8 x Vaderlands heerlijkste pannenkoekenrestaurants

8 x Vaderlands heerlijkste pannenkoekenrestaurants

Foto: instagram @stylerunner

Foto van 'Amber Benig'

17 MAA 2016

Feest! Vrijdag is het nationale pannenkoekendag. Maar waar vind je de meest overheerlijke pancakes? Wij zochten voor jou acht restaurants waarvan hun assortiment het water je in je mond laat lopen.

#1 MOOK Pancakes - Amsterdam

Deze hotspot brengt pannenkoeken to another level. Geen standaard hapjes met spek of stroop, maar gewaagde combinaties die wij maar al te graag willen proberen. Neem bijvoorbeeld de Chicken Madonna: een flensje met spinazie en gekruide kip. Of de mancake: een driedubbele laag met daartussen bacon en een gebakken ei. De pancakes worden gebakken met biologisch spelt- of havermoutmeel. Ook bieden zij vegan en glutenvrije opties.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

#2 Pancakes Amsterdam - Amsterdam

In dit oer-Hollandse pand serveren ze zowel traditionele als nieuwe, wereldse pannenkoeken. Voorbeeld: spek, banaan en rode peper. In het restaurant wordt zoveel mogelijk gewerkt met fairtrade, biologische en verse producten én kan je kiezen voor biologische pannenkoeken.

#3 Lilith Coffee - Rotterdam

Stacks on stacks! Bij Lilith krijg je een flinke stapel pancakes afgemaakt met een royale toppings. Het beste aan dit alles dat je ze van 's morgens vroeg tot 's avonds laat kunt bestellen.

#4 Hart van de Betuwe - Tiel

In dit knusse Grand Café kan je genieten van een High Pancake. Je bakt hier je eigen pannenkoekjes, zoveel als je zelf wil. Je kan deze vervolgens toppen met onder andere: Nutella, roombrie of snoepgoed. Hierna kan je dit tot je nemen onder het genot van een lekkere kop thee. Let wel: dit kan pas vanaf tien personen.

#5 Perikkel - Groningen

Dit Groningse café laat je dag goed beginnen met een stapel American pancakes of wentelteefjes. Daarnaast bieden zij ook vele andere lekkernijen voor de rest van de dag.

#6 Pancake Fan - Nijmegen

Deze foodtruck trekt door het hele land, maar vindt haar thuishaven in Nijmegen. Vanuit hun bolide verkopen zij de heerlijkste pannenkoeken met enkel verse ingrediënten van lokale boeren. Ook gebruiken ze enkel biologisch meel. Wij zijn fan!

#7 Bake my day - Groningen

Elke eerste zondag van de maand kan je in deze American Bakery genieten van een heerlijk pannenkoekenontbijt. Zij bieden een flinke stapel die je kunt beleggen met een topping naar keus. Daarbij krijg je een gratis kop koffie of thee.

#8 Pannekoekenboot - Amsterdam, Rotterdam & Nijmegen

Onder het genot van een stapel onbeperkte pannenkoeken, kun je genieten van het uitzicht van één van deze steden. Je kan dit doen tijdens een 75 minuten durende rondvaart, of tijdens een cruise met de familie. Voor ieder wat wils!


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Met deze interieurtips behoud je je vakantiegevoel!

Word je ook altijd blij van het interieur van hotelkamers en wil je die sfeer mee naar huis nemen? Foto: Booking.com

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 14:25

Ken je dat? Na een geweldige vakantie wil je eigenlijk niet naar huis. Je koopt wat souvenirs, zodat je thuis nog een beetje het gevoel hebt alsof je op vakantie bent. Op een of andere manier lijkt dat ons nog niet altijd te lukken. Maar met deze interieurtips moet daar verandering in komen!

Inspiratie uit hotelkamers en hostels

Luxe hotelkamers, schattige hostels en bijzondere Airbnb's, wij zijn er dol op! Een accommodatie van onze vakantie is al een paar keer de inspiratie geweest voor onze eigen stulpje. We zijn niet de enige, want volgens nieuw onderzoek van Booking.com onder 19.000 reizigers blijkt dat meer dan de helft van de reizigers (56%) zo enthousiast is over hun vakantieverblijf dat ze geïnspireerd worden om bij terugkomst hun eigen huis opnieuw in te richten.

