Travel

Deze nieuwe koffer lost al je reisfrustraties op

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Eefje van Son'

6 APR 2016

Je kent het wel: je bent allerlei belangrijke dingen vergeten terwijl je al op het vliegveld staat, je koffer raakt zoek, de batterij van je smartphone is continu leeg, je moet de helft van je cosmetica artikelen inleveren bij de douane omdat je koffer veel te zwaar is en ga zo maar door.

Soms kan reizen nogal stressvol zijn en daarom is het start-upbedrijfje Raden begonnen met het creëren van oplossingen voor al die reisproblemen.

Drie extraatjes

Met hun eerste creatie weet het Amerikaanse bedrijfje meteen drie frustraties uit de weg te werken. Om te beginnen bij die lege batterij van je telefoon, want met hun nieuwste koffer in verschillende maten is dat verleden tijd: er zit een gsm-oplader ingebouwd. Je kunt je telefoon daarmee een aantal keer opladen, zonder eerst hals over de kop naar een stopcontact op zoek te gaan op het vliegveld. Het oplaadstationnetje kan zelf ook weer opgeladen worden als die leeg is.

Ten tweede kun je ook, jawel, via die ingebouwde oplader ten alle tijden je bagage lokaliseren. Een handige app op je telefoon informeert je, naast over de weersomstandigheden op je vakantiebestemming en vertragingen van je vlucht, ook precies waar je je koffer kunt vinden. Zelfs als ze ‘kwijtgespeeld’ zijn of gestolen.

En als kers op de taart heeft de koffer ook nog een ingebouwde weegschaal. Een té zware koffer, waardoor je aan de incheckbalie in één keer moet bijbetalen, is dus ook verleden tijd.

Acht kleuren

En dat alles zonder ook maar een beetje aan stijl in te leveren! Het design van Raden is in acht kleuren te bestellen. Wij verwachten dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan.

BEKIJK OOK


Views

56

Op avontuur in zinderend Nieuw-Zeeland

Foto: Cerise van Vliet

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

Een hotelkamer aan de Zeeuwse kust is leuk, maar wat dacht je van een kamer op wielen in Nieuw-Zeeland? Je bent gemiddeld vijftien keer langer onderweg naar de bestemming, maar het avonturenland geeft je er meer dan genoeg voor terug. Metro vloog naar het Zuidereiland en geeft jou de handigste tips en mooiste locaties.

Praktische zaken

Waarschijnlijk zit je voor een reis naar de andere kant van de wereld al vol adrenaline en kan je niet veel meer dan heen en weer springen. Denk toch even aan de volgende dingen: in Nieuw-Zeeland betalen ze met Nieuw-Zeelandse Dollars, dus zorg dat je er een paar op zak hebt voor bijvoorbeeld vervoer van het vliegveld naar je hotel of autoverhuurbedrijf.


Views

1k+

17 x ultieme hotspots in Amsterdam-Noord

Foto: Skyscanner

Foto van 'Metro'

1 APR 2016

Schipper mag ik overvaren? Naar Amsterdam-Noord! Huur een fiets, stap op het pontje en vaar naar een andere wereld aan de overkant van het IJ waar het bruist, broeit en bloeit.

Je vindt er de origineelste, coolste en leukste cafés, restaurants en markten met een rauw, industrieel randje. Reiszoekmachine Skyscanner verzamelde de hotspots van Amsterdam-Noord.


Views

5k+

Top 10 vakantielanden Nederlanders
Likeability of 5

Top 10 vakantielanden Nederlanders

Foto: Instagram @wildfiresss

Foto van 'Gina Pesulima'

27 JUL 2016

Waar vieren wij vakantie? In Frankrijk! Het land van de stokbroden staat dit jaar weer met stip op nummer één als het populairste vakantieland onder Nederlanders.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Viva La France


like
user_48d2ed4bd881b2c921cded559e834c8477f9b72a_avatar

Views

3k+

8 x De beste hotspots in Lissabon

Foto: Alice Boothby

Foto van 'Alice Boothby'

25 MEI 2016

Vergeet Rome, Venetië of Barcelona, waar je struikelt over de hordes toeristen. Het charmante Lissabon heeft het allemaal.

De hoofdstad van Portugal is gebouwd op zeven heuvels en ligt aan de rivier de Taag, die iets verderop uitmondt in de Atlantische Oceaan. Door een grote aardbeving en tsunami in 1755 werd een groot gedeelte van de stad verwoest en zijn nieuwe wijken in rap tempo uit de grond gestampt. Waar het historische centrum van Lissabon vaak uit kronkelige straatjes en steile trappen bestaat, zijn populaire wijken als Baixa en Rossio overzichtelijk opgezet met fijne pleintjes, goede winkelstraten en parken. Elke wijk heeft zo zijn eigen karakter.


Views

4k+