365 dagen per jaar reizen: hoe leuk is dat nou echt?

Another day at the office.. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Foto van 'Lisa Vermeij'

10 MEI 2017

Geld verdienen terwijl je ergens op een tropisch strand ligt: een baan als reisblogger lijkt voor veel mensen misschien wel de beste baan die er bestaat. Maar kun je nog wel van een reis genieten als je continu bezig bent met het creëren van content?

In een recent verschenen artikel van The New York Times deed het Amerikaanse stel Emily King en Corey Smith een boekje open over hun '#Vanlife'. Emily en Corey zegden hun baan op, verkochten hun huis en wilden genieten van hun vrijheid. Ze reisden rond in hun Volkswagenbusje en verdienden geld met onder meer Instagramposts. Eenmaal on the road kwamen zij erachter dat het geromantiseerde leven van touren in een Volkswagenbusje toch anders was dan gedacht: social media beïnvloedden de hele reis. Want hoe spontaan is je verhaal nog als je steeds bezig bent met het maken van foto's en socialmediaposts?

Populairste reisblogger van Nederland

Mohsin Amdaouech is door National Geographic verkozen tot populairste reisblogger van Nederland en bekend van zijn Facebookpagina Mohsinopwereldreis. De Marokkaanse Mohsin ging twee jaar geleden op wereldreis nadat hij zijn studie commerciële economie had gehaald. Mohsin had van tevoren gespaard en had niet de intentie om geld te verdienen met zijn reis, hij wilde gewoon mensen aanmoedigen om ook op reis te gaan.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

„Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op Facebook. Binnen 24 uur had hij al 2000 volgers en bij terugkomst, zo'n dertien maanden later, had hij 32.000 volgers. Mohsin verklaart zijn plotselinge populariteit als volgt: „Ik ben een Nederlands-Marokkaanse moslim. Voor veel Nederlandse Marokkanen of Turken is reizen of backpacken een vrij nieuw concept.”

Ultieme vrijheid ervaren

„Ik wilde ultieme vrijheid en onafhankelijkheid ervaren, daarom ging ik op reis. Ik vond het leuk om mensen te inspireren om ook op reis te gaan, veel mensen dromen ervan, maar doen het niet.” Ondanks dat de globetrotter niet de aspiratie had om blogger te worden, werd hij wel heel populair en moest hij zijn volgers voorzien van posts. Dit deed hij overigens enkel via Facebook, Snapchat en Instagram, een website heeft de reisblogger met 80.000 volgers nog steeds niet.

„Op een gegeven moment voelde ik wel een bepaalde verantwoordelijkheid, mijn volgers snakten naar content.” Mohsin onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere bloggers omdat hij 'real time' en persoonlijke content maakt, waardoor het werken voor hem niet voelt als werk „Ik ben het gezicht van mijn pagina, ik betrek mijn familie erbij en houd het heel persoonlijk.”

Spontane momenten vangen

Maar is het dan alsnog niet vermoeiend om steeds na te denken over een te gekke post? „Ik ga juist voor de spontane momenten en ik denk niet te veel na over wat ik plaats, ik ben wie ik ben en ga het ook niet mooier maken dan het is”, zegt Mohsin tegen Metro. Van de eerste 'verified' Facebookreiziger van Nederland hoef je geen tips over de lekkerste restaurantjes te verwachten, hij wil juist zijn persoonlijke verhaal vertellen en werkt alleen samen met merken en bedrijven waar hij 100 procent achter staat.

Mohsin bezocht landen als India, Bolivia, Peru, Costa Rica, Zuid-Afrika, Canada, Brazilië, maar juist als je op zoveel mooie plekjes komt, wil je je toch niet druk maken of er wel ergens wifi is. „Ja, ik heb wel eens 3/4 uur zitten wachten voordat ik mijn post kon uploaden en dat is ook een van de reden waarom ik niet vlog; ik heb geen zin om uren te wachten voordat ik een video kan uploaden. Er gaat veel tijd en moeite in zitten, juist omdat ik spontane momenten wil vangen. Als ik terug kom van een excursie bijvoorbeeld, dan kan ik niet denken: oh ik ga even lekker slapen en daarna wat drinken, nee ik moet gelijk aan de slag.”

