Kerstgek? Bekijk hier naar welke kerstmarkt je moet!

Camera videoKerstgek? Bekijk hier naar welke kerstmarkt je moet!

De kerstmarkt in Keulen. Foto: ANP

Foto van 'Zoë Boven'

Zoë Boven

4 DEC 2017

De temperaturen dalen en de dagen worden korter. Bij kerstliefhebbers gaat het rond deze tijd van het jaar kriebelen: kerstmuziek wordt grijsgedraaid en men staat in de startblokken om een kerstboom in huis te halen. Daarnaast is dit hét moment om een bezoek aan een kerstmarkt te plannen. Maar wanneer beginnen de kerstmarkten? En wat kan je van welke kerstmarkt verwachten? Onderstaande zeven kerstmarkten zijn onze favorieten.

Maastricht

We trappen af met de bekendste kerstmarkt in eigen land: de kerstmarkt in Maastricht. Het Vrijthof wordt elk jaar omgetoverd tot kerstwalhalla. Op het plein vind je idyllische houten kerstchalets waar je gluhwein naar binnen giet of cadeau’s voor onder de kerstboom scoort.

Kerstmarkt Maastricht. Foto: ANP

Daarnaast vind je tijdens de kerstperiode in Maastricht ook een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en een reuzenglijbaan op het Vrijthof. Op andere plekken door de stad worden ook kerst-gerelateerde evenementen georganiseerd. De kerstmarkt in Maastricht is dit jaar van 1 december 2017 tot en met 1 januari 2018. Voor meer informatie klik je hier.

Valkenburg

Op ongeveer drie kwartier rijden vanaf de kerstmarkt in Maastricht, vind je de kerstmarkt in Valkenburg. Deze kerstmarkt is geliefd omdat hij plaatsvindt in de Gemeentegrot. De gangen van de grot zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van de kerstmarkt in Valkenburg. De grot ligt aan de voet van de Cauberg. Ook in de Fluweelgrot en de Mergelrijkgrot zijn kerstmarkten. Let op! Per grot betaal je een entreeprijs van 6 euro.

Kerstmarkt Valkenburg. Foto: ANP

De kerstmarkt in Valkenburg staat verder bekend om haar kerstparade: twee keer per week, op woensdag en zaterdag, trekt er een parade van praalwagens en dansers door het centrum van Valkenburg. De kerstmarkt in Valkenburg is dit jaar van 17 november 2017 tot en met 7 januari 2018. Voor meer informatie klik je hier.

Düsseldorf

Duitsland staat bekend om haar knusse kerstmarkten. Een daarvan is die in Düsseldorf. De kerstmarkt van Düsseldorf is verspreidt over zes verschillende pleinen. Alle pleinen hebben een eigen ‘karakter’: op de Markt Platz vind je een traditionele markt waar ambachten zoals glasblazen en kaarsen maken centraal staan en op de Stadtbruckenmarkt staat verlichting centraal. Overal worden kristallen opgehangen waardoor de kerstlichtjes wat weg hebben van een sterrenhemel.

Kerstmarkt Düsseldorf. Foto: ANP

Niet alleen de kerstmarkt zelf is sfeervol, ook winkels in de Duitse stad doen erg hun best etalages zo kerstproof mogelijk te maken. Veel winkels zijn in de kerstperiode van maandag tot zaterdag ook ’s avonds geopend. De kerstmarkt in Düsseldorf is dit jaar van 23 november tot 30 december. Let op! De markt is op 26 november en 24 en 25 december gesloten. Klik hier voor meer informatie.

Keulen

Ook de kerstmarkt in Keulen is een populaire in Duitsland. Het decor van de reusachtige kerstmarkt maakt hem bijzonder: op de achtergrond van het plein vol kerstchalets en kerstverlichting doemt de Dom van Keulen op. Dit is de grootste kathedraal van Duitsland en een van de grootste in heel Europa.

Kerstmarkt Keulen. Foto: ANP

Hoewel het Domplein het middelpunt van de Keulse kerstevenementen vormt, zijn er op vijf andere pleinen in de stad ook markten te vinden. Een bijzondere is de drijvende kerstmarkt op een schip op de Rijn, vlakbij het Chocolademuseum. De kerstmarkt duurt van 27 november tot en met 23 december en je betaalt een paar euro entree. Voor meer informatie klik je hier.

Antwerpen

In dit rijtje mag Antwerpen niet ontbreken. Het hele centrum van de stad staat vanaf december in het teken van kerst, niet verwonderlijk dus dat de kerstmarkt in Antwerpen tot de grootste van België behoort. Kerstmarkten vind je op de Groenplaats, het Steenplein, