Kasper Hermans
Kasper Hermans Reizen 31 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

8x: handige reisapps die je niet mag thuislaten

De zomer is in Nederland aangekomen, toch is dat voor veel Nederlanders het teken om juist op vakantie te gaan. Een goed voorbereid mens telt voor twee en deze apps maken je reis – zeker als je plant wat verder weg te gaan – een stuk gemakkelijker.

Flush

Daar sta je dan. Grote tas, grote onbekende stad, je hebt je hotel nog niet gevonden en ondertussen voel je de druk op je blaas langzaam toenemen. Dan biedt de gratis applicatie Flush altijd de ideale oplossing. Zet je gps aan en met een druk op de knop vind je het dichtstbijzijnde openbare toilet. Inmiddels zijn er wereldwijd al zeker 190.000 openbare toiletten opgenomen in het bestand.

TripIt

De must have voor elke vakantieganger die niet op een plek blijft hangen, maar lekker doorreist. Zeker voor de chaoten onder ons. Elke reservering die je maakt – of het nou voor een hotel, vlucht, trein of bus is – stuur je door naar deze app. Triplt maakt vervolgens in een handig overzicht je complete reisschema met alle reserveringen op, inclusief routebeschrijvingen.

Wiffinty

Terwijl je door de straten van Rome slentert, besef je je eigenlijk dat je vandaag wel het Colosseum in wil, maar tot hoe laat is dat eigenlijk open? Je wil het opzoeken, maar je hebt geen idee waar je zo snel WiFi vandaan kan halen. Wiffinty geeft je een groot overzicht van alle openbare WiFi-netwerken in de buurt, inclusief hun wachtwoorden.

Jet Lag Rooster

Australië is zeker onder jongeren uitgegroeid tot een zeer populaire vakantiebestemming. Alleen als je de lange vlucht gemaakt hebt, moet je vaak eerst nog even bijkomen van de reis en vooral wennen aan het tijdsverschil. Jet Lag Rooster maakt voor jou een slaapschema, waardoor je zo snel mogelijk je ritme aanpast aan dat van je bestemming.

Yuggler

Een stad als Zagreb, het klinkt prachtig en je wil het graag ontdekken. Maar je hebt geen idee of je kinderen zich er zullen vermaken. Met Yuggler krijg je een inkijkje in de kindvriendelijke activiteiten. Door hun leeftijd te selecteren krijg je bovendien alleen de attracties te zien, die geschikt zijn voor hun. Klein nadeel. Deze app is voorlopig alleen op iOS te verkrijgen.

CityMapper

Het beste van GoogleMaps en 9292 gecombineerd. Voor tal van grote steden verspreid over de hele wereld hebben ze kaarten en ook plan je met deze apps heel makkelijk je ov-, wandel- of fietsroute door de stad heen. Bij de actieve opties geeft hij bovendien aan hoeveel calorieën je verbrandt.

MAPS.ME

Ben je per ongeluk verzeild geraakt in een buitenwijk van Berlijn, dan is MAPS.ME ook een handige route-app. Want hier vind je zonder dat je WiFi nodig hebt of aan je peperdure buitenlandse databundel komt, de kaarten van de stad. De enige voorwaarde is dat je ze zelf van te voren wel even downloadt in de app.

https://www.youtube.com/watch?v=RHnUSKIULbs

Douane reizen

Kom je op een leuke markt in Caïro en zie je een lekker flesje drank liggen, maar je bent er niet zeker van of je deze wel mee mag nemen naar Nederland, dan kan je via de app Douane reizen van de overheid opzoeken wat de regels zijn. Ook kan je hier de valuta laten omreken naar euro’s, zodat je zelf in de gaten kan houden hoeveel je precies betaalt.

https://www.youtube.com/watch?v=8z9bxCHBhD0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.