Dit zijn de beste closingparty's op Ibiza

31 augustus 2017 om 14:04Daisy Heyer
Dit zijn de beste closingparty's op Ibiza
Ook in de herfst kunnen feestgangers nog een aantal keer los in Hï, de nieuwste club van Ibiza. / Hï Ibiza

Waar de zomervakantie na deze week voor de meeste mensen ten einde is, wordt er op Ibiza nog even flink doorgefeest tot het begin van oktober. Dat maakt het eiland tot een prima bestemming voor mensen die er begin herfst nog even op uit willen. Metro zet de beste closingfeestjes voor je op een rijtje.

1. Hï - In the Dark Closing party (28 september)

Foto: Hï

De nummer één locatie op dit moment in Ibiza is de gloednieuwe club Hï. De club - gevestigd in de oude locatie van de legendarische discotheek Space - heeft zich in korte tijd op de kaart weten te zetten, met dagelijks een vaste avond voor grote namen uit de dancescene. Zo hebben deze zomer Neerlands trots Martin Garrix en Armin van Buuren + Sunnery James & Ryan Marciano een eigen avond en is vooral de Zuid-Afrikaanse Black Coffee op zaterdagavond populair.

Met de gitzwarte afwerking, prachtige lichtshow en tuinen die qua aankleding het meest doen denken aan Kerst meets indianen is de tent echt iets wat je zelf moet ervaren. Wij raden aan dat tijdens de closing van In the Dark te doen: het feestje van de Nederlandse technoheld Joris Voorn. (kaarten €45,-).

2. Amnesia - Elrow Closing Party (30 september)

Foto: Amnesia Ibiza

Wie Ibiza zegt, zegt Elrow. En laat dat heerlijke feestje zich deze zomer nou in de Amnesia vestigen. Hoe je het feest het beste kunt omschrijven is: een knotsgekke samenkomst van techhouse, confetti, opblaasbeesten, fantastische kostuums, hysterische dansers en heel veel lol. Als je niet uitkijkt bungelt er opeens een danser in een kippenpak boven je hoofd, terwijl ergens anders iemand verkleed als omelet compleet uit zijn dak gaat.

Het feest trekt wekelijks heel feestvierend Ibiza naar de dansvloer en hoewel er staat dat Elrow maar tot 06.00 uur duurt, kunnen wij verklappen dat dan eigenlijk het échte feestje pas begint. Deze hysterische beestenboel stopt pas als echt ie-de-reen er klaar mee is. Moet je meemaken! (kaarten €80,-)

3. Ushuaïa - Martin Garrix Closing Party (14 september)

Foto: Ushuaïa

De Ushuaïa heeft geen introductie meer nodig en Martin Garrix eigenlijk ook niet. De beste dj ter wereld kon natuurlijk niet achterblijven met een eigen clubavond op Ibiza en kreeg er zelfs twee: één in de Hï en één in grote broer Ushuaïa. Daar wordt er op 14 september een einde aan gebreid, in de open lucht vanaf 17:00 uur in de middag tot middernacht en met naast Garrix de muzikale ondersteuning van onder andere Vintage Culture en Justin Mylo. Als dat geen flinke party wordt, weten wij het ook niet. (kaarten: €50,-)

4. DC-10 - Paradise Closing Party (27 september)

Foto: DC-10

Voor de mensen die fan zijn van feesten zonder opsmuk is de DC-10 the place to be. In deze discotheek geen house en edm, maar pure techno en deephouse van de beste dj's ter wereld. Vooral het alles samenvattende Paradise is deze zomer werkelijk een 'paradijs' voor de muziekliefhebber, met Jamie Jones als gastheer. Tijdens de closing krijgt de dj gezelschap van grote namen als Nicole Moudaber, Steve Lawler en Route 94. Foto's en vipclubs? Dat is hier niet bepaald aan de orde. En wat maakt het ook uit: met zo'n line-up kan het niet anders dan dat het een legendarisch feestje wordt. (kaarten €58,-)

5. Pacha - Mosaic by Maceo Plex Closing (3 oktober)

Foto: Mosaic by Maceo

Natuurlijk kan de oudste en bekendste club van Ibiza, de Pacha, niet ontbreken in dit rijtje. Hoewel de discotheek lang niet zo groots is opgezet als eerder genoemde clubs, is de sfeer in de Pacha al-tijd gezellig. En die fijne sfeer wordt absoluut versterkt door een van de beste dj's op deze planeet: Maceo Plex. Samen met Modeselektor en Jennifer Cardini draait hij op 3 oktober zijn allerlaatste Mosaic-avond in de club. Verwacht een heerlijke samensmelting van deephouse en techhouse met een Pacha-sausje. Want feesten op Ibiza zonder dat je ooit in de Pacha bent geweest... dat kan natuurlijk niet. (kaarten €40,-)