Likeability of 6

Camera videoHuisje, (palm)boompje, hondje

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

13 OKT 2017

En dan woon je tijdens je wereldreis ineens als expat op Penang! In een villa op een bewaakt terrein, met een auto van ‘de zaak’, een zwembad en een labrador. Tijdens onze wereldreis spelen wij even lekker huisje, boompje, beestje. Ook is het de perfecte gelegenheid om Penang van binnen en buiten te leren kennen.

Tijdens de eerste vijf maanden reizen ontmoeten we supertoffe mensen, slapen bij de leukste locals en genieten soms van onze privacy in een hotelkamer. Maar soms wil je even lekker uitslapen, je eigen eitje bakken voor ontbijt en daarna bij je vaste koffietent een geweldige cappuccino drinken. Tijdens het reizen kan het soms fijn zijn om even een plekje voor jezelf te hebben, op te laden, en om weer extra te kunnen genieten van alle mooie dingen!

Via een housesitting website belanden wij voor vijf weken op Penang, in Maleisië. Het eiland is vooral bekend om het stadje Georgetown, boordevol prachtige koloniale gebouwen, met Britse, Indiase en Chinese invloeden. Overal vind je street art. Het grootste gedeelte van het stadscentrum staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst! Ons oppashuis ligt echter in het zuiden van Penang, vlakbij het vliegveld. Dit geeft ons de mogelijkheid om meer van Penang te ontdekken én ons onder de locals te begeven.

We voelen ons al snel thuis door het multiculturele karakter van Maleisië. Tel daarbij op dat het eten op Penang fan-tas-tisch lekker en divers is, en wij zijn de gelukkigste meiden op aarde. We hebben ook een scooter te leen, dus we crossen als echte Maleisiërs (inclusief rare inhaalkunsten) het eiland over. We drinken koffietjes in de leuke koffietenten van Georgetown, bezoeken alle street art – meerdere keren – en genieten vooral heel erg van ons fantastische huis, zwembad en hond.

Op zaterdag is de lokale avondmarkt achter ons huis een vast ritueel geworden. Wel met een lange broek en lange mouwen, want Maleisië is overwegend moslim en op deze markt hebben we tot op heden nog geen andere blanken gespot. Iedere week worden we aangestaard door de plaatselijke bevolking die haar wekelijkse boodschappen doet.

Het leuke is dat we na verloop van tijd herkend worden! Bij ons vaste groentekraampje glimlacht de oudere man steevast wanneer hij ons ziet. De man van de lekkere Ban Jian Kuih (pinda pannenkoek) vraagt zich af of we hier soms werken en grapt dat we zijn pannenkoeken nog gaan missen. Vinden wij niet zo grappig, want hij maakt echt de lekkerste en die gaan we écht missen.

Van de voorgenomen rust komt uiteindelijk weinig. Er is simpelweg teveel te zien!

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan en Korea! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com!


lovelike
user_02afefab03ed81365bcb1ee1656b5c5a8f540260_avataruser_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avataruser_678a19420495cd308a1890814370e1c3fec0faf3_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

61

Op deze manier bezoek je 36 landen in twee jaar tijd

Op deze manier bezoek je 36 landen in twee jaar tijd

Dit is een uitzicht dat Jelmer de Boer waarschijnlijk vaak te zien kreeg. Hij bezocht de laatste twee jaar maar liefst 36 landen. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

13 JAN 2018

Voor sommige mensen is het een droom om veel te reizen. Maar Jelmer de Boer heeft er een ware sport van gemaakt. In zijn boek Thuisblijven is duurder vertelt hij hoe hij de afgelopen twee jaar 36 landen heeft bezocht - zonder daar een vermogen voor uit te geven.

Het boek van De Boer heeft sowieso al een opvallende naam. Met vliegtickets, accommodatiekosten en overige kosten kan een vakantie namelijk al snel een duur geintje worden. Volgens de 'vliegtickethunter' himself kan het echter best wel waar zijn: „Ik was laatst een tijd op Bali. Daar gaf ik echt geen reet uit. Nederland is gewoon best duur."

