Likeability of 6

Millennial wil de wereld zien ondanks geldproblemen

Foto: iStock

Foto van 'Metro World'

Metro World

20 JUN 2017

Ondanks steeds hoger oplopende schulden, een vrij duur dagelijks leven en het gebrek aan een goede baan, wil de millennial maar één ding: de wereld rondreizen. Het liefst worden zij daarvoor betaald, maar dat lijkt slechts weggelegd voor the lucky few.

Dat iemand als hij of zij later groot is digital nomad wil worden, zul je niet in je vriendenboekjes van vroeger terugvinden. Toch lijkt de wereld rondreizen en daar geld mee verdienen hét droomberoep van millennials te zijn. En het blijft niet alleen bij dromen: duizenden mensen over de hele wereld verdienen hun geld door te bloggen of vloggen over hun reizen. De Russische Murad Osmann wist meer dan 4.6 miljoen volgers te verzamelen met de welbekende foto's waarop hij de hand van Natalia Zakharova - nu zijn vrouw - vasthoudt op exotische locaties. Of neem Kate McCulley, beter bekend als @adventurouskate, die gevolgd wordt door duizenden mensen die net zoals zij willen zijn. Maar niet iedereen heeft de luxe om een week naar Bali af te reizen om deel te nemen aan een yoga-retraite.

Slechts betaalde generatie ooit

Sterker nog, in een recent uitgekomen video van het satirische kanaal “College Humor” wordt gesteld dat reizen slechts is weggelegd voor mensen met een bovengemiddeld salaris. Helaas voor de millennials zijn zij volgens de statistieken de slechts betaalde generatie ooit. Uit onderzoek van het Amerikaanse Pew Research blijkt dat veel millennials nog bij hun ouders wonen omdat zij geen (goedbetaalde) baan kunnen vinden. Ook in Nederland wonen jongeren, mede dankzij de afschaffing van de studiefinanciering, langer thuis. Ander Amerikaans onderzoek wijst daarnaast uit dat studenten steeds dieper in de schulden komen te zitten.

Toch laten millennials zich daardoor niet tegen houden: zo goed en zo kwaad als het gaat reizen zij de wereld rond. Een aantal van hen is het zelfs gelukt om op deze manier te leven - en reken maar dat ze dat vaak genoeg duidelijk maken via social media.

„Ervaringen worden veel meer gewaardeerd dan tastbare spullen”, legt Joan Kuhl van de organisatie Why Millennials Matter uit aan Metro World. „Met dank aan social media worden jongeren niet meer beperkt door hun eigen leven, zelfs al bevinden ze zich in een andere financiële situatie dan hun ouders. Ze weten dat hun leven niet zo zal zijn als het leven van de bekende Instagrammers, maar door het internet voelen ze zich wel meer verbonden en hebben ze meer relaties. Daar komt nog eens bij dat ze enorm innovatief zijn op het gebied van accommodaties en manieren om van de ene naar de andere plek te reizen, veel meer dan hun ouders ooit waren.”

Andere manieren van leven

De problemen waar de generatie tegen aanloopt, hebben andere manieren van reizen populair gemaakt. Neem bijvoorbeeld Airbnb, dat de mogelijkheid biedt om een huis te delen in plaats van te betalen voor een duur hotel. Uit een recente studie blijkt dat 86 procent van de millennials het liefst reisbestemmingen ontdekt zoals een local, als het even kan in een groep die in hetzelfde goedkope hostel verblijft.

Kuhl: „Een huis kopen en trouwen zijn dingen die onmogelijk zijn voor de hedendaagse millennial, die het moet doen met een onderbetaalde baan. Daarom willen ze hun leven met andere dingen indelen. In feite nemen ze de verantwoordelijkheid voor de kosten van het zien van de wereld.”

Vier nieuwe manieren om te reizen

Hoewel de studieschuld en de krappe arbeidsmarkt het de millennial niet makkelijk maken, zijn er gelukkig ook veel nieuwe ideeën die reizen mogelijk maken. Zelfs voor de blutte millennial.

1. Care houses
Veel reizigers laten anderen overnachten in huis zodat zij voor hun huisdieren of planten kunnen zorgen. De populairste websites waarop je dit soort huizen kunt vinden, zijn: TrustedHouseSitters, MindMyHouse and House Carers. In Nederland kun je terecht bij Huisoppas en Huizenoppassite.

