Deze Instagramfotograaf bezoekt de mooiste plekjes

3 juni 2016 om 13:34Carolien Tsao
Deze Instagramfotograaf bezoekt de mooiste plekjes
Foto: Instagram @lebackpacker

Het klinkt te mooi om waar te zijn: Instagramkiekjes maken van mooie reizen en daarvoor betaald krijgen. Maar de Brusselse Johan Lolos verdient hiermee zijn brood.

De reislustige Belg doet iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. Hij bezoekt de mooiste plekken van de wereld om deze vast te leggen. „Terwijl ik niet eens fotografie heb gestudeerd”, bekent hij tegenover Nieuwsblad.be. „Ik lijk misschien een gelukzak en ik ga niet klagen, maar het is wel verdomd hard werken.”

Met 296.000 volgers op zak is de 28-jarige Johan de populairste Instagramfotograaf van België. En het moge duidelijk zijn waarom. De kiekjes die hij post, zijn adembenemend mooi.

Betaald

Hij hoeft voor al die reizen bovendien niets te betalen. „Ik ben er op uitnodiging van toeristische diensten, reisbureaus of merken die campagnes in een bepaald land organiseren”, vertelt hij in het interview. „Zij betalen mijn reiskosten en een salaris. In ruil daarvoor plaats ik iedere dag een paar foto’s.”

Aanbod na aanbod

Johan is een van de lucky few die van z’n hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Na zijn studies vertrok hij voor een jaar naar Australië en wilde hij een reisblog bijhouden. Eenmaal daar besloot hij toch alleen foto’s te delen via Instagram. Dat de juiste hashtags heel belangrijk zijn voor de vindbaarheid van je foto’s, bewijst de Belg. Een Australische toeristische dienst en zelfs National Geographic kregen zijn posts onder ogen en deelden deze massaal. Niet veel later stroomde het ene na het andere aanbod binnen.

Droombaan

Ondanks dat het hard werken is, geniet Johan enorm van zijn droombaan. „Ik zou niets anders willen doen.”

Dat snappen wij van Metro Lifestyle wel. Bekijk hieronder een aantal van zijn kiekjes en waan je even in bergachtige landschappen, de woestijn en onder het Noorderlicht: