Travel

Likeability of 5

Camera videoMet een schoonheidsspecialiste in de jungle

Foto van 'Maartje Hensen'

11 OKT 2017

“Was jij je gezicht niet, schatje?” vraagt ze aan haar vriend “je krijgt allemaal puistjes!” Het antwoord luidt “we zijn toch in de jungle?!” Een keurig geëpileerde wenkbrauw wordt daarop opgetrokken. We reizen twee weken door Sabah, Maleisisch Borneo, met mijn schoonzus Denise en haar vriend Bram. Mijn schoonzus is schoonheidsspecialiste. En we gaan de jungle in.

Het eerste wat Denise opmerkt op het vliegveld van het nietszeggende plaatsje Tawau is dat Roxannes wenkbrauwen ontzettend goed zijn bijgehouden. Natuurlijk heeft zij geen weet van het martelfestijn en bijna-relatie-crisis van de dag ervoor, in de poging de jungle boven Rox’ ogen te fatsoeneren. Gelukkig kan Rox weer lachen naar me en dat doen we dan ook uitgebreid. Ik was stiekem een beetje zenuwachtig voor het weerzien, maar zoals Denise opmerkt: het voelt alsof we jullie gisteren nog zagen!

Speciaal voor deze vakantie – oké, dankzij het duiken – legt Denise de make up opzij. Voor het eerst in ongeveer achttien jaar gaat ze twee hele weken make uploos. Het lijkt ook alsof haar gezicht er even aan moet wennen, alsof het even goed moet gaan zitten. Bram – de vriend – moet er ook even aan wennen: “ja dit ziet er ook wel oké uit” klinkt het aarzelend. Gelukkig kunnen we er allemaal weer om lachen en is het met een “wat ben je toch een druif” klaar.

En dan gaan we op jungle toer! Drie dagen, twee nachten. Net zoals het succesverhaal met schoonmoeders, is het met schoonzus ook een groots avontuur. Het begint al met de briefing die we krijgen. We worden gewaarschuwd voor de “jungle maffia”, die ’s nachts je spullen kunnen stelen als het enigszins op een banaan of ander eten lijkt. Er wordt door iedereen gelachen, behalve Denise. Ze kijkt ernstig en zegt tegen Bram: waarom brengen ze ons in godsnaam naar een plek waar de maffia zit?

Na een lange en orang-oetangloze boottocht komen we aan in ons kamp. “Ik moet wel even schakelen” is schoonzus’ eerste reactie. Het is inderdaad niet bepaald een luxe resort, maar het is goddelijk vergeleken met slapen in een grot met bloedzuigers en enkel een yoga matje. We hebben een matras, klamboe net en, jawel, elektriciteit! De organisatie had ons lekker gemaakt met het praatje over douches, maar dat bleken tonnen met regenwater te zijn. Dat wordt dus geen benen scheren in de rimboe.

Gelukkig maakt de Nederlandse gezelligheid de jungle een stuk leuker en spelen we met Simon, Merel en Chris vele potjes shithead, een potje voetbal en drinken bakken slootwater – want dat is gratis. Verder gebeurt er weinig spannends, we zien wat vogels, vliegende vossen (grote vleermuizen), vele muggen, apen, een mini-krokodil en GODDANK geen bloedzuigers.

Na drie toch-niet-zo-intense jungledagen is het gezicht van mijn schoonzusje toch wel onbetaalbaar wanneer wel aankomen in ons resort in Sepilok. Iets met humeur en sneeuw voor de zon. Wat een zwembad, welkomstdrankje en een tonijn steak al niet met een mens kan doen.

Tel daar een stranddag op een eiland bij op (uiteraard goed ingesmeerd met een speciale gezichtszonnebrand en een aparte – dure – lichaamszonnebrand) en dan kunnen we – trots – zeggen dat het voor iedereen een topvakantie was!

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan en Korea! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com!

LEES OOK


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

200+

Beer Yoga & Star Wars Origami kan op nieuw festival

Er komt een festival waar je kunt feesten, maar ook volledig kunt relaxen. / Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

21 APR 2018

Niet kunnen kiezen tussen de (toch wel pittig aan de prijs) festivals en een vakantie? We herkennen het probleem. Echter is daar nu misschien een oplossing voor, want er komt een festival waar je zowel kunt feesten, als op een hele leuke manier (met je gezin) een vakantie kunt vieren.

