Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 18 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit is de top 5 met beste restaurants van de wereld

Wat is de lekkerste plek waar jij ooit hebt gegeten? Misschien was het bij een romantisch restaurant in Italië, op een Thaise markt of in de Spaanse zon.

Op vakantie gaan we graag uiteten en mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe vakantiebestemming én graag uiteten gaan, dan kan dit lijstje met de vijf beste restaurants van de wereld misschien helpen.

Jaarlijks maakt de ‘World’s 50 Best Restaurants Academy’ een lijst bekend met de allerbeste restaurants ter wereld. Een internationale jury wordt op pad gestuurd om overal en nergens een vorkje weg te prikken. De fijnproevers hebben een belangrijke vraagstuk op te lossen: Welk restaurant mag zich bekronen tot beste van de wereld? Voor nummer 1 moet je naar de andere kant van de oceaan vliegen, maar nummer 2, 3 en 4 bevinden zich gewoon in Europa.

1. Eleven Madison Park, New York (Amerika)

https://www.instagram.com/p/BPcWSgZgjhZ/

2. Osteria Francescana, Modena (Italy)

3. El Celler de Can Roca, Girona (Spanje)

4. Mirazur, Menton (Frankrijk)

5. Central, Lima (Peru)

Hollands Glorie

De Nederlandse chefs doen het best goed dit jaar. Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle staan dit jaar op een welverdiende 34e plaats, vier plekjes hoger dan vorig jaar. Ook Richard Ekkebus, de Nederlandse chef van restaurant Amber in Hong Kong weet maar al te goed hoe je lekker eten moet bereiden, zijn restaurant staat op plek 24. Bekijk hier de hele lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.