Hard aan het werk. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Blijf persoonlijk

Voelt het reizen dan inmiddels niet als een verplichting? „Ik doe het met alle liefde, ik vind het ook gewoon heel leuk om dingen te delen en te zien dat mensen dan ook hun dromen waarmaken. Daarnaast werk ik met heel veel mooie organisaties samen als het Rode Kruis, het Tropenmuseum en het Ministerie van Onderwijs. Ook heb ik mooie reizen gemaakt met mijn familie. Zolang je persoonlijk blijft, voelt het niet als een verplichting.”

Mohsin in India. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Liesbeth: ‘Soms vraag ik vier verschillende mensen om een foto te maken’

Freelance (reis)journalist Liesbeth Rasker ging voor haar werk al geregeld op reis. Ze schrijft vaak over haar zonnige avonturen en sinds vorig jaar heeft ze haar eigen website Bagtoreality.com waar ze haar eerlijke en persoonlijke reisverhalen deelt. De 28-jarige Liesbeth erkent dat het maken van de perfecte foto af en toe frustrerend kan zijn. De journalist reist alleen en schakelt dan ook vaak de hulp van anderen in om zo het perfecte kiekje te kunnen maken.

„Soms vraag ik vier verschillende mensen om een foto te maken, maar dan lukt het alsnog niet en dan kan ik weleens gefrustreerd raken. Je moet het dan ook echt loslaten en niet alleen maar bezig zijn met een foto, want dan vergeet je het moment”, zegt ze tegen Metro.

Voor Liesbeth is het maken van foto’s onderdeel van haar werk, dus ze neemt het maken van een Instagramfoto ook serieus, toch is ze meestal niet langer dan een minuutje bezig met foto’s. „De teksten ontstaan meestal vanzelf en hashtags gebruik ik eigenlijk niet echt. Er zijn wel meiden die foto’s maken met een spiegelreflex en vervolgens alles ook nog eens met een laptop gaan bewerken. Dat is echt een dagtaak en daar moet je voor waken.”

Bekijk je reis niet door je camera

Hoe zorgt Liesbeth ervoor dat ze, ondanks dat ze aan het werk is, toch blijft genieten van de mooie plekken waar ze komt? „Ik oefen al een jaar om heel bewust te reizen, ik ben helemaal niet zweverig, maar ik probeer op elke plek waar ik kom wel even stil te staan: wat vind ik mooi? Wat vind ik niet zo mooi? Waarom ben ik hier? Je neemt het moment dan veel beter in je op, dan dat je alleen maar een foto maakt en weer verder loopt.”

Liesbeth in de Filipijnen Foto: Instagram @LiesbethRasker

Een volle bus laten stoppen voor goede wifi

Haar grootste frustratie tijdens het reizen? Slechte wifi! „Ooit moest ik een deadline halen voor een tijdschrift en ik zou die dag acht uur in een bus zitten, mijn internet werkte niet en op een gegeven moment reden we langs een restaurant waar ‘Free Wifi’ stond. Ik heb toen gevraagd of de bus kon stoppen, zodat ik mijn verhaal kon uploaden. Daarna heb ik wel iedereen getrakteerd op een colaatje, hoor.”

Liesbeth op Schiphol. Foto: Instagram @LiesbethRasker

De wereld als kantoor

De traveljunkie geniet eigenlijk meer dan ooit van haar reizen. „Voor mijn website heb ik natuurlijk content nodig en daarom ben ik naast het genieten van de omgeving ook steeds bezig met het verzamelen van informatie. Meestal verdubbel ik dan gewoon mijn reistijd: 1 dag werken en 1 dag ga ik er zelf op uit.” De freelance journalist ervaart juist door de combinatie van werken en reizen meer vrijheid dan ooit. „Ik werk soms op een terras, soms in de bus, soms in de trein en soms op het strand. Ik kan letterlijk met mijn werk onder mijn arm op reis en dat vind ik pas echte vrijheid. The world is my office.”

Wanneer gaat het maken van een perfecte foto je vakantie beheersen?

We herkennen het ongetwijfeld: je (reis)partner is meer bezig met het maken van foto's dan van genieten van het lekkere eten en de mooie zonsondergang. Volgens mediapsycholoog Mischa Coster is het vooral belangrijk om van te voren afspraken te maken met je (reis)partner.

