Om deze reden moet je naar Billund, Denemarken

9 oktober 2017 om 12:00Daisy Heyer
Om deze reden moet je naar Billund, Denemarken
Wij zetten het eerste Lego House ter wereld op onze reisbucketlist. Jullie ook?! / Instagram @legohouse

Oké, het is misschien een klein beetje kinderachtig, maar speelden jullie vroeger niet ook heel graag met Lego?

Wij wel en we hebben sinds een paar dagen dan ook ontzettend veel zin om naar Denemarken af te reizen. Daar is sinds begin oktober namelijk een heus Lego House te vinden.

 

Lekker creatief

Wat je er moet doen? Gewoon weer ouderwets bouwen met de plastic steentjes die we zo goed kennen uit onze jonge jaren. Het Lego House werd begin oktober geopend door de kleinzoon van de bedenker van Lego en bestaat - duh! - volledig uit Lego.

Zoals je misschien al verwacht ligt het gebouw in het pretpark Legoland, maar het leuke aan dit reusachtige gebouw is dat je er als bezoeker weer eens lekker creabea kunt zijn. Je krijgt ook nog eens advies van medewerkers van het pretpark. En ze zorgen dat er áltijd stenen genoeg zijn.

 

Eregast

Je kunt zelfs eregast van het park worden: de mooiste bouwwerken krijgen namelijk een plekje op de hoogste verdieping van het gebouw. Daarnaast kun je in het gebouw leren hoe je een film moet maken met legopoppetjes. Best wel heel erg tof dus.

Oh, en de kans dat je hier gewoon een volwassen Lego-fan tegenkomt die je mee uit kunt vragen op date is groot: het is namelijk de enige Legoland ter wereld die het Lego House heeft. En stiekem weten wij dat bijvoorbeeld een man als David Beckham een enorme Lego-liefhebber is...