Een skippybattle, sokworstelen en vlotten bouwen: het is slechts een greep uit de selectie van alles wat je kunt doen op het nieuwste festival van Nederland, Camp Moonrise. Het meerdaagse festival vindt dit jaar voor het eerst plaats van 22 t/tm 24 juni bij het Meer van Bussloo op de Veluwe. Als we dan toch een mooi gebied in Nederland moeten noemen voor een vakantie...

in een ijsbad of yogalessen

Wie naar dit festival gaat kan bijvoorbeeld genieten in de hot-tubs en sauna's, yogalessen nemen bij Afke Reijenga, in het bekende ijsbad van Wim Hof, paddleboard yoga doen of meedoen aan een oeroud Indiaans zuiveringsritueel in de Sweat Lodge. Toffe dingen die je normaal misschien alleen maar doet tijdens een relaxvakantie. Maar tegelijkertijd is er ook (veel!) ruimte voor feest: „Kenny Dope, Joost van Bellen en Antal zijn slechts een greep uit de line-up van artiesten die komen optreden", vertelt Sayori van Leeuwen van Camp Moonrise.

Je kunt tijdens Camp Moonrise yogalessen nemen bij Afke Reijenga. / Unsplash

Voor ons misschien wel het belangrijkste onderdeel van een vakantie: aan eten en alcohol is ook geen gebrek. Van Leeuwen: „Camp Moonrise werkt onder andere samen met het Bacchus Wijnfestival en heeft een pop-up restaurant onder de naam The Greenhouse, wat een samenwerking is tussen Joris Bijdendijk (van RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie). Topvoedsel dus en dat gewoon op een festival."

Skinny dippin' en Star Wars Origami

De lijst van activiteiten op het festival is oneindig. Bootje varen, skinny dippin’, skippybattle, tindernisbaan, kopkegelen, curvingbaan, sjans off, survival techniques, sokworstelen, wildplukwandeling, zwemmen, houthakken, Star Wars Origami, vlotten bouwen, Silent Walk, maskers maken, zeefdrukken, bamboestiek, karaoke, games, Pants Off Dance Off, Namastay Drunk: Beer Yoga, Battles & Breaking Records en edelsmeden: het kan er allemaal.

Maar gewoon lekker dansen is ook gewoon een optie. / Unsplash

Bovendien heeft het festival een speciale area voor kinderen. „Maar dat is wel afgesloten van de rest van het festival", vertelt Van Leeuwen. „Het is een plek waar kinderen kunnen knutselen en spelen, bijvoorbeeld tijdens een theaterworkshop of in de knutselhoek waar kinderen een houten zwaard kunnen maken. Het is dus niet zo dat je op het festival over de kinderen struikelt, maar ouders hebben hier de kans om hun kinderen mee te nemen en zelf een weekend te relaxen en genieten."

Kaartjes voor dit weekendje 'glamping' kosten 117.00 euro per persoon. Geen geld toch voor een minivakantie?

LEES OOK


Views

29

Isabelle bezocht 6 steden en 5 concerten in 2 weken!

Isabelle (rechts) en haar vriendin Bibi wonnen een wereldreis bij Q-music. Foto: Isabelle van der Vlist

Foto van 'Lisa Vermeij'

19 APR 2018

Isabelle van der Vlist (25) won vorig jaar een waanzinnige wereldreis bij Qmusic. Ze bezocht zeven wereldsteden en zes concerten van de grootste sterren in twee weken tijd. Vrijdag 20 april geeft Qmusic opnieuw een wereldreis weg, maar dan wel een overtreffende trap: 9 topartiesten in 9 steden!

,,Het is het beste wat ik ooit heb meegemaakt. Ik kan het niet eens navertellen eigenlijk,” zegt Isabelle, de winnaar van de Q-world tour 2017 als we haar bellen. In twee weken tijd vloog ze samen met haar beste vriendin Bibi van Amsterdam naar Tokio, Los Angeles, Costa Rica, San Francisco, Londen, Manchester en Berlijn! Ze zag optredens van Bruno Mars, Coldplay, Ed Sheeran, The Weekend en Justin Bieber en Shawn Mendes!

