Likeability of 6

Millennial wil de wereld zien ondanks geldproblemen

Foto: iStock

Foto van 'Metro World'

Metro World

20 JUN 2017

Ondanks steeds hoger oplopende schulden, een vrij duur dagelijks leven en het gebrek aan een goede baan, wil de millennial maar één ding: de wereld rondreizen. Het liefst worden zij daarvoor betaald, maar dat lijkt slechts weggelegd voor the lucky few.

Dat iemand als hij of zij later groot is digital nomad wil worden, zul je niet in je vriendenboekjes van vroeger terugvinden. Toch lijkt de wereld rondreizen en daar geld mee verdienen hét droomberoep van millennials te zijn. En het blijft niet alleen bij dromen: duizenden mensen over de hele wereld verdienen hun geld door te bloggen of vloggen over hun reizen. De Russische Murad Osmann wist meer dan 4.6 miljoen volgers te verzamelen met de welbekende foto's waarop hij de hand van Natalia Zakharova - nu zijn vrouw - vasthoudt op exotische locaties. Of neem Kate McCulley, beter bekend als @adventurouskate, die gevolgd wordt door duizenden mensen die net zoals zij willen zijn. Maar niet iedereen heeft de luxe om een week naar Bali af te reizen om deel te nemen aan een yoga-retraite.

Slechts betaalde generatie ooit

Sterker nog, in een recent uitgekomen video van het satirische kanaal “College Humor” wordt gesteld dat reizen slechts is weggelegd voor mensen met een bovengemiddeld salaris. Helaas voor de millennials zijn zij volgens de statistieken de slechts betaalde generatie ooit. Uit onderzoek van het Amerikaanse Pew Research blijkt dat veel millennials nog bij hun ouders wonen omdat zij geen (goedbetaalde) baan kunnen vinden. Ook in Nederland wonen jongeren, mede dankzij de afschaffing van de studiefinanciering, langer thuis. Ander Amerikaans onderzoek wijst daarnaast uit dat studenten steeds dieper in de schulden komen te zitten.

Toch laten millennials zich daardoor niet tegen houden: zo goed en zo kwaad als het gaat reizen zij de wereld rond. Een aantal van hen is het zelfs gelukt om op deze manier te leven - en reken maar dat ze dat vaak genoeg duidelijk maken via social media.

„Ervaringen worden veel meer gewaardeerd dan tastbare spullen”, legt Joan Kuhl van de organisatie Why Millennials Matter uit aan Metro World. „Met dank aan social media worden jongeren niet meer beperkt door hun eigen leven, zelfs al bevinden ze zich in een andere financiële situatie dan hun ouders. Ze weten dat hun leven niet zo zal zijn als het leven van de bekende Instagrammers, maar door het internet voelen ze zich wel meer verbonden en hebben ze meer relaties. Daar komt nog eens bij dat ze enorm innovatief zijn op het gebied van accommodaties en manieren om van de ene naar de andere plek te reizen, veel meer dan hun ouders ooit waren.”

Andere manieren van leven

De problemen waar de generatie tegen aanloopt, hebben andere manieren van reizen populair gemaakt. Neem bijvoorbeeld Airbnb, dat de mogelijkheid biedt om een huis te delen in plaats van te betalen voor een duur hotel. Uit een recente studie blijkt dat 86 procent van de millennials het liefst reisbestemmingen ontdekt zoals een local, als het even kan in een groep die in hetzelfde goedkope hostel verblijft.

Kuhl: „Een huis kopen en trouwen zijn dingen die onmogelijk zijn voor de hedendaagse millennial, die het moet doen met een onderbetaalde baan. Daarom willen ze hun leven met andere dingen indelen. In feite nemen ze de verantwoordelijkheid voor de kosten van het zien van de wereld.”

Vier nieuwe manieren om te reizen

Hoewel de studieschuld en de krappe arbeidsmarkt het de millennial niet makkelijk maken, zijn er gelukkig ook veel nieuwe ideeën die reizen mogelijk maken. Zelfs voor de blutte millennial.