2. Een huis delen
Je kunt een kamer in je eigen huis verhuren via Airbnb. Maar je kunt ook – a la The Holiday – wisselen van huis. De grootste website die deze dienst aanbiedt is House Exchange.

3. Vervoer delen
Een ticket voor de trein of een taxirit kan flink in de kosten lopen. Via een dienst als BlaBlaCar bespaar je geld op je rit en heb je ook nog eens kans op het ontmoeten van interessante mensen.

4. Social media als plek om vrienden te ontmoeten
Social media heeft meer te bieden dan alleen mooie plaatjes op Instagram. Via Couchsurfing en verschillende Facebookgroepen heb je zo nieuwe vrienden en blijf je op de hoogte van accomodaties, toeristische highlights en alle andere dingen die belangrijk kunnen zijn tijdens je reis.


love
user_96ba6de8433a1f801aeaf597057d32a426bf4423_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

48 uur in Antwerpen: eigenlijk niet genoeg

Antwerpen in de winter is zo leuk, dat wij tijd te kort kwamen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

VANDAAG, 10:19

All I want for Christmas is.. een gezellig weekendje weg! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vanaf Amsterdam ben je met de Thalys binnen een uur en een kwartier op Antwerpen Centraal.

Een stedentripje naar Antwerpen is altijd wel een goed idee, maar tijdens de feestdagen is Antwerpen nog tien keer leuker. Wij waren 48 uur in Antwerpen! En de eerste tip: 48 uur is eigenlijk te weinig in deze tijd van het jaar...

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

10 DEC 2017

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."

'Mohsin is al 1000 dagen op wereldreis'

Mohsin is al in 48 verschillende landen geweest. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

10 DEC 2017

Tot aan zijn 20e was Mohsin Amdaouech alleen nog maar op vakantie geweest in Marokko. Op zijn 25e ging hij 13 maanden op wereldreis. Het reizen beviel hem goed, zo goed dat de inmiddels reisblogger al 1000 dagen van zijn vrijheid aan het genieten is.

Na zijn studie commerciële economie wilde Mohsin graag een mooie wereldreis maken. „Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op zijn Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Binnen 24 uur had Mohsin op Wereldreis, zoals hij op zijn pagina's heet, al 2000 volgers en dat zijn er inmiddels meer dan 80.000. Mohsin heeft inmiddels 48 landen bezocht en zal voorlopig nog wel even op reis blijven. Duizend dagen op reis, wie droomt daar nou niet van? We spreken de globetrotter als hij net is aangekomen in Cusco, een stad in Peru. Hij slaapt de komende twee weken bij een gastgezin en gaat Spaans leren.

5 x de mooiste kersthotels

Pak je koffers en go! Waar vier jij de kerst? Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Wat ga jij doen met kerst? Mocht je lekker een paar dagen weg willen en nog op zoek zijn naar een sprookjesachtigi hotel? Droom dan even weg bij deze prachtige kersthotels!

Fairmont Scottsdale Princess, Scottsdale, Arizona

Likeability of 5

Camera videoThaise kookles van een ladyboy

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 DEC 2017

De Thaise keuken is inmiddels een van onze favorieten geworden. De curry’s, de kokossoepen en ook die gebakken rijst. De geuren, kleuren en smaken zijn verrukkelijk! En lekker pittig zeg! Ik moet toegeven dat wij zulke Nederlanders zijn die roepen dat we best pittig kunnen eten, maar in landen als Thailand toch om ‘medium spicy’ vragen. Maar alsnog: jammie! Hoog tijd dus om een authentieke Thaise kookcursus te doen. Wellicht binnenkort in Nederland: Thaise kookkunst van de Reismeisjes!

Avonturiers ontdekken enorme grot onder Montreal

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben onder de Canadese stad Montreal een grot ontdekt. Foto ter illustratie: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

5 DEC 2017

In Canada is een bijzondere ontdekking gedaan. Amateurgeologen hebben onder de stad Montreal een grot van 200 meter diep ontdekt. De grot ontstond zo'n 15.000 jaar geleden in de laatste ijstijd.

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben de grot onder de Canadese stad ontdekt. De grot ontstond 15.000 jaar geleden en is zeker 200 meter diep. Le Blanc en Caron ontdekten de grot eind oktober, maar hadden al lange tijd het vermoeden dat deze bestond.