Wat is beste plek waar je bent geweest? 
Los Angeles en San Francisco! We vlogen van Tokio naar Los Angeles en we waren uiteindelijk maar 12 uur in LA. Maar het was die dag ook nog eens mijn verjaardag en door het tijdverschil was ik iets van 32 uur lang jarig. We werden daar verrast met een helicoptervlucht en dat was letterlijk en figuurlijk echt een hoogtepunt, heel speciaal! San Francisco vond ik heel bijzonder omdat het een stad is vol met contrasten! Ik zou daar nog wel een keer heen willen. Maar de natuur van Costa Rica was ook heel mooi, het is heel groen daar! We hebben daar paardgereden en geraft, dat was ook heel gaaf. Ik kan niet kiezen haha.

Het beste verjaardagcadeau ooit: een helicoptervlucht boven LA. Foto: Isabelle van der Vlist

En wat was het meest verrassende optreden?

Bruno Mars! Ik ben best wel fan van Bruno Mars en wilde al lang een optreden van hem zien! Het publiek ging echt los! Iedereen dansten, er was vuurwerk en Bruno was heel vrolijk! Maar ik kan weer niet kiezen, want Coldplay was ook speciaal, vooral qua lichten. Iedereen kreeg een armbandje om met een lampje erin en zwaaide daarmee tijdens het concert. En The Weekend was verrassend goed live, dat had ik niet verwacht eigenlijk. Dat is ook zo leuk van deze reis je gaat naar concerten van artiesten die je normaal misschien niet zo heel snel zou zien.

Costa Rica. Foto: Isabelle van der Vlist

Was het niet zwaar al dat reizen? Heb je tips voor mensen die veel reizen?
Het leek eigenlijk net alsof wij het schema volgden van een wereldartiest. We hadden een strak tourschema: we kwamen aan in een stad, dag erna was er een concert en de volgende dag gingen we weer weg. Dat is best vermoeiend! Omdat we veel hebben gevlogen probeerden we de vluchten zo comfortabel mogelijk te maken: legging aan, nekkussentje mee en dan proberen te slapen. Aan de andere kant, je doet zoveel vette dingen daar krijg je ook energie van!

Raften in Costa Rica en daarna naar een concert van Justin Bieber! Foto: Isabelle van der Vlist

Vijf concerten in twee weken tijd, zes wereldsteden en één koffer. Heb je inpaktips?
Wij hadden het geluk dat we elkaars kleding konden lenen. Verder hebben we vooral veel shirtjes meegenomen en vestjes. Omdat we in verschillende landen met verschillende weersomstandigheden waren hebben we veel laagjes meegenomen. Omdat je de hele tijd je koffer in en uit moet pakken is het handig om overzicht te houden. Ik heb van tevoren alles in aparte zakjes gedaan. Een tasje voor sieraden, ondergoed etc. We hebben ook in elke stad nog wel gewinkeld, dus onze koffer werd voller en voller.

Coldplay in

De reis klinkt echt geweldig, maar ook best intens. Zoiets wil je nooit vergeten, hoe zorg je ervoor dat je alles toch bewust mee maakt? 


Wij hadden het geluk dat er een cameraman van Qmusic mee was, hij heeft een video van ons gemaakt. Zelf maakte ik vooral Instagram-stories, dat zijn meestal de leukste en spontaanste momenten. Aan het einde van de dag sloeg ik die verhalen op, zodat ik per dag een live mini-verslagje had. Ik kijk ze nog steeds terug! Verder hebben we wel geprobeerd zo min mogelijk met onze telefoon bezig te zijn, omdat je echt in het moment wilt zitten.

Nog een tip voor de mensen die morgen in de finale staan?

Ik was heel zenuwachtig! Ik was bang om te verliezen, maar ook bang om te winnen haha! Juist omdat het zoiets groots is! Probeer dus rustig te blijven! Verder is het spel anders dan vorig jaar, dus inhoudelijke tips heb ik niet echt.

De bestemmingen vn de Qworld Tour 2018. Foto: Q-music

Wil je ook kans maken op een overtreffende wereldreis-prijs waarbij je vanaf Amsterdam naar Hong Kong (Bruno Mars), Lissabon (Sam Smith), Dublin (Ed Sheeran), Keulen (Kate Perry), Santiago (Harry Styles), Dallas (Justin Timberlake), Chicago (Taylor Swift) en Melbourne (Niall Horen) gaat? Deelnemers kunnen van 26 maart tot 20 april mee doen om boardingpassen in te checken. Hoor je een hit? Check dan snel in. Mocht je nog een paar tickets nodig hebben, je kunt nog tot morgenochtend mee luisteren?