Praktische tips om je huis in te richten

Toch staan die waxinelichthoudertjes uit Marokko, een stuk minder leuk in ons eigen huis dan in de Riad in Fez. En de kussentjes uit Thailand zien er ook ineens een stuk minder gezellig uit? Hoe zorg je er nou voor dat je dat fijne vakantiegevoel mee naar huis kunt nemen.  Interieurstylist en lifestyle-expert Will Taylor heeft een aantal praktische tips voor interieurdesign voor ons op een rij gezet.

Designer-elementen, creatief met kleur en vergeet niet de geur!

Heb je een geweldige souvenir meegenomen uit India maar weet je niet wat je er mee aan moet? Maak dan van die mooie souvenirs een belangrijk design-element in je eigen woning. „Van die mooie mand kun je bijvoorbeeld een unieke hanglamp maken voor boven de eettafel, en dat prachtige tapijt kun je boven het hoofdeinde van je bed hangen voor een onverwachte toevoeging van kleur, patroon en structuur aan de kamer."

Maak van een mooi souvenir één designer-element in je woonkamer. Foto: Colourbox

Op vakantie ruikt altijd alles anders. Genoot je van de warmte en de geur van de open haard in je Scandinavische appartement? „Koop een geparfumeerde kaars, zoals ‘wood smoke’, met de geur van gerookt hout, en steek die aan op een druilerige dag; je hebt gelijk weer het gevoel dat je voor het knusse haardvuur zit."

Kies jij voor kleurrijke prints? Foto: Booking.com

De gekleurde huizen in het buitenland staan vaak garant aan een ultiem vakantiegevoel.  Vond je de kleuren tijdens je reizen geweldig, maar weet je niet hoe je deze in je eigen huis kunt verwerken? ,,Geen zorgen, bekijk gewoon de foto’s die je hebt gemaakt en de spullen die je hebt gekocht (ansichtkaarten, kleding en accessoires) en bepaal wat het kleurenpatroon is. De kans is groot dat er een of twee tinten uitspringen - dit zijn de kleuren die je bij de verfwinkel moet kopen.''

Laat je inspireren door de hotels in Parijs! Foto: Booking.com

Shop verstandig! In het buitenland lijkt alles tien keer leuker, maar denk wel een beetje goed na voordat je de halve vintage markt in Parijs leeg koopt. ,,Zie je een paar mooie sierkussens? Neem dan alleen de hoes mee en laat de vulling achter. Versier een neutraal gekleurde bank met de kleurrijke patronen van een aantal ‘kelim’ kussens van de Marokkaanse bazaar, en je woonkamer krijgt gelijk een warme boho-uitstraling."

Dat prachtige tapijt kun je boven het hoofdeinde van je bed hangen voor een onverwachte toevoeging van kleur, patroon en structuur aan de kamer. Foto: Colourbox

Het gaat toch echt om kleur! Als je de kleuren om je heen mooi vindt, is de kans ook groter dat je meer tijd in die ruimte door wilt brengen, en (ook niet onbelangrijk) je je daar gelukkiger voelt. ,,Kleur is een emotief designelement, en perfect voor het opnieuw creëren van een vakantieherinnering of je favoriete uitzicht. Fantastische vakantie gehad aan de Middellandse Zee? Verf de muur achter je bed of in de hal blauwgrijs om je aan deze reis te herinneren. Er zijn online talloze schilder-tutorials te vinden die je helpen dit soort design-statements met verf te maken."


Views

33

Likeability of 3

Dit zijn de smerigste dingen in een hotelkamer

Van je hotelkamer verwacht je toch wel dat het een beetje fris is. Toch zijn er een aantal objecten die een stuk viezer zijn dan je misschien denkt. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Op het eerste gezicht kan een hotelkamer er heel schoon uit zien, maar als je een beetje last hebt van smetvrees is het toch handig om de volgende items even extra schoon te maken. Amerikaanse wetenschappers onderzochten wat de vieste dingen zijn in een hotelkamer.

