Travel

Likeability of 5

5 eilanden die direct op je reis-bucketlist moeten!

Ga maar vast sparen, want hier wil je heen: Palawan-eilanden in de Filipijnen. Foto: Colourbox.

Foto van 'Lisa Vermeij'

28 SEP 2017

Of je het nou wilt of niet, de winter komt eraan. Die koude wintermaanden zijn het ideale moment om een paar weken te overwinteren op een tropisch eiland! Metro zet de 9 mooiste tropische eilanden voor je op een rij. Begin maar vast met sparen, want na het zien van deze exotische eilanden wil je niets anders dan je backpack pakken! Droom lekker weg!

Fiji

Ergens bijna aan het einde van de wereld, tref je Fiji. Een land waar je heel gemakkelijk kunt backpacken en in verhouding met Australië en Nieuw-Zeeland, is Fiji een stuk goedkoper! Zodra je op Fiji aankomt, krijg je een warm welkom en voel je je direct euforisch! Haasten komt niet voor bij de bevolking van het land, er hangt een heerlijk relaxte sfeer. Je zou met gemak een jaar in Fiji kunnen verblijven, want de eilandengroep kent 333 verschillende eilandjes, het ene nog mooier dan het andere!

Fiji is veel goedkoper dan Nieuw-Zeeland of Australië. Foto: Colourbox

Corn Islands, Nicaragua

De Corn Islands, ook wel 'mais-eilanden', liggen op zo'n 70 kilometer van de Caraïbische oostkust van Nicaragua. De eilandengroep bestaat uit Big Corn Island en Little Corn Island en de eilanden hadden samen in 2015 zo'n 7500 inwoners. Beide eilanden behoorden tot 1894 tot het Verenigd Koninkrijk en de bevolking spreekt dus Engels. Het levenstempo is er heerlijk laag en de mensen leven van de kokosnootproductie en visserij. Het enige wat je hier hoeft te doen is genieten en af en toe een foto maken.

Het enige wat je nodig hebt is een hangmat, Corn Islands Nicaragua. Foto: Colourbox

Barbados

In dit land liggen de roots van zangeres Rihanna. Barbados bestaat uit één enkel eiland, dat behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Het Caribische paradijs staat bekend om zijn schone stranden, goede surfbranding, diverse onderwaterleven, architectuur en kraakblauwe water. Extra bijzonder: breng een bezoekje aan Crane Beach, dat ook wel bekend staat als het roze strand. En vergeet niet om een goede cocktail met rum te drinken in een van de reeks clubs aan de zuidkust van Christ Church. De spreektaal is trouwens Engels.

Surfen, duiken, snorkelen, cultuur snuiven, rum drinken en tot diep in de nacht dansen? Op Barbados kan het allemaal. Foto: Colourbox.

Mauritius

Qua oppervlakte is het eiland kleiner dan Limburg, maar dit kleine magische plekje gelegen in de Indische Oceaan mag absoluut niet ontbreken op je reislijstje. Het exotische paradijs heeft meer dan genoeg te bieden: witte stranden, watervallen, gekleurde duinen en een natuurpark waar meer dan 150 verschillende soorten dieren leven, waaronder jachtluipaarden, apen en leeuwen. De hoofdstad van Mauritius is Port Louis, een bijzondere, bruisende stad met een smeltkroes aan culturen.

Exotisch paradijs Mauritius! Foto: Colourbox

Palawan-eilanden, Filipijnen

De Palawan-eilanden worden terecht de parel van de Filipijnen genoemd. De eilandengroep ligt in het zuidwesten van de Filipijnen. Het bestaat uit één groot eiland en honderden kleine andere eilandjes. Een ideale plek om te eilandhoppen. Grote kans dat deze eilandengroep je aan Expeditie Robinson doet denken. Palawan is nog niet heel erg toeristisch, maar wordt steeds populairder bij backpackers en pasgetrouwde stellen. De overheid doet er alles aan om duurzaam toerisme te promoten en ondersteunen. Tip: reis met een bangka's, een soort boottaxi.

We hebben het paradijs gevonden: Palawan eilanden in de Filipijnen. Foto: Colourbox


love
user_828c3305ae1085d85b0f3f612df25f28603bc491_avatar

Views

200+

Op avontuur in zinderend Nieuw-Zeeland

Foto: Cerise van Vliet

Foto van 'Cerise van Vliet'

21 JUL 2018

Een hotelkamer aan de Zeeuwse kust is leuk, maar wat dacht je van een kamer op wielen in Nieuw-Zeeland? Je bent gemiddeld vijftien keer langer onderweg naar de bestemming, maar het avonturenland geeft je er meer dan genoeg voor terug. Metro vloog naar het Zuidereiland en geeft jou de handigste tips en mooiste locaties.

Praktische zaken

Waarschijnlijk zit je voor een reis naar de andere kant van de wereld al vol adrenaline en kan je niet veel meer dan heen en weer springen. Denk toch even aan de volgende dingen: in Nieuw-Zeeland betalen ze met Nieuw-Zeelandse Dollars, dus zorg dat je er een paar op zak hebt voor bijvoorbeeld vervoer van het vliegveld naar je hotel of autoverhuurbedrijf.


Views

1k+

9 x De leukste strandtenten van Nederland

Foto van 'Gina Pesulima'

14 SEP 2016

Het is lekker weer! Dus: ben je vrij, twijfel niet en gooi vliegensvlug je handdoek en bikini, badpak of zwembroek in je tas. En ga genieten bij één van deze strandtenten in Nederland.

Van coole hotspots tot aan golden oldies en persoonlijke favorieten van de redactie:


Views

1k+

17 x ultieme hotspots in Amsterdam-Noord

Foto: Skyscanner

Foto van 'Metro'

1 APR 2016

Schipper mag ik overvaren? Naar Amsterdam-Noord! Huur een fiets, stap op het pontje en vaar naar een andere wereld aan de overkant van het IJ waar het bruist, broeit en bloeit.

Je vindt er de origineelste, coolste en leukste cafés, restaurants en markten met een rauw, industrieel randje. Reiszoekmachine Skyscanner verzamelde de hotspots van Amsterdam-Noord.


Views

5k+

Telefoon niet op vliegtuigmodus? Dit gebeurt er echt

Foto: Instagram @natsuki1962

Foto van 'Carolien Tsao'

8 APR 2016

Sommige passagiers zijn ervan overtuigd dat je het vliegtuig neerstort als je je telefoon of tablet niet op vliegtuigmodus zet. We kunnen verklappen: dat is een fabel. Maar wat gebeurt er dan als je de functie uit laat?

Als de functie nergens goed voor was, zou hij vast niet bestaan en zouden de stewardessen er niet eindeloos op hameren dat je het moet inschakelen tijdens de vlucht. Er is in elk geval geen bewijs dat een elektronisch apparaat van een passagier ooit een crash heeft veroorzaakt, dus dat is het niet. Volgens experts is de moderne technologie veilig en betrouwbaar.


Views

2k+