Travel

Camera videoNederlanders zitten overal

Foto van 'Maartje Hensen'

4 OKT 2017

“Oh gezellig, ALWEER Nederlanders.” Een heerlijke eerste kennismaking met het hostel in Semporna op Maleisisch Borneo. We moeten een beetje lachen om de licht-negatieve uitspraak van Pim of Jasper of misschien was het wel een Koen. Tijdens onze reis komen wij namelijk helemaal niet zo gek veel Nederlanders tegen. Maar hier is het raak! Tijdens onze paradijselijke dagen op het eiland Mabul voelt het verrassend veel als Nederland, zoveel Nederlanders komen we tegen.

Eerder tijdens onze reis zijn we enkel Nederlanders tegengekomen in de trein in Rusland, in een hostel in Beijing en in Japan bij een – jawel – Nederlandse les. Maar in Maleisië lijkt iedereen de Nederlandse zomervakantie te vieren.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

In de Taman Negara komen we een hele groep Nederlanders tegen, waaronder een pasgetrouwd stel die op huwelijksreis zijn en romantisch samen door de modder ploeteren (met bloedzuigers!). Op de Perhentian Islands is onze duikinstructrice half-Nederlands, maar aan haar Nieuw-Zeelandse accent hoor je het niet. Dit levert haar een hilarische situatie op wanneer er een stel uitgebreid de hele duik begint af te kraken – in het Nederlands. Het is de enige keer dat ze Nederlands spreekt tegen ‘vreemden’, maar het was de ‘godverdomme’ als reactie 100% waard.

Op Maleisisch Borneo is het weer raak. Na een ruime maand als een ‘local’ te hebben geleefd op Penang, vinden wij het stiekem ontzettend leuk om andere westerlingen te ontmoeten in hostels en op de duikschool. Grappig genoeg lijken andere Nederlanders daar niet altijd zo over te denken. “Hee, nog meer Nederlandse meiden” zegt een lange – nog langer dan wij – blondine die voor de duikschool in Semporna werkt. Met zo’n toon waarvan je je afvraagt of het gemeend is, of het sarcasme is.

De gezellige Elle en Inge – uit het zuiden van ons landje – vinden het oprecht leuk om met ons een praatje aan te knopen. Op de boot naar Mabul hebben we heerlijke koetjes- en kalfjes gesprekjes en in de dagen daarna checken we regelmatig even of we het nog allemaal naar ons zin hebben. Natuurlijk bespreken we ook uitgebreid het weer, hoeveel andere Nederlanders er ook nog zijn en hebben we het vooral heel ‘gezellig’.

De Nieuw-Zeelandse Andre sluit zich af en toe bij ons aan en merkt ook op dat het gezellig is. Hij vertelt ons dat hij Nederlanders altijd blij vindt klinken. Steek die maar in je zak! Uiteraard leggen we hem maar al te graag uit hoe leuk onze taal is met woorden als ‘gezellig’, ‘leuk’ en ‘lekker’. Het zijn zulke gevoelswoorden die in het Engels al snel door de Nederlander wordt samengevat als ‘nice’, maar wat eigenlijk de plank misslaat.

En dan komen we er ook nog achter dat de resort-manager van de duikschool Nederlands is. Amanda is ook onze dive master voor een dag en we vragen haar naar haar ervaring met ‘Nederlanders overal’. En grappig genoeg is dat haar ervaring niet. Het komt met vlagen, maar zo gaat dat met alle nationaliteiten. Er is altijd wel een periode waarin er veel Nederlanders zijn, maar zo gaat dat ook met Duitsers of Chinezen.

Toch wel bizar dat er niet zo gek veel Nederlanders op de wereld zijn, maar toch waaieren we ons uit over de hele wereld. Blijkbaar gaat tweederde van de Nederlanders op vakantie en zelfs meer dan twee keer per jaar! Het zou te wijten kunnen zijn aan ons DNA, het schijnt dat reislustigheid overgedragen wordt. En aangezien iedereen tegenwoordig afstamt van de reislustige wereldveroveraars uit de Gouden Eeuw, is het best logisch dat we overal te vinden zijn!

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan en Korea! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com!

LEES OOK


Views

70

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Las Fallas: het vurigste straatfeest in Europa

Vuurwerk, parades, bier, churros en muziek! Eind 2016 is het Las Fallas festival tot werelderfgoed verklaard en staat het op de erfgoed lijst van UNESCO.