Views

90

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

700+

Binnenkort vliegen we misschien wel staand

Binnenkort vliegen we misschien wel staand

Binnenkort vliegen we misschien wel staand. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

19 APR 2018

Kun je nooit lekker zitten in een vliegtuigstoel? Binnenkort is dat misschien allemaal wel verleden tijd. Stoelenfabrikant Avioninteriors heeft nieuwe vliegtuigstoelen gepresenteerd, waar je staat in plaats van zit. Kun je eindelijk je benen strekken onderweg!

Bij de 'Skyriders 2.0', de desbetreffende vliegtuigstoelen, zit je in dezelfde positie als een ruiter. En als een ruiter een paar uur lang op zo’n zadel kan zitten, kun jij vast ook wel een paar uur vliegen in deze houding, nietwaar?

Meer mensen vervoeren

De nieuwe stoelen kunnen tot wel 20 procent meer mensen meenemen op een vlucht, bovendien wegen ze ongeveer de helft minder dan normale vliegtuigstoelen.

Het is wel de bedoeling dat deze stoelen enkel ingezet worden op korte vluchten, schrijft The Telegraph. Er is namelijk geen entertainment tijdens de vlucht en je kunt niet achterover leunen met de stoel.

De stoelen zijn nog niet verkocht, maar er is vanuit vliegtuigmaatschappijen wel heel veel belangstelling voor. Dus zie jij de nieuwe manier van vliegen wel 'zitten'?

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

200+

Camera videoVan gevangenis tot klooster: 5 unieke hotels!

In Denemarken kun je slapen in een oude gevangenis. Foto: Booking.com

Foto van 'Lisa Vermeij'

19 APR 2018

Waarom slapen in een standaard hotel? Als je ook op een toffe plek zoals een oude gevangenis, postkantoor, luchtbel-tent of klooster kunt slapen? Wij hebben de allergaafste en unieke hotels voor je op een rij gezet.

Metro’s redacteuren Daisy en Lisa mochten dinsdagavond als zo’n beetje de enige mensen ooit slapen in een bijzondere luchtbel tent op de Keukenhof. Tot maandagavond had er nog niemand geslapen. Nicolette Kluijver mocht aftrappen en ook jij kunt dit weekend nog een nachtje doorbrengen aan een van de iconische tulpenvelden. Daar staat een enorme luxe luchtbel-tent, waar we als roosjes hebben geslapen. Mocht het je niet lukken om in de Tulip-tent te slapen, dan zijn onderstaande hotels misschien een aanrader voor je volgende trip!

Voormalig postkantoor in Gent, België
Met minder dan twee uurtjes rijden ben je in het pittoreske en gezellige Gent. Heel geschikt voor een romantisch weekendje weg. Breng een nachtje door in het voormalige postkantoor. Het gebouw is ontworpen door Louis Cloquet en Stéphane Mortier voor de wereldtentoonstelling van 1913. Het Centrale Postkantoor van Gent sloot in 2001 zijn deuren en werd daarna omgetoverd tot een prachtig boetiekhotel. De bijzondere slaapplek heeft 38 kamers die stuk voor stuk heel mooi zijn ingericht.

Het Centrale Postkantoor van Gent Foto: Booking.com

Klooster in Cuzco, Peru
Cuzco is sowieso een must-visit als je in Peru bent. Maar een bezoek aan het Belmond Hotel Monasterio mag je niet overslaan! Het Belmond Hotel Monasterio ligt in het levendige historische centrum van Cuzco, twee straatblokken verwijderd van Plaza de Armas. Het voormalige klooster dateert uit 1952 en heeft luxe kamers in koloniale stijl gelegen aan een prachtige binnenplaats met een 300 jaar oude cederboom, waar je heel romantisch kunt dineren met kaarslicht. Tip: Cuzco ligt nogal hoog en als je voor het eerst in Peru bent kun je daar een beetje last van hebben (hoogteziekte). Gelukkig heeft dit bijzondere hotel op aanvraag een speciale met zuurstof verrijkte kamer beschikbaar.