Als je op reis bent is lang niet alles even schoon. Denk aan vieze toilets onderweg, oude bussen of overvolle treinen. Van je hotelkamer verwacht je toch wel dat het een beetje fris is. Toch zijn er een aantal objecten die een stuk viezer zijn dan je misschien denkt.

Ben jij zo'n type die altijd na het gebruik van een pin-automaat haar handen wast? Of in een hotel gelijk checkt of er schone lakens zijn? Misschien is het handig om de volgende keer dan ook even de afstands-bediening van een poetsbeurtje te voorzien. Want volgens de onderzoekers worden de afstandsbediening bijna nooit schoon gemaakt. Hetzelfde geldt voor de lichtknopjes, de knop om het toilet door te trekken en de wc-rol hanger.

Schoon bedje?

Wij vinden niets lekkerder dan een schoon hotelbedje. Toch zullen we voortaan een tweede keer nadenken voordat we een hotelbed in duiken. Het schijnt namelijk dat de sprei van een hotel bed alles behalve fris is. Dit smoezelige stukje stof wordt bijna nooit verschoond. En het idee dat er honderden mensen onder het zelfde sprei hebben gelegen, vinden wij toch niet zo fris.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dorien (20) reist met beer de wereld over

Foto van 'metronieuws'

15 FEB 2018

In de categorie Instagrampagina's waar we vrolijk van worden: Teddybear Abroad. Dorien (20) en haar broer (27) reizen de wereld rond en schieten mooie plaatjes met altijd hetzelfde accessoire op de voorgrond.

Vertel eens over Teddybear Abroad?

Het begon als een grap. Die teddybeer heb ik echt al sinds ik heel klein ben. Ik nam hem toen altijd al mee op vakantie en dat ging gewoon zo door toen ik ouder was. Toen mijn broer voor het eerst in zijn eentje op vakantie ging - naar IJsland - nam hij hem mee. Nu we onze eigen reizen maken, blijven we hem meenemen. Dat betekent dat hij vier keer per jaar op vakantie is.

Hoe kwam je erop om een Instagrampagina voor hem aan te maken?

Mijn broer had een grappige foto van de beer in een IJslands landschap gemaakt. Ik liet hem aan mijn collega’s zien en zij moesten er heel erg om lachen. Hierna stuurde ik regelmatig foto’s door naar mensen. Afgelopen zomer was ik in Malta en Tenerife en toen ik naderhand de foto’s aan het selecteren was, zag ik dat er heel veel leuks tussen zat.

Vriendinnen moedigden me aan om een Instagrampagina aan te maken. Ik dacht: ‘ga ik nou echt een Instagram voor een knuffelbeer aanmaken?’ Ik probeer twee keer per week wat te posten.

Heb je veel volgers?

Nu bijna 2.200. Vooral in het begin ging het heel hard en nu bouwt het nog steeds langzaam op. Ik heb veel volgers uit Duitsland en Oostenrijk, omdat een groot deel van mijn foto’s daar gemaakt is. Mensen worden blij van mijn foto’s, krijgen er echt ‘good vibes’ van. Dat is precies wat ik wil bereiken met mijn posts.

Welke Instagramaccounts volg je zelf?

Pagina’s zoals Gypsea_lust en Doyoutravel bijvoorbeeld. Zij plaatsen altijd mooie foto’s. Ook het officiele account van National Geographic volg ik.

Waar gaan we Teddybear Abroad nog zien?

We hebben nu al foto's op landen en eilanden in heel Europa gemaakt, maar ik wil graag ook mijn horizon verbreden buiten Europa. Met name Thailand, Vietnam, Nieuw-Zeeland, Cuba en Zuid-Afrika staan hoog op mijn verlanglijstje.


Views

100+

Parijs? Vier de liefde in Ljubljana!

Het Sloveense woord voor liefde (ljublezen) is zelfs verweven in de naam van deze hoofdstad. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

14 FEB 2018

Met Valentijnsdag 'vieren' we de liefde! Hoe je dat doet? Met een mooie reisje natuurlijk! Heb je nog geen cadeau voor je geliefde? Wij hebben de leukste steden voor een romantisch weekendje weg op een rij gezet!

