Travel

Surfplanken

5x wegdromen bij reisfilms op Netflix

Foto: Unsplash

Foto van 'Sanne van Rij'

8 OKT 2017

Zak onderuit in je stoel, laat die popcorn poffen en droom onbeperkt weg bij de vijf fijnste reisfilms die Netflix rijk is: hoef je niet eens je koffers voor te pakken.

1. Surfwise

In deze documentaire staat Dorian ‘Doc’ Paskowitz centraal: een bekende surfer én arts die met zijn vrouw en negen (!) kinderen alle stranden ter wereld afreisde om te surfen. Je krijgt ongetwijfeld per direct zin om met je surfplank richting de golven te rennen, al wordt daarentegen af en toe pijnlijk duidelijk dat hun vrijgevochten leven ook zijn schaduwzijdes had.

2. Chef’s table

Eten én verschillende culturen, dat is de topcombinatie die documentaire Chef’s Table serveert. Als groot chef-kok blijk je niet alleen talentvol te moeten zijn, maar ook flink avontuurlijk, wat voor de creatieve smaakmakers in deze serie in ieder geval geen enkel probleem is. Van Modena tot Los Angeles en Buenos Aires naar Melbourne – Chef’s Table biedt een letterlijke kijk in iedere gepassioneerde keuken.

3. Tales by Light

Geef Canon Australië en National Georgraphic een documentaire en Tales by Light is wat eruit rolt: een adembenemende 6-delige serie over fotografie. In dit eerste seizoen worden vijf fotografen gevolgd tijdens hun bijzondere reizen, soms onder extreme omstandigheden: toch passeren de mooiste natuurgebieden en verhalen aan de lopende band de revue.

4. Kon-Tiki

Kon-Tiki is een reis terug in de tijd, naar de avonturier Thor Heyerdahl in 1947. Hij wil bewijzen dat Polynesië werd bevolkt door kolonisten uit Zuid-Amerika en niet uit Azië. Hiervoor reist hij samen met een vijftal onervaren bemanningsleden op een vlot van balsahout van Peru naar Polynesië. 8000 kilometers vol met avontuur en spanning.

5. Le voyage au Groenland

Wat er gebeurt wanneer twee mannelijke acteurs uit Parijs uit het niets de stad verlaten en richting Groenland vertrekken, zie je in Le Voyage Au Groenland. De dertigers belanden in Kullorsuag, één van de meest afgelegen plekken van het land. Een verhaal over vriendschap, het ontdekken van charmes van lokale gebruiken en het uitpluizen van een nieuwe gemeenschap.


Views

700+

Likeability of 6

Waar wil jij werken?

Foto van 'Metro'

16 JUL 2018

Wil je veel geld gaan verdienen? Of gaat het jou om de korte reistijd in de keuze van een nieuwe baan? We willen graag weten wat jij belangrijk vindt in je werk en in je zoektocht naar een nieuwe baan. Laat het ons weten door de volgende vragen te beantwoorden zodat wij je goed kunnen blijven informeren en inspireren over alles dat met werk en carrière te maken heeft.

Vul hieronder de enquete in.


likelol
user_071e8a5028b6216e045aafa21ccd8be1251332d6_avataruser_76947f4a960bbf91980d8b56779e611bbeb6c584_avatar

Views

4k+

Op avontuur in zinderend Nieuw-Zeeland

Foto: Cerise van Vliet

Foto van 'Cerise van Vliet'

2 UUR

Een hotelkamer aan de Zeeuwse kust is leuk, maar wat dacht je van een kamer op wielen in Nieuw-Zeeland? Je bent gemiddeld vijftien keer langer onderweg naar de bestemming, maar het avonturenland geeft je er meer dan genoeg voor terug. Metro vloog naar het Zuidereiland en geeft jou de handigste tips en mooiste locaties.

Praktische zaken

Waarschijnlijk zit je voor een reis naar de andere kant van de wereld al vol adrenaline en kan je niet veel meer dan heen en weer springen. Denk toch even aan de volgende dingen: in Nieuw-Zeeland betalen ze met Nieuw-Zeelandse Dollars, dus zorg dat je er een paar op zak hebt voor bijvoorbeeld vervoer van het vliegveld naar je hotel of autoverhuurbedrijf.


Views

100+

17 x ultieme hotspots in Amsterdam-Noord

Foto: Skyscanner

Foto van 'Metro'

1 APR 2016

Schipper mag ik overvaren? Naar Amsterdam-Noord! Huur een fiets, stap op het pontje en vaar naar een andere wereld aan de overkant van het IJ waar het bruist, broeit en bloeit.

Je vindt er de origineelste, coolste en leukste cafés, restaurants en markten met een rauw, industrieel randje. Reiszoekmachine Skyscanner verzamelde de hotspots van Amsterdam-Noord.


Views

5k+

Top 10 vakantielanden Nederlanders
Likeability of 5

Top 10 vakantielanden Nederlanders

Foto: Instagram @wildfiresss

Foto van 'Gina Pesulima'

27 JUL 2016

Waar vieren wij vakantie? In Frankrijk! Het land van de stokbroden staat dit jaar weer met stip op nummer één als het populairste vakantieland onder Nederlanders.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Viva La France


like
user_48d2ed4bd881b2c921cded559e834c8477f9b72a_avatar

Views

3k+