Sanne van Rij
Sanne van Rij Reizen 8 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze treinrit onderwater wil je écht maken

Goed, een treinreis door de Nederlandse landschappen kan je vást afvinken, maar wat dacht je van een ritje door de onderwaterwereld? In India staat het te gebeuren!

Eersteklas onder water

Vanaf eind 2018 start het land een project waarbij een hogesnelheidslijn wordt gebouwd van Mumbai naar Ahmedabad. The Japan International Cooperation Agency financiert het project en licht alvast een tipje van de sluier op: zo zal 21 kilometer van de treinreis onderwater plaatsvinden met behulp van een tunnel. Toch een stuk leuker dan een aquarium, denken wij zo! Het project doet denken aan de splinternieuwe hogesnelheidstrein die Japan vorig jaar tussen Tokio en Hokkaido lanceerde (‘shinkansen’), alhoewel die trein ‘slechts’ over het land sjeest.

https://twitter.com/ta_community/status/904041769855205376

Kaartje reserveren

De reis tussen de twee steden zal maar twee uur duren en 508 kilometer beslaan. Hoeveel een kaartje zal gaan kosten? Waarschijnlijk rond de 40 euro. Mocht je nou binnenkort naar India vertrekken, ben je helaas nog te vroeg: er wordt verwacht dat de hogesnelheidslijn pas op 15 augustus 2022 zijn eerste rit zal maken. Wij reserveren in ieder geval alvast een plekje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.