfestijn, want dan is het Streetfood Thursday. Maar ook de rest van de week kun je je hier te buiten gaan aan burgers, sapjes en wraps. Adres: Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlijn.

NENI

Dit is wat je noemt echt een hotspot waar wij het warm van krijgen. Bij NENI kun je terecht voor een drankje, maar ook voor een lekker diner (je deelt hier hapjes) met je lief of met vrienden. Qua prijzen valt het reuze mee, helemaal als je je bedenkt wat je ervoor terugkrijgt. Het uitzicht bij NENI is namelijk onbetaalbaar, want je zit op de 10e verdieping van het 25Hours Hotel in de stad. Denk aan die skyline met uitzicht over de dierentuin en de topsfeer en je bent om. Reserveren is wel een must! Adres: Budapester Straße 40, 25hours Hotel Bikini Berlin, 10787 Berlijn.

Sowohl Als Auch

Leuke naam, nog leukere zaak: Sowohl Als Auch. Houd jij van schalen met véél eten, dan zit je hier op de juiste plaats. Eigenlijk kun je hier als je wilt de hele dag door eten, van ontbijt tot aan diner en toetjes, alles is lekker en in grote getale aanwezig. En het allerfijnste: duur is het ook niet. De grootste aanrader is wat ons betreft het ontbijt voor twee personen, waar je gerust nog iemand anders bij kunt laten aanschuiven. Broodjes, kaas, fruit, vis… alles ligt voor je klaar. Eet smakelijk! Adres: Kollwitzstraße 88, 10435 Berlijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.