„Het foto’s maken op zich is niet per se een slechte bezigheid, je zou ook kunnen zeggen dat mensen juist meer gaan genieten van hun vakantie omdat ze een foto maken”, vertelt hij aan Metro. „De meeste tijd gaat zitten in het kiezen van filters, de foto bewerken en hashtags kiezen. Daardoor kan het zo zijn dat je de hele dag bezig bent met social media. Beter is om 's avonds een moment te kiezen en dan al je foto’s te bewerken, bijvoorbeeld.”

Waarom willen mensen toch zo graag die perfecte vakantiefoto’s delen?

„Vroeger kon je achteraf over je vakantie vertellen, maar tegenwoordig delen we tijdens onze vakantie al van alles. Sommige mensen zijn heel gevoelig voor die sociale bevestiging en laten hun geluksgevoel afhangen van het aantal likes dat ze ontvangen op hun vakantiefoto’s. Bij een gebrek aan likes kunnen ze het idee hebben dat ze de verkeerde vakantiebestemming hebben gekozen”, stelt Mischa.

Voor de mensen die te veel bezig zijn met hun likes kan het helpen om jezelf de volgende vraag te stellen: Vind je het nou zo belangrijk dat je voor de buitenwereld een perfecte vakantie hebt of vind je het belangrijk dat we in het echt een leuke vakantie hebben?


Views

17

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dorien (20) reist met beer de wereld over

Foto van 'metronieuws'

15 FEB 2018

In de categorie Instagrampagina's waar we vrolijk van worden: Teddybear Abroad. Dorien (20) en haar broer (27) reizen de wereld rond en schieten mooie plaatjes met altijd hetzelfde accessoire op de voorgrond.

Vertel eens over Teddybear Abroad?

Het begon als een grap. Die teddybeer heb ik echt al sinds ik heel klein ben. Ik nam hem toen altijd al mee op vakantie en dat ging gewoon zo door toen ik ouder was. Toen mijn broer voor het eerst in zijn eentje op vakantie ging - naar IJsland - nam hij hem mee. Nu we onze eigen reizen maken, blijven we hem meenemen. Dat betekent dat hij vier keer per jaar op vakantie is.

Hoe kwam je erop om een Instagrampagina voor hem aan te maken?

Mijn broer had een grappige foto van de beer in een IJslands landschap gemaakt. Ik liet hem aan mijn collega’s zien en zij moesten er heel erg om lachen. Hierna stuurde ik regelmatig foto’s door naar mensen. Afgelopen zomer was ik in Malta en Tenerife en toen ik naderhand de foto’s aan het selecteren was, zag ik dat er heel veel leuks tussen zat.

Vriendinnen moedigden me aan om een Instagrampagina aan te maken. Ik dacht: ‘ga ik nou echt een Instagram voor een knuffelbeer aanmaken?’ Ik probeer twee keer per week wat te posten.

Heb je veel volgers?

Nu bijna 2.200. Vooral in het begin ging het heel hard en nu bouwt het nog steeds langzaam op. Ik heb veel volgers uit Duitsland en Oostenrijk, omdat een groot deel van mijn foto’s daar gemaakt is. Mensen worden blij van mijn foto’s, krijgen er echt ‘good vibes’ van. Dat is precies wat ik wil bereiken met mijn posts.

Welke Instagramaccounts volg je zelf?

Pagina’s zoals Gypsea_lust en Doyoutravel bijvoorbeeld. Zij plaatsen altijd mooie foto’s. Ook het officiele account van National Geographic volg ik.

Waar gaan we Teddybear Abroad nog zien?

We hebben nu al foto's op landen en eilanden in heel Europa gemaakt, maar ik wil graag ook mijn horizon verbreden buiten Europa. Met name Thailand, Vietnam, Nieuw-Zeeland, Cuba en Zuid-Afrika staan hoog op mijn verlanglijstje.


Views

92

Parijs? Vier de liefde in Ljubljana!

Het Sloveense woord voor liefde (ljublezen) is zelfs verweven in de naam van deze hoofdstad. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

14 FEB 2018

Met Valentijnsdag 'vieren' we de liefde! Hoe je dat doet? Met een mooie reisje natuurlijk! Heb je nog geen cadeau voor je geliefde? Wij hebben de leukste steden voor een romantisch weekendje weg op een rij gezet!