Vet cool: slapen in een Game of Thrones ijshotel

Lapland Hotels SnowVillage heeft in opdracht van HBO het ijshotel in Kittilä laten bouwen. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

12 JAN 2018

Hou je van reizen en van Game of Thrones? Dan hebben wij heel goed nieuws voor je! In Finland kun je slapen in een Game of Throne ijshotel.

Het nieuwe Game of Thrones-seizoen laat zich nog even op zich wachten, 2019 om precies te zijn. Nu kun je natuurlijk alle oude afleveringen terug kijken, maar je kunt ook iets veel coolers doen. Een nachtje slapen in een heus Game of Thrones ijshotel.

Op reis in 2018: bezoek Chili, Georgië of Zuid-Korea

Wat dacht je van een bezoek aan Kazbegi een dorp in het noorden van Georgië. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

11 JAN 2018

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Voorgenomen om dit jaar meer te reizen? En ben je nog op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming? Kies dan eens een keer iets anders en boek een ticket naar Chili, Zuid-Korea of Djibouti.

We hebben even gespiekt bij de reisgids der reisgidsen, the Lonely Planet. Die heeft een lijst samengesteld met meer dan 30 fantastische reisbestemmingen. Hierbij onze top 5.

Voel je Canadees in Edmonton

Camera videoVoel je Canadees in Edmonton

Een wedstrijd van de Edmonton Oilers is een aanrader. Foto: ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

Hester Ramaker

10 JAN 2018

Als je een combinatie van actie, beroering, ontspanning én vrijheid zoekt in je vakantie, overweeg dan eens Edmonton, hoofdstad van de provincie Alberta in Canada. KLM biedt rechtstreekse vluchten aan voor scherpe prijzen via sneeuwzekerdeals.nl, waardoor je in negen uur in deze levendige stad staat. Warning: een bezoek aan dit land, die lieve bovenbuurman van de VS, kan ervoor zorgen dat je niet meer terug wil naar Nederland.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Camera videoAuthentiek Cambodja: Battambang

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

10 JAN 2018

Eerlijk is eerlijk, Cambodja is nou niet een heel gezellig land. Hoe kan het ook anders, met zo’n gruwelijke recente geschiedenis. Over het algemeen vonden we de mensen niet zo vriendelijk als de Thaise buren en het eten was ook niet zo rijk van smaak. Maar we laten ons niet tegenhouden en vinden een parel van Cambodja: Battambang.

Reisorganisaties gaan CO2-uitstoot compenseren

Je wilt er misschien niet over nadenken als je een spotgoedkoop ticket boekt naar een zonnig paradijs ergens in Azië, maar het feit is wel dat je bijdraagt aan milieuvervuiling. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

9 JAN 2018

Tickets worden de laatste jaren steeds goedkoper. En dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk, maar erg goed voor het milieu is het natuurlijk niet. Daarom gaan dertien reisorganisatie de compensatie voor CO2-uitstoot standaard opnemen in hun reizen.

Broeikaseffect

Waarom gaan we niet gewoon kamperen in Frankrijk?

Waarom gaan we niet gewoon kamperen in Frankrijk?

Reizen: we willen steeds meer, verder en warmer. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

9 JAN 2018

„Ik ben vorig jaar gaan reizen. Niet omdat ik dat heel graag wilde, maar omdat iedereen er zo lovend over doet. Ik dacht: ‘Dit moet ik een keer gedaan hebben in mijn leven’”, zegt Wobke Lamerts (22) tegen Metro. Lamerts is drie maanden door Australië gaan reizen. „Het was een perfect moment. Ik had geld en werkte op dat moment niet. Ik ben gegaan, maar na drie weken had ik zoiets van: ‘Is dit het nou hetgeen waar iedereen zo lyrisch over doet?'”

Backpacken in het exotische Azië, rondtrekken door het prachtige Afrika, een half jaar studeren in het altijd fantastische New York of met een camper door Amerika: de millennial wil steeds meer, steeds verder en steeds warmer. Maar waarom gaan we niet meer gewoon kamperen in Frankrijk?