Ljubljana

Niet zo voor de hand liggend, maar wel heel erg leuk! Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en de perfecte bestemming voor een weekend vol knusse momenten. Het Sloveense woord voor liefde (ljublezen) is zelfs verweven in de naam van deze hoofdstad. De relatief kleine stad is nog niet zo bekend bij de toeristen waardoor je in alle rust kunt genieten van je lover en van de stad. Ga met een kabelbaan naar Ljubljana Castle voor een romantische view, bezoek een van de vele cafés en wandel langs de Ljubljanica rivier. Extra fijn: tickets naar Ljubljana zijn enorm betaalbaar en de stad zelf is ook niet duur. Tip: het is even oefenen op de uitspraak, dus schrijf je verrassing op een kaart!

Brugge

België op zijn best! Brugge is niet bepaald goedkoop, maar België is lekker dichtbij, dus je bent er snel. Brugge is ook ideaal voor een dagje weg, want met de trein ben je er zo. Wat je kunt verwachten? Romantische bruggetjes, smalle kronlkelstraatjes, middeleeuwse gebouwen en gezellige cafés! Brugge is ook een culinair paradijs, op iedere straathoek zie je wel een chocolatier met bonbons, een kraampje met wafels of een biercafé. Vergeet niet om een boottochtje te maken door de grachten.

Brugge is een culinair paradijs! Foto: Colourbox

Krakau

Mooie parken om doorheen te wandelen, prachtige architectuur en veel cafés met kaarsjes overal. Ja, Krakau is hartstikke knus en romantisch! Krakau is na Warschau de grootste stad van Polen en het oude stadscentrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Nog niet overtuigd? Eten en drinken is in Krakau uitzonderlijk goedkoop.

Lissabon

Lissabon is leuk voor iedereen, maar ook uitermate geschikt voor een romantisch weekend. Waarom? Liefde gaat door de maag en in Lissabon heb je eindeloos veel gezellige barretjes en restaurants. Het leuke van Lissabon is dat er veel 'hidden-gems' zitten. Zoals Park-bar, een hele hippe rooftop op de bovenste verdieping van een parkeergarage. Of bar Chapito, het lijkt een museumshop, maar beneden tref je een bar met live-muziek. Verder is het heel leuk om door de authentieke wijk Alfama te slenteren en een bezoekje aan Castelo de Sao Jorge of het Kasteel van Sint Joris te brengen. Ga je wat langer naar Lissabon? Binnen een uur ben je op het strand van Caiscas. En dan nog wat, in Lissabon kan het zelfs tijdens de winter alsnog 16 graden zijn!

Liefde in Lissabon. Foto: Colourbox


Views

100+

Rode lotuszee in Thailand
Likeability of 5

Valentijnsdag in een zee van rode lotusbloemen

Foto van 'Maartje Hensen'

14 FEB 2018

Als je nou echt een keer een romantische Valentijns verrassing wil organiseren, dan hoort daar een vliegticket naar Thailand bij. Wij hebben namelijk het meest romantische uitje ter wereld gevonden: een boottochtje op het Rode lotusmeer in Noord-Thailand.

Lotusbloemen

Van december tot en met februari kun je op het zoetwatermeer Nong Han Kumphawapi varen door een zee van rode lotusbloemen. Alhoewel rood… het is eerder roze te noemen.

Het is een adembenemend gezicht om de lotussen open te zien klappen met zonsopkomst en je in een sprookje te wanen. “De Indische waterlelies” van de Efteling is er niks bij. Naast lotusbloemen zijn er ook een aantal eilandjes te bewonderen waar Boeddhabeelden, pagodes en andere heiligdommen te vinden zijn.

Geen toeristen

Weinig Westerse toeristen bezoeken deze unieke plek, een verbazingwekkend idee: Nederlanders zitten normaal overal. Het meer wordt veelal door Thaise toeristen bezocht, maar het is geen drukte te noemen. Wij varen het meer op met maar vijf andere bootjes, waarbij er hoogstens twee toeristen in de boot zitten. Dat het zo rustig is zou kunnen komen omdat het nier op de gewoonlijke Thailand-route ligt, maar het is een omweg zeker waard.