Ljubljana

Niet zo voor de hand liggend, maar wel heel erg leuk! Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en de perfecte bestemming voor een weekend vol knusse momenten. Het Sloveense woord voor liefde (ljublezen) is zelfs verweven in de naam van deze hoofdstad. De relatief kleine stad is nog niet zo bekend bij de toeristen waardoor je in alle rust kunt genieten van je lover en van de stad. Ga met een kabelbaan naar Ljubljana Castle voor een romantische view, bezoek een van de vele cafés en wandel langs de Ljubljanica rivier. Extra fijn: tickets naar Ljubljana zijn enorm betaalbaar en de stad zelf is ook niet duur. Tip: het is even oefenen op de uitspraak, dus schrijf je verrassing op een kaart!

Brugge

België op zijn best! Brugge is niet bepaald goedkoop, maar België is lekker dichtbij, dus je bent er snel. Brugge is ook ideaal voor een dagje weg, want met de trein ben je er zo. Wat je kunt verwachten? Romantische bruggetjes, smalle kronlkelstraatjes, middeleeuwse gebouwen en gezellige cafés! Brugge is ook een culinair paradijs, op iedere straathoek zie je wel een chocolatier met bonbons, een kraampje met wafels of een biercafé. Vergeet niet om een boottochtje te maken door de grachten.

Brugge is een culinair paradijs! Foto: Colourbox

Krakau

Mooie parken om doorheen te wandelen, prachtige architectuur en veel cafés met kaarsjes overal. Ja, Krakau is hartstikke knus en romantisch! Krakau is na Warschau de grootste stad van Polen en het oude stadscentrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Nog niet overtuigd? Eten en drinken is in Krakau uitzonderlijk goedkoop.

Lissabon

Lissabon is leuk voor iedereen, maar ook uitermate geschikt voor een romantisch weekend. Waarom? Liefde gaat door de maag en in Lissabon heb je eindeloos veel gezellige barretjes en restaurants. Het leuke van Lissabon is dat er veel 'hidden-gems' zitten. Zoals Park-bar, een hele hippe rooftop op de bovenste verdieping van een parkeergarage. Of bar Chapito, het lijkt een museumshop, maar beneden tref je een bar met live-muziek. Verder is het heel leuk om door de authentieke wijk Alfama te slenteren en een bezoekje aan Castelo de Sao Jorge of het Kasteel van Sint Joris te brengen. Ga je wat langer naar Lissabon? Binnen een uur ben je op het strand van Caiscas. En dan nog wat, in Lissabon kan het zelfs tijdens de winter alsnog 16 graden zijn!

Liefde in Lissabon. Foto: Colourbox


Views

75

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Rode lotuszee in Thailand
Likeability of 5

Valentijnsdag in een zee van rode lotusbloemen

Foto van 'Maartje Hensen'

14 FEB 2018

Als je nou echt een keer een romantische Valentijns verrassing wil organiseren, dan hoort daar een vliegticket naar Thailand bij. Wij hebben namelijk het meest romantische uitje ter wereld gevonden: een boottochtje op het Rode lotusmeer in Noord-Thailand.

Lotusbloemen

Van december tot en met februari kun je op het zoetwatermeer Nong Han Kumphawapi varen door een zee van rode lotusbloemen. Alhoewel rood… het is eerder roze te noemen.

Het is een adembenemend gezicht om de lotussen open te zien klappen met zonsopkomst en je in een sprookje te wanen. “De Indische waterlelies” van de Efteling is er niks bij. Naast lotusbloemen zijn er ook een aantal eilandjes te bewonderen waar Boeddhabeelden, pagodes en andere heiligdommen te vinden zijn.

Geen toeristen

Weinig Westerse toeristen bezoeken deze unieke plek, een verbazingwekkend idee: Nederlanders zitten normaal overal. Het meer wordt veelal door Thaise toeristen bezocht, maar het is geen drukte te noemen. Wij varen het meer op met maar vijf andere bootjes, waarbij er hoogstens twee toeristen in de boot zitten. Dat het zo rustig is zou kunnen komen omdat het nier op de gewoonlijke Thailand-route ligt, maar het is een omweg zeker waard.

