Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 25 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Hier vind je de mooiste zonsondergangen ter wereld

Zoek je nog een land om volgend jaar met je lief naartoe te gaan? Dan hebben wij wel wat suggesties. Want wat is er romantischer dan een prachtige zonsondergang?

Precies: bijna niets! Wereldwijd zijn er tientallen plekken waar je een prachtige zonsondergang kunt bekijken. Metro zocht er een paar voor je op.

Santorini

De zonsondergang op Santorini. / Colourbox

Laten we maar met het grootste cliché beginnen: de zonsondergang op Santorini. Ja, die is echt met geen enkele zonsondergang te vergelijken. Tip van de redactie: bekijk de zonsondergang vanaf een boot (je kunt een speciale tour boeken) en je hebt de dag van je leven. In het dorp waar iedereen de zonsondergang komt bekijken komt namelijk eh… iedereen de zonsondergang bekijken. Dus dat is niet alleen mooi, maar ook ontzettend druk.

Penang, Maleisië

Allerlei kleuren paars komen langs bij de zonsondergang op Penang. / Privébeeld

We hebben veel zonsondergangen gezien, maar zelden zo’n prachtige als op het eiland Penang, dat bij Maleisië hoort. Paars, roze, rood, oranje… alle warme kleuren komen langs. Adembenemend mooi, dus trek hier zeker even de tijd voor uit als je het eiland bezoekt.

Grand Canyon, Amerika

Het hoeft niet altijd zon en zee te zijn. / Colourbox

Wie een bezoek aan de Grand Canyon brengt, moet echt even tot zonsondergang wachten. Zodra dat natuurverschijnsel van start gaat, zie je een kleurenexplosie van jewelste. Onbeschrijflijk mooi en wellicht nog toffer om dit vanuit een helikopter te bekijken. Moet je wel even flink in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat.

Budapest, Hongarije

De zonsondergang in Budapest op de is de klim waard. / Privébeeld

De hoofdstad van Hongarije is naast een hippe stad, ook een prachtige stad om een zonsondergang te bekijken. Vanaf de Gellértberg dan wel, waarover je sowieso een prachtig uitzicht over de stad hebt. Langzaam zie je de lichtjes van de stad aan gaan, terwijl op de achtergrond een regenboog aan kleuren langskomt vanwege de zon die langzaam zakt… Dat is de klim waard hoor!

Oostenrijk

Een zonsondergang tijdens een wandeling in Oostenrijk… wauw! / Colourbox

Wie geen zin heeft in een zonvakantie, maar wel in een mooie zonsondergang kan haar lol op in Oostenrijk. Daar, in het gebergte, zie je gegarandeerd een van de mooiste zonsondergangen die je ooit gaat zien. Het gebergte geeft net een extra dimensie; zowel vanaf de grond als op de top van de berg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.