Singapore Airlines heeft prachtige instructievideo

13 augustus 2017 om 14:49Sofie Smulders
Singapore Airlines heeft prachtige instructievideo
Foto ter illustratie: Colourbox

Af en toe zijn het nog de stewards en stewardessen die je in het vliegtuig persoonlijk laten zien waar de nooduitgangen zitten en hoe je je veiligheidsriem moet vastmaken, maar steeds vaker krijg je een instructiefilmpje voor je neus. Die zijn vaak genoeg statisch en saai, maar bij deze van Singapore Airlines droom je even helemaal weg.

 

Je waant je al op vakantie als je verwelkomd wordt door een dame van Singapore Airlines die je meeneemt op een magische reis door Singapore.

Reis

Terwijl je wordt meegenomen langs een aantal bezienswaardigheden, worden de veiligheidsregels een voor een uitgelegd. Je hebt bijna niet door dat het om een instructievideo gaat. Of dat goed is, daar zijn we nog niet over uit, maar het is weer eens wat anders dan een rijtje droge regels.

Reisje gepland met Singapore Airlines? De video van de luchtvaartmaatschappij zal vanaf het eind van het jaar in de vliegtuigen ‘draaien’.

Door dit soort instructievideo's wordt het begin van je vlucht toch een stukje aangenamer gemaakt. Er zijn meer vliegtuigmaatschappijen die veel moeite stoppen in hun instructies. Air New Zealand heeft al een paar klassiekers op zijn naam staan.

 
 

Maar bij Virgin America weten ze ook hoe ze hun passagiers moeten vermaken.