Het zou ook kunnen liggen aan de relatief korte periode om dit spektakel te aanschouwen. Enkel van december tot mid-februari bloeien de lotussen. Dit maakt het de perfecte attractie voor bijzondere feestdagen. Een roze kerst klinkt beter dan de grauwe in Nederland! Maar natuurlijk is Valentijnsdag de beste tijd om het meer te bezoeken. Niet alleen om het roze, maar waar de bloem symbool voor staat!

Gooi die rozen maar weg

Lotusbloemen hebben in elke cultuur een symbolische betekenis. Laten we de belangrijkste even op een rijtje zetten, en uitleggen waarom het een perfectere bloem is voor Valentijnsdag. Gooi die bos rozen dus maar weg!

Oude Egyptenaren geloofden dat de lotus een wedergeboorte symboliseert. Dus als je relatie weer een frisse start kan gebruiken: symboliseer het met een lotusbloem!

In het Boeddhisme wordt een lotusbloem aan zuiverheid en verlichting gekoppeld. Een lotus is puur en trouw. Het lotuseffect is de zelf-zuivering van de bloem. Alhoewel de bloem groeit in moerassige wateren, er blijft nooit water en modder aan de bloem plakken: het zuivert zichzelf doordat de bladeren viezigheid afstoten. Een lotus is dus een perfect symbool voor de relatie die modder weet af te stoten en de zuiverheid weet te houden!

In het Hindoeïsme staat de bloem voor welvaart, vrede, eeuwigheid, schoonheid en vruchtbaarheid. Dus staat er op Valentijnsdag een aanzoek op de planning: verwerk een lotus in het plan!

Chinezen geloven ze dat de lotusbloem de vrouwelijkheid in alle dingen representeert, samen met vrede, volmaaktheid en lieflijkheid van de geest. Dit past bij de mythologie van de Grieken en Romeinen, waarbij de lotus bij Afrodite (of Venus), de godin van de liefde en vruchtbaarheid hoort. De perfect ode aan je vriendin of vrouw!

De rode lotusbloem in het specifiek wordt geassocieerd met liefde en hartstocht, maar ook met groei, trouw en vriendschap. Kortom: boek dat vliegticket naar Thailand alvast voor volgend jaar! En verruil je boeket met rozen dit jaar om voor een mooie lotusbloem.

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen en de beste plekken om te bezoeken. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

59

Likeability of 5

Skyscanner: vliegtickets niet duurder door cookies

Foto: Flickr

Foto van 'Cerise van Vliet'

12 FEB 2018

De tijd dat we door weer en wind naar het reisbureau slenterden om een vakantie te boeken is allang voorbij. Tegenwoordig doe je dat gewoon lekker thuis, met een wijntje erbij genieten van de voorpret. Althans: voorpret? Het boeken van vliegtickets kan behoorlijk frustrerend zijn want de prijzen van precies hetzelfde ticket schieten vaak alle kanten op.

Velen beweren dat dat komt door de zogenaamde 'cookies' die jouw zoekgegevens opslaan. Een beetje speurneus boekt zijn tickets in een anoniem venster en verwijdert cookies waar nodig. Maar nu blijkt van die hele cookie-theorie niets waar te zijn. Althans, niet op skyscanner.com. De onafhankelijke vergelijkingssite zegt dat de kleine informatiepakketjes geen invloed hebben op hun ticketprijzen.

Verandert niets

„Het verwijderen van cookies verandert niets aan de vliegticketprijzen die je ziet op de Skyscanner website. Alleen de beschikbaarheid van stoelen en hoe ver van tevoren je boekt, hebben invloed" schrijft de vergelijkingssite. Voor alle duidelijkheid: een cookie is een klein informatiepakketje dat jouw webbrowser opslaat als je een website bekijkt. In het pakketje zitten gegevens, zoals bijvoorbeeld je inlognaam en wachtwoord, maar ook wat je precies opzoekt.

Hierdoor krijg je bijvoorbeeld nog wekenlang schoenen te zien, als je eventjes tussen de nieuwe winterlaarzen hebt gesnuffeld. Maar er zijn twee soorten cookies. Tijdelijke en permanente. De eerste slaat informatie op voor de tijd dat je op de desbetreffende site bent. Dit wordt weer verwijderd zodra je de site wegklikt. Het andere type cookie blijft langer aanwezig, maar heeft meestal wel een einddatum. Dat varieert van een paar dagen tot een paar maanden. Daarna worden ook deze verwijderd.