Oude gevangenis in Horsens, Denemarken
Horsens Statsfængsel werd geopend in 1853 als gevangenis voor mensen die een lange tijd moesten zitten. Deze functie had het gebouw tot 2006, maar tegenwoordig is een deel van het pand een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis, het personeel en de veroordeelden van deze gevangenis. SleepIn Fængslet is gevestigd in de voormalige gevangenis Horsens Statsfængsel. En ja de kamers van het hostel zijn voormalige gevangeniscellen, compleet met tralies voor de ramen en originele graffiti van de gevangenen. Maar dan net een stukje luxer! Het blijft een hostel en de gedeelde badkamers bevinden zich in den hallen van de gevangenis. Toch is geen straf om hier een nachtje te brommen!

Voormalige gevangenis in Horsens. Foto: Booking.com

Brandweerkazerne in Detroit

Detroit was lange tijd een belangrijke stad voor de auto-industrie en wordt daarom ook wel Motor City genoemd. De grootste stad van Michigan maakt een opleving door en heeft op cultureel en muzikaal vlak steeds meer te bieden. Slapen doe je in het voormalige hoofdkwartier van de brandweer van Detroit, dat tegenwoordig bekend staat als het Detroit Foundation Hotel.Het moderne restaurant van het hotel heeft een historische charme en serveert lekkere Amerikaanse gerechten en verfrissende cocktails! Extra leuk: het hele hotel hangt vol met kunstwerken van lokale kunstenaars.

Detroit Foundation Hotel in Detroit. Foto: Booking.com


Oude school in Hamburg, Duitsland
Een van de leukste plekken om na te blijven! De Volkschule in Hamburg. De Volkschule is gevestigd in een voormalig schoolgebouw in het centrum van Hamburg en heeft moderne en comfortabele kamers. De school werd gebouwd in 1888 in de wijk Hamm en is in 2013 omgebouwd tot dit mooie familiehotel, maar ook heel goed geschikt voor een weekendje weg met je vrienden.

Hamburg Foto: Booking.com

Tip: wil je nog een nachtje doorbrengen in de Tulip-tent in de Keukenhof? Boeken kan vanaf 10.00! Maar wees er snel bij, want het is wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

68

Met schoonouders op vakantie? Dan nog liever thuis!

Met je schoonouders op vakantie? Een derde van de Nederlanders blijft nog liever thuis. / Foto ter illustratie, Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

18 APR 2018

Met je schoonouders op vakantie? Eén op de drie Nederlanders blijft nog liever thuis dan dat zij met de vader en moeder van hun partner in een tropisch oord verblijven. Vooral de vrouwen blijken nogal moeite te hebben met het vooruitzicht op een tripje met schoonmams: 40 procent peinst er niet over.

We snappen het wel: dat het vaak niet botert tussen schoonmoeder en vriendin is een oud gegeven. Toch blijkt ook nog 32 procent van de heren liever niet met hun schoonouders op een tripje te gaan, zegt het onderzoek van acties.nl dat onder 1083 Nederlanders werd gedaan.

Zelfs niet met je eigen partner

Waar een derde van de Nederlanders niet met de schoonouders op vakantie wil, geldt dat gelukkig slechts voor een zeer select groepje ook voor de eigen partner. 3,5 procent van de Nederlanders neemt zelfs die niet graag mee op reis. Jonge mannen tot ongeveer dertig jaar zijn hierin met ongeveer 10 procent (!) de koploper. Grootste reden? Ruzies op vakantie, waarvan één op de drie ondervraagden last van zeggen te hebben tijdens iedere vakantie.

“Dit zou weleens kunnen komen omdat vrouwen aangeven dat ze veel meer invloed hebben op de uiteindelijke keuze van de vakantiebestemming. Maar liefst 36 procent van de vrouwen zegt meer invloed te hebben dan haar partner, tegenover slechts 22 procent van de mannen", zegt Vince Franke van acties.nl.

Jaloezie

Andere punten van ergernissen wat betreft vakanties zijn trouwens andere mensen die op vakantie gaan. Zo zegt 51 procent van de ondervraagden weleens jaloers te zijn geweest op een vakantiebestemming van een bekende. Vooral jonge vrouwen tot de 30 jaar scoren hier hoge ogen: 75 procent geeft het gewoon toe. Franke: "Op Instagram zie ik bijna alleen nog maar foto’s voorbij komen van bekenden die onder de palmbomen op een hagelwit strand liggen terwijl ze mojito’s drinken uit kokosnoten. Probeer dan maar eens de jaloerse gevoelens het hoofd te bieden.”

Ach ja, je hoeft daar dan in ieder geval niet met je schoonouders op het strand te liggen...

LEES OOK


Views

100+