1. Care houses
Veel reizigers laten anderen overnachten in huis zodat zij voor hun huisdieren of planten kunnen zorgen. De populairste websites waarop je dit soort huizen kunt vinden, zijn: TrustedHouseSitters, MindMyHouse and House Carers. In Nederland kun je terecht bij Huisoppas en Huizenoppassite.

2. Een huis delen
Je kunt een kamer in je eigen huis verhuren via Airbnb. Maar je kunt ook – a la The Holiday – wisselen van huis. De grootste website die deze dienst aanbiedt is House Exchange.

3. Vervoer delen
Een ticket voor de trein of een taxirit kan flink in de kosten lopen. Via een dienst als BlaBlaCar bespaar je geld op je rit en heb je ook nog eens kans op het ontmoeten van interessante mensen.

4. Social media als plek om vrienden te ontmoeten
Social media heeft meer te bieden dan alleen mooie plaatjes op Instagram. Via Couchsurfing en verschillende Facebookgroepen heb je zo nieuwe vrienden en blijf je op de hoogte van accomodaties, toeristische highlights en alle andere dingen die belangrijk kunnen zijn tijdens je reis.


love
user_96ba6de8433a1f801aeaf597057d32a426bf4423_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Dit zijn de mooiste zwembaden ter wereld

Ubud Hanging Gardens, Bali, Indonesië

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

GISTEREN

Nu de echte winter toch echt is aangebroken kunnen we natuurlijk de mooiste ski-oorden of ijsparadijsen voor je op een rijtje zetten. Doen we ook, maar geef toe: velen van ons willen nu veel liever ergens op de wereld in een prachtig zwembad liggen. De mooiste baden op deze planeet? Die zet Metro voor je op een rijtje.

Four Seasons Safari Lodge, Serengeti, Tanzania

Voor een prikkie naar New York met Norwegian Air. / ANP

Voor een prikkie naar New York met Norwegian Air

Norwegian Air vliegt van Amsterdam naar New York. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

14 DEC 2017

New York-liefhebbers opgelet! Binnenkort vlieg je voor een prikkie naar de stad die nooit slaapt. Het Parool schrijft dat prijsvechter Norwegian aankomend voorjaar vier keer per week op en een neer gaat vliegen tussen Nederland en de Verenigde Staten.

Van Amsterdam naar New York

Naar Berlijn? Je kan straks weer Airbnb gebruiken

Airbnb keert weer terug in Berlijn/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

13 DEC 2017

Van plan om Berlijn eens te bezoeken? Dan kan je vanaf mei 2018 weer gewoon gebruikmaken van Airbnb. In de Duitse hoofdstad wordt per mei 2018 het verbod op de dienst namelijk opgeheven, zo heeft de deelstaatregering besloten.

In Berlijn was het al sinds mei 2016 niet meer mogelijk om gebruik te maken van de online marktplaats waarom mensen appartementen, huizen en kamers te huur kunnen aanbieden. De precieze reden voor het opheffen van het verbod is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Paradijs op aarde: drie Thaise eilanden
Likeability of 5

Camera videoParadijs op aarde: drie Thaise eilanden

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

13 DEC 2017

Nog nooit van ons leven hebben we zulk helder water gezien. Zonder duikbril kunnen we makkelijk – en vrij scherp – meters onder water zien. Bizar! We reizen af naar de hemelse Thaise eilanden Koh Chang, Ko Mak & Ko Kut. We zien vooral heel veel strand, maar ook watervallen, olifanten en nog veel meer! Het is werkelijk het paradijs op aarde.

48 uur in Antwerpen: eigenlijk niet genoeg

Antwerpen in de winter is zo leuk, dat wij tijd te kort kwamen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

12 DEC 2017

All I want for Christmas is.. een gezellig weekendje weg! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vanaf Amsterdam ben je met de Thalys binnen een uur en een kwartier op Antwerpen Centraal.

Een stedentripje naar Antwerpen is altijd wel een goed idee, maar tijdens de feestdagen is Antwerpen nog tien keer leuker. Wij waren 48 uur in deze Belgische topstad. En de eerste tip: 48 uur is eigenlijk te weinig in deze tijd van het jaar...

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

11 DEC 2017

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

10 DEC 2017

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."