Andere factoren

Skyscanner claimt op geen enkele manier cookies te kunnen gebruiken om ticketprijzen aan te passen. Dat ticketprijzen wel in korte tijd omhoog kunnen gaan, ontkent de website niet. Maar dat komt volgens hen door bijvoorbeeld het dichterbij komen van je vertrekdatum. Als er minder stoelen beschikbaar zijn, gaat de prijs nu eenmaal omhoog. Niet omdat je je cookies niet hebt verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_539ed5f1885ffe08a71f1e825e2b89f7b50f1039_avatar

Views

100

10 perfecte redenen om de Malediven te bezoeken

Wie droomt er nou niet van een vakantie naar de Malediven? Doe het gewoon! / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

12 FEB 2018

De droomvakantie voor zo'n beetje ieder mens op aarde? Dan noemen we toch al snel de Malediven. Velen dromen er van, maar voor weinigen wordt die droom ook echt werkelijkheid. Maar waarom eigenlijk niet? Wij geven je tien goede redenen om die vakantie wél (en zo snel mogelijk) te boeken!

Onderwaterleven

Lekker snorkelen of duiken is hier heerlijk. / Colourbox

Beetje onder water koekeloeren daar is helemaal niet zo moeilijk. Gewoon met een snorkel als je niet van duiken houdt. Eén ding: de dieren en het koraalrif rondom de Malediven worden ernstig bedreigd, dus naast het feit dat je snel moet zijn, dien je ook overal van af te blijven.

Resorts

Wie wil er nou geen vakantie vieren in één van deze huisjes? / Colourbox

Die huisjes in het turquoise water waar jij bij wegdroomt op de foto's? Dat zijn heel waarschijnlijk de huisjes op de Malediven. Het eiland heeft een aantal adembenemend mooie resorts, waar jij dolgraag in je leven een keer wilt verblijven.

Vers fruit

Colourbox

Houd jij wel van een beetje lekker fruit? Dan zit je hier zó goed op je plaats! Vanwege het klimaat kun je op de markt in Malé, de hoofdstad van de Malediven echt god-de-lijk fruit kopen. Daar smaakt een banaantje toch net even lekkerder dan in ons koude kikkerlandje.

Een zee vol lichtjes

Wat? Ja, een zee vol lichtjes bestaat echt. Op de Malediven heb je namelijk een stuk zee met bioluminescentie plankton, wat eigenlijk wil zeggen dat het 'glow in the dark' plankton is. Wat dus oplicht als het donker is en er supercool uit ziet!

Kleurige huisjes

Colourbox

Gezelligheid zit hem meestal ook in kleurrijke huisjes. Zo kennen we de kleurige plekjes op Curacao zo'n beetje op ons duimpje door alle foto's, maar veel minder bekend zijn de kleurige winkeltjes op Maafushi, een van de grootste eilanden van de Malediven.

Duiken

Colourbox

Een perfecte plek om te duiken op de Malediven? Bij Maaya Thila. Dit is een van de beste plekken op deze aardbodem om met walvishaaien te zwemmen.

Koraaleilanden

Colourbox

Er zijn op de Malediven prachtige atollen (koraaleilanden) te bezichtigen. Zoals Baa Atoll, een van de 26 atollen die er te vinden is en de thuisbasis van de mooiste resorts ter wereld.

Moskee

Colourbox

Wist je dat bijna alle inwoners van de Malediven moslim zijn?De bloedmooie Grote Vrijdagsmoskee in Malé is zeker een bezoekje waard. In het helderwitte gebouw zit veel goud verwerkt en de gouden koepel schittert imposant. Er mag bovendien geen enkel gebouw zijn dat boven de toren van deze moskee uitkomt.

Roggen

Je vindt bij de Malediven de grootste roggen ter wereld. / Colourbox

Als je hier gaat duiken, zie je op sommige plekken massa's roggen. En niet zomaar roggen, maar Manta Ray roggen: de grootste roggen op aarde. Indrukwekkend!

De prachtige zonsondergang

Colourbox

Ehm... Do we need to say more?