Het zou ook kunnen liggen aan de relatief korte periode om dit spektakel te aanschouwen. Enkel van december tot mid-februari bloeien de lotussen. Dit maakt het de perfecte attractie voor bijzondere feestdagen. Een roze kerst klinkt beter dan de grauwe in Nederland! Maar natuurlijk is Valentijnsdag de beste tijd om het meer te bezoeken. Niet alleen om het roze, maar waar de bloem symbool voor staat!

Gooi die rozen maar weg

Lotusbloemen hebben in elke cultuur een symbolische betekenis. Laten we de belangrijkste even op een rijtje zetten, en uitleggen waarom het een perfectere bloem is voor Valentijnsdag. Gooi die bos rozen dus maar weg!

Oude Egyptenaren geloofden dat de lotus een wedergeboorte symboliseert. Dus als je relatie weer een frisse start kan gebruiken: symboliseer het met een lotusbloem!

In het Boeddhisme wordt een lotusbloem aan zuiverheid en verlichting gekoppeld. Een lotus is puur en trouw. Het lotuseffect is de zelf-zuivering van de bloem. Alhoewel de bloem groeit in moerassige wateren, er blijft nooit water en modder aan de bloem plakken: het zuivert zichzelf doordat de bladeren viezigheid afstoten. Een lotus is dus een perfect symbool voor de relatie die modder weet af te stoten en de zuiverheid weet te houden!

In het Hindoeïsme staat de bloem voor welvaart, vrede, eeuwigheid, schoonheid en vruchtbaarheid. Dus staat er op Valentijnsdag een aanzoek op de planning: verwerk een lotus in het plan!

Chinezen geloven ze dat de lotusbloem de vrouwelijkheid in alle dingen representeert, samen met vrede, volmaaktheid en lieflijkheid van de geest. Dit past bij de mythologie van de Grieken en Romeinen, waarbij de lotus bij Afrodite (of Venus), de godin van de liefde en vruchtbaarheid hoort. De perfect ode aan je vriendin of vrouw!

De rode lotusbloem in het specifiek wordt geassocieerd met liefde en hartstocht, maar ook met groei, trouw en vriendschap. Kortom: boek dat vliegticket naar Thailand alvast voor volgend jaar! En verruil je boeket met rozen dit jaar om voor een mooie lotusbloem.

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen en de beste plekken om te bezoeken. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

60

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Skyscanner: vliegtickets niet duurder door cookies

Foto: Flickr

Foto van 'Cerise van Vliet'

12 FEB 2018

De tijd dat we door weer en wind naar het reisbureau slenterden om een vakantie te boeken is allang voorbij. Tegenwoordig doe je dat gewoon lekker thuis, met een wijntje erbij genieten van de voorpret. Althans: voorpret? Het boeken van vliegtickets kan behoorlijk frustrerend zijn want de prijzen van precies hetzelfde ticket schieten vaak alle kanten op.

Velen beweren dat dat komt door de zogenaamde 'cookies' die jouw zoekgegevens opslaan. Een beetje speurneus boekt zijn tickets in een anoniem venster en verwijdert cookies waar nodig. Maar nu blijkt van die hele cookie-theorie niets waar te zijn. Althans, niet op skyscanner.com. De onafhankelijke vergelijkingssite zegt dat de kleine informatiepakketjes geen invloed hebben op hun ticketprijzen.

Verandert niets

„Het verwijderen van cookies verandert niets aan de vliegticketprijzen die je ziet op de Skyscanner website. Alleen de beschikbaarheid van stoelen en hoe ver van tevoren je boekt, hebben invloed" schrijft de vergelijkingssite. Voor alle duidelijkheid: een cookie is een klein informatiepakketje dat jouw webbrowser opslaat als je een website bekijkt. In het pakketje zitten gegevens, zoals bijvoorbeeld je inlognaam en wachtwoord, maar ook wat je precies opzoekt.

Hierdoor krijg je bijvoorbeeld nog wekenlang schoenen te zien, als je eventjes tussen de nieuwe winterlaarzen hebt gesnuffeld. Maar er zijn twee soorten cookies. Tijdelijke en permanente. De eerste slaat informatie op voor de tijd dat je op de desbetreffende site bent. Dit wordt weer verwijderd zodra je de site wegklikt. Het andere type cookie blijft langer aanwezig, maar heeft meestal wel een einddatum. Dat varieert van een paar dagen tot een paar maanden. Daarna worden ook deze verwijderd.