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 18:55

Het grootste straatfeest van Europa vindt deze dagen plaats in de Spaanse stad Valencia. Honderden levensgrote kunstwerken, onbeschrijfelijk veel vuurwerk, straatparades, optochten, heel veel paella, muziek en dat vijf dagen lang. Elk jaar komen er duizenden bezoekers vanuit heel de wereld naar Valencia om Las Fallas te vieren. Benieuwd hoe het er aan toe gaat tijdens dit spectaculaire maar ook bizarre feest? Wij namen een kijkje in Valencia!

Duizenden bezoekers komen naar Plaza Ayuntamiento voor een vuurwerkshow

Wie, wat, waar?

Eind 2016 is het Las Fallas festival tot werelderfgoed verklaard en staat het op de erfgoed lijst van UNESCO. Niet zo gek, want dit is waarschijnlijk het meest bijzondere festijn dat we hebben meegemaakt! We kunnen het het best omschrijven als een mix van Koningsdag, Oudjaarsavond en carnaval en dat dan vijf dagen lang. Tijdens Las Fallas staat Valencia vol met honderden kleurrijke beelden, sommige kunstwerken hebben wel 200.000 euro gekost. Vanaf begin maart zijn de voorbereidingen al zichtbaar. Het echte feest start op donderdag 15 maart en op de laatste dag ‘La Crema’ worden alle karakteristieke beelden verbrand.

De Fallas worden ook ingezet om politieke boodschappen te uiten

Vurig feest

Vanaf 1 maart is er elke dag om 14.00 uur op het Plaza Ayuntamiento een indrukwekkende vuurwerkshow, dit wordt ook wel de mascletà genoemd. Deze vuurwerkshow is erg belangrijk voor de inwoners van Valencia, want de knallen zijn representatief voor de geschiedenis van hun stad. Een geslaagde mascletà heeft namelijk een opbouw waarbij verschillende ritmes zijn te ontdekken. Na de show geven de inwoners een daverend applaus, ze staan te springen en sommige Valencianen pinken hier en daar een traantje weg.

Deze Falla is verkozen tot mooiste van het jaar! Foto: Adrienne Hazebroek

Laat je verrassen door een van de vele lichtshows in Ruzufa.

Parades

In Valencia weten ze als geen ander hoe ze moeten paraderen. In de stad zijn er dagelijks tientallen parades van mannen, vrouwen en kinderen in kleurrijke traditionele kostuums te zien.

Wist je dat...

 • ‘Fallas’ (beelden) zijn er in allerlei formaten. Zo zijn er beelden van 1,5 meter hoog, maar ook ‘Fallas’ van 30 meter hoog’.
   
 • Tijdens Las Fallas zijn er zo’n 700 kunstwerken te vinden in de stad. Elk kunstwerk heeft weer een andere maatschappelijke of politieke boodschap.
   
 • De Fallas worden gemaakt van hout, piepschuim en papier maché, maar de kosten kunnen behoorlijk oplopen. In 2015 was de totale waarde van alle opgezet falla’s zo’n 6,8 miljoen. Hoe de beelden worden bekostigd? De bewoners van elke wijk betalen het gehele jaar een kleine bijdrage. Ook krijgen zij soms geld van sponsoren, dit zijn meestal biermerken. 

De traditionele jurken kosten al gauw meer dan 400 euro.

 • Uiteraard wordt er ook aan de veiligheid gedacht, er zijn zo’n 220 brandweermannen actief. Twee honderd uit Valencia en 20 brandweermannen zijn ingevlogen uit andere steden en landen. 
   
 • Paella party! Paella is onmisbaar tijdens Las Fallas. Elke Fallas-vereniging heeft een 'paella-dag'. De grootste pannen worden tevoorschijn schijn getoverd en buurtbewoners dagen elkaar uit om de beste paella te maken. 

Churros! Foto: Colourbox

 • Beer en churros! Geen feest compleet zonder een 'cerveza' (bier). Het schijnt dat er zo'n 600.000 duizend liter bier wordt   Na al dat gefeest is het tijd voor churros, dat is een Spaanse snack en het is te vergelijken met een soort donut, tijdens Las Fallas staat er op elke hoek wel een Churros-tentje.

De vuurwerk knallen beginnen al om 08.00 in de ochtend. Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

12

Nachtelijk kiekje van de Eiffeltoren is verboden

De Eiffeltoren/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 14:37

De stad van liefde en de romantiek. Zo wordt Parijs ook wel gezien. Dat komt onder andere door de Eiffeltoren in het midden van de stad, maar een nachtelijk kiekje ervan maken om je vrienden jaloers te maken is verboden.