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

71

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

In China zitten we binnenkort in de vliegende taxi

Videostill van de testrit van de Ehang 184. / YouTube EHANG

Foto van 'Daisy Heyer'

11 FEB 2018

Met drones kun je nu al foto’s en filmpjes maken, post bezorgen en nog veel meer wat we een aantal jaar geleden absoluut niet voor mogelijk hadden gehouden. Maar wat nog niet gebeurt, is met een drone mensen vervoeren. Ook dat moment komt echter steeds dichterbij.

Er zijn nog wat hobbels in de weg (of lucht, ha!), maar we komen steeds dichterbij het gebruik van drones als – bijvoorbeeld – vliegende taxi’s. In Chine heeft het merk Ehang namelijk een aantal succesvolle tests uitgevoerd met hun Ehang 184. Met het filmpje willen ze laten zien dat hun quadkopter, een soort van helikopter met plek voor één persoon en in de vorm van een ei, niet uit de lucht valt. De bedrijfsleider van Ehang, Huazhi Hu, nam de proef op de som.

Het apparaat is ook nog eens geheel elektrisch en kan met één druk op de knop naar een op voorhand geselecteerde bestemming vliegen. De kleine taxi-drone onderging in totaal al meer dan duizend testen. Zo is er gekeken of hij een orkaan aan kan, werd er getest tot een gewicht van 225 kilogram en vloog de drone ook een behoorlijke afstand van ruim 14 kilometer op de automatische piloot.

Bij een ongeluk en toerisme

Het doel is om de techniek uiteindelijk zo betaalbaar en betrouwbaar te maken dat de drone op meerdere manieren mensen kan vervoeren. Bijvoorbeeld voor gebruik bij een ongeluk, maar ook voor een toeristisch ritje. Wij kunnen niet wachten!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_a41735e6d63c05f4f84b45d23c62403b4f85ebd1_avatar

Views

48

Consumentenbond mag publiceren over 'vieze huisjes'

Dit is geen vakantiehuisje van Roompot, maar een afbeelding ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

11 FEB 2018

Smetvrees? Dan is een vakantie naar een huisje van Roompot Vakanties waarschijnlijk niet zo’n goed idee.

Roompot ziet een onderzoek van de Consumentenbond naar hygiëne van vakantiebungalows namelijk met zoveel vrees tegemoet, dat het bedrijf geprobeerd heeft om de publicatie over het onderzoek met een kort geding te verbieden. Dat meldt de Consumentenbond op hun website. De rechter heeft Roompot op alle punten in het ongelijk gesteld.

,,Er zijn wel vaker bedrijven die het niet eens zijn met onze onderzoeken en die proberen een publicatie aan te passen of tegen te houden. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een bedrijf er zo met gestrekt been in gaat en zo intimiderend te werk gaat als Roompot”, aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond in een bericht op hun website.

Hindert persvrijheid

,,Roompot hindert de persvrijheid en probeert het doen van onafhankelijk onderzoek en het informeren van consumenten te belemmeren. En met het dagvaarden van een onderzoekster op persoonlijke titel zijn zij wat ons betreft echt te ver gegaan. Deze handelswijze heeft ook de rechter verbaasd. Nu Roompot het kort geding verloren heeft, kunnen wij de resultaten van ons onderzoek gewoon publiceren. Roompot trekt aan het kortste eind.”

Het artikel waar Roompot zo bang voor is moet nog verschijnen en komt in de Consumentengids, die dinsdag 27 februari wordt uitgebracht. De Consumentenbond heeft de aanbieders van de bungalowparken die in het onderzoek zijn meegenomen van tevoren een terugkoppeling gegeven. Die terugkoppeling was voor Roompot de aanleiding om naar de rechter te stappen.

Mensenwerk

Na de uitspraak reageerde Roompot in een schriftelijke verklaring, waarin ze meldden dat ze voortaan de kwaliteit van schoonmaken nog scherper gaan contoleren. ,,Service en schoonmaak blijven echter mensenwerk en met een aantal van wekelijks duizenden schoongemaakte vakantiehuizen kan er altijd wel eens wat misgaan", aldus Roompot-woordvoerder Marc Volleman. Tevens meldt Roompot in een interview met De Telegraaf dat het bedrijf onafhankelijke consumentenonderzoeken toejuicht: ,,Mits zorgvuldig uitgevoerd en goed onderbouwd.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

53