Andere factoren

Skyscanner claimt op geen enkele manier cookies te kunnen gebruiken om ticketprijzen aan te passen. Dat ticketprijzen wel in korte tijd omhoog kunnen gaan, ontkent de website niet. Maar dat komt volgens hen door bijvoorbeeld het dichterbij komen van je vertrekdatum. Als er minder stoelen beschikbaar zijn, gaat de prijs nu eenmaal omhoog. Niet omdat je je cookies niet hebt verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_539ed5f1885ffe08a71f1e825e2b89f7b50f1039_avatar

Views

100+

10 perfecte redenen om de Malediven te bezoeken

Wie droomt er nou niet van een vakantie naar de Malediven? Doe het gewoon! / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

12 FEB 2018

De droomvakantie voor zo'n beetje ieder mens op aarde? Dan noemen we toch al snel de Malediven. Velen dromen er van, maar voor weinigen wordt die droom ook echt werkelijkheid. Maar waarom eigenlijk niet? Wij geven je tien goede redenen om die vakantie wél (en zo snel mogelijk) te boeken!

Onderwaterleven

Lekker snorkelen of duiken is hier heerlijk. / Colourbox

Beetje onder water koekeloeren daar is helemaal niet zo moeilijk. Gewoon met een snorkel als je niet van duiken houdt. Eén ding: de dieren en het koraalrif rondom de Malediven worden ernstig bedreigd, dus naast het feit dat je snel moet zijn, dien je ook overal van af te blijven.

Resorts

Wie wil er nou geen vakantie vieren in één van deze huisjes? / Colourbox

Die huisjes in het turquoise water waar jij bij wegdroomt op de foto's? Dat zijn heel waarschijnlijk de huisjes op de Malediven. Het eiland heeft een aantal adembenemend mooie resorts, waar jij dolgraag in je leven een keer wilt verblijven.

Vers fruit

Colourbox

Houd jij wel van een beetje lekker fruit? Dan zit je hier zó goed op je plaats! Vanwege het klimaat kun je op de markt in Malé, de hoofdstad van de Malediven echt god-de-lijk fruit kopen. Daar smaakt een banaantje toch net even lekkerder dan in ons koude kikkerlandje.

Een zee vol lichtjes

Wat? Ja, een zee vol lichtjes bestaat echt. Op de Malediven heb je namelijk een stuk zee met bioluminescentie plankton, wat eigenlijk wil zeggen dat het 'glow in the dark' plankton is. Wat dus oplicht als het donker is en er supercool uit ziet!

Kleurige huisjes

Colourbox

Gezelligheid zit hem meestal ook in kleurrijke huisjes. Zo kennen we de kleurige plekjes op Curacao zo'n beetje op ons duimpje door alle foto's, maar veel minder bekend zijn de kleurige winkeltjes op Maafushi, een van de grootste eilanden van de Malediven.

Duiken

Colourbox

Een perfecte plek om te duiken op de Malediven? Bij Maaya Thila. Dit is een van de beste plekken op deze aardbodem om met walvishaaien te zwemmen.

Koraaleilanden

Colourbox

Er zijn op de Malediven prachtige atollen (koraaleilanden) te bezichtigen. Zoals Baa Atoll, een van de 26 atollen die er te vinden is en de thuisbasis van de mooiste resorts ter wereld.

Moskee

Colourbox

Wist je dat bijna alle inwoners van de Malediven moslim zijn?De bloedmooie Grote Vrijdagsmoskee in Malé is zeker een bezoekje waard. In het helderwitte gebouw zit veel goud verwerkt en de gouden koepel schittert imposant. Er mag bovendien geen enkel gebouw zijn dat boven de toren van deze moskee uitkomt.

Roggen

Je vindt bij de Malediven de grootste roggen ter wereld. / Colourbox

Als je hier gaat duiken, zie je op sommige plekken massa's roggen. En niet zomaar roggen, maar Manta Ray roggen: de grootste roggen op aarde. Indrukwekkend!

De prachtige zonsondergang

Colourbox

Ehm... Do we need to say more?

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

73