De kans dat je je er als bezoeker van de Franse hoofdstad schuldig aan hebt gemaakt is groot, maar het is echt illegaal. Tenminste, als je de foto verder verspreid.

Schending

„Het verspreiden van foto's van de 's nachts verlichte Eiffeltoren is een schending van de copyrightrechten van de artiest", zo zocht het factcheckbureau Snopes uit.

Het gaat hierbij niet om de toren zelf, maar om de lichtshow op de toren. Deze werd pas in 1985 (bijna een eeuw na de bouw van de Eiffeltoren) toegevoegd. De lichtjes worden gezien als een artistieke productie.

Geen straf

Hoewel het illegaal is, heeft er tot op de dag van vandaag nog nooit iemand zich moeten verantwoorden vanwege het overtreden van de regel. Maar wees dus niet verrast, mocht je na een mooie lichtjesfoto ineens een reprimande krijgen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

32

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Dit moet je weten over St. Patricks Day

Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 MAA 2018

Waar Nederland oranje kleurt tijdens Koningsdag, kleurt Ierland groen tijdens de nationale feestdag St. Patrick’s Day. Op zaterdag 17 maart kleurt Ierland groen! Deze nationale Ierse feestdag wordt steeds populairder in de rest van Nederland. Wil je meer weten over St. Patrick's Day? Lees dan even verder, want we hebben de leukste facts voor op je een rij gezet.

Saint Patrick

De nationale feestdag van Ierland is vernoemd naar Saint Patrick, de beschermheilige van het land. St. Patrick werd waarschijnlijk in de vierde eeuw geboren in Schotland. In zijn tienerjaren werd hij ontvoerd en als slaaf verkocht in Ierland. Na een paar jaren in gevangenschap, wist hij te ontsnappen en ging in de leer om priester te worden. In deze rol had hij de taak om het christendom verder te verspreiden in Ierland.

Eigenlijk geen groen maar blauw

Eigenlijk waren de originele kleuren van St. Patrick blauw, pas nadat hij nauw werd geassocieerd met de Ierse onafhankelijkheidsbeweging, werden de kleuren veranderd in groen. Dus als je echt deze man wilt herinneren dan draag je ook een stukje blauw

Viering in de VS

In Amerika wonen veel Ieren en zij vieren deze dag dan ook groots. Enkele van de grootste en eerste optochten vonden plaats in New York. In 1762 gingen in de Big Apple naar verluidt 250.000 mensen de straat op om te vieren.

De oorsprong van het klavertje

Het klavertje vier is het symbool van Ierland. Het was oorspronkelijk een hulpmiddel dat St. Patrick mensen gebruikte om het concept van de Heilige Drie-eenheid te onderwijzen, waarbij elk blaadje verschillende aspecten van de heilige geest vertegenwoordigde.

Originele naam

In de tijd van Patrick was het erg normaal voor een priester om zijn naam te veranderen op het moment dat ze worden ingewijd. Voordat St. Patrick een priester werd, heette hij eigenlijk Maewyn Succat. Als Maewyn dus geen priester was geworden, dan hadden we zaterdag 17 maart Maewyns dag kunnen vieren!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Deze bestemmingen zijn favoriet voor de meivakantie

Valencia is een hoge binnenkomer in de top 10. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

15 MAA 2018

Oké, we zitten nog maar in maart, maar de plannen voor de meivakantie worden al druk gesmeed. Dat blijkt ook uit het aantal boekingen dat Nederlanders op dit moment doen. En uit die boekingen is heel wat af te lezen, bijvoorbeeld wat de populaire bestemmingen worden voor dit seizoen.

Griekse eilandjes of een weekendje Duitsland? Nee hoor, Nederlanders verkassen in de meivakantie straks massaal naar Dubai en Valencia. Dubai blijkt zelfs in potentie de populairste bestemming te worden voor deze meivakantie, volgens cijfers van Vliegtickets.nl, die de boekingen van dit jaar vergelijken met die van vorig jaar.

Dubai en Valencia

Dubai is daarin onwijs in populariteit gegroeid. Het aantal geboekte tickets naar het warme land is met 10 procent toegenomen. Ook de boekingen naar Lissabon zijn met 2,5 procent toegenomen. Valencia is een nieuwkomer in de top 10, maar belandde direct op een mooie zesde plaats.

