Sofie Smulders
Sofie Smulders Reizen 27 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Ryanair annuleert wederom honderden vluchten

Ryanair gaat door met het annuleren van vluchten. Vanaf november kunnen er weer een heleboel mensen fluiten naar hun vlucht.

De van oorsprong Ierse prijsvechter gaat 25 vliegtuigen minder inzetten. Dit betekent dat er honderden vluchten geschrapt gaan worden. Hiermee zien 400.000 mensen hun vluchten uitvallen. Eerder kregen 300.000 anderen al te maken met geschrapte vluchten.

De reden hierdoor is het ‘vertragen van de groei’, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het annuleren van de vluchten is nodig om het personeelsprobleem aan te pakken. De werknemers van Ryanair moeten hun vakantiedagen opmaken, waardoor er onderbezetting is.

Annuleringen

Dit zorgt ervoor dat er in september en oktober al een heleboel vluchten geschrapt moesten worden. Met deze tweede golf annulering, moet het probleem opgelost zijn.

Want, zegt Ryanair: „Door dit vlieg schema aan te passen in een geplande en gecontroleerde manier zal Ryanair elk risico op verdere annulering elimineren.”

De geschrapte vluchten bevinden zich in het schema van 1 november t/m 24 maart. Heb je woensdag geen bericht gehad van Ryanair, dan zou je vlucht gewoon nog moeten gaan.

De Britse Civil Aviation Authority vindt dat Ryanair haar passagier keer op keer misleidt en heeft gedreigd met juridische stappen. Ryanair is naar eigen zeggen met de CAA in gesprek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.