Het rare is dat de populariteit van Dubai bijvoorbeeld niet terug te zien is in het online zoekgedrag van de vakantiegangers. „De bestemming komt niet eens in de zoekopdrachten voor, terwijl op Lissabon en Valencia wel veel gezocht is”, aldus Tom Verdonck, marketingmanager van de online vakantieaanbieder.

Dubai doet het goed als vroegboekbestemming. / colourbox

Wel populair in de zoekopdrachten, maar uiteindelijk minder als vroegboekbestemming, is Faro. Ook Londen, Rome en Barcelona doen het minder goed dit jaar En Curaçao schijnt helemaal niet meer terug te vinden zijn in het online zoekgedrag. Grote winnaar in dit hele verhaal? Op dit moment Malaga. En zeg nou eerlijk: dat is toch ook een droombestemming voor een leuke voorjaarstrip?

Benieuwd naar de complete top 10?

 1. Malaga
 2. Barcelona
 3. London
 4. Lissabon
 5. Alicante
 6. Valencia
 7. Dubai
 8. Rome
 9. Madrid
 10. Bangkok

LEES OOK


Views

200+

Likeability of 5

Hotspot-app GoHere tipt de écht leuke plekjes

Straks sta je eindelijk in je eentje op een mooi plekje op aarde, in plaats van met hordes toeristen. / Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

14 MAA 2018

Een app met tips van je vrienden voor de perfecte hotspots voor jouw volgende stedentrip? Die is nu beschikbaar. GoHere lanceerde woensdag een app met reistips ván en vóór vrienden.

Dezelfde leuke plekjes

Hoe dat werkt? „Gebruikers kunnen tips van vrienden zoeken en eigen tips toevoegen”, legt Menno Biesiot van GoHere uit aan Metro. „Het viel ons op dat er allemaal reisapps bestaan die leuke plekjes aanwijzen, maar dat dat állemaal dezelfde 'leuke' plekjes zijn. Terwijl je eigenlijk graag tips zou willen van plekken waar niet allemaal toeristen komen.”

„Vaak vraag je daarom aan je vrienden waar je heen moet op je volgende trip en dat hebben wij nu samengevoegd in een app”, legt Biesiot verder uit.

Unsplash

Verschil

Het is meteen het wezenlijke verschil met bestaande apps als Tripadvisor en Yelp. Een ander significant verschil is dat Biesiot ons verzekert dat er in hun app geen samenwerkingen aangegaan worden met plekken zodat deze bovenaan in de 'zoekmachine' belanden. „Wij gaan geld verdienen door ervoor te zorgen dat je voor de plekken die worden aangeraden bij ons al kaartjes kunt halen of kunt reserveren bijvoorbeeld. Maar hotspots worden nooit gesponsord in onze app.”

Natuurlijk staat er al het een en ander op de app vermeld. Biesiot geeft aan dat er nu zo'n duizend tips voor steden staan vermeld, om te voorkomen dat mensen een lege app downloaden. „Als je dan een leuke tip hebt voor vrienden die bijvoorbeeld aangeven naar Dubai te gaan, kun je die toevoegen. En er bestaat ook een optie om te vragen om tips van andere mensen als je naar een stad gaat en er is nog niks of niet veel ingevuld.”

Unsplash

Alle toeristen verzamelen

Hoe voorkom je dan dat straks niet juist ál die toeristen wederom op die speciale hotspots verzamelen? „Omdat de tips persoonlijk van jouw vrienden komen”, legt Biesiot uit. „En ja, het kan wel zo zijn dat jouw vrienden bijvoorbeeld een spot tippen waar ook andere toeristen komen, maar dan is het waarschijnlijk iets wat jij ook heel erg leuk zal vinden. We zeggen niet dat de toeristische trekpleisters er niet in kunnen verschijnen, maar dat is compleet afhankelijk van jouw vrienden. Die dan ook dat ene kleine café verderop kunnen tippen waar géén toeristen komen.”

Parijs

Of Biesiot zelf een leuke tip heeft? „Absoluut! Ik ben net naar Parijs geweest en heb als tip Merci; een vintagestore waar je bijvoorbeeld ook kunst en taarten kunt kopen. Het is echt plek waar je via de bekende apps nooit terecht zal komen.”

GoHere is vanaf nu gratis te downloaden via de app store.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_c81013cb1ff1906654a553f6983175e4cba2407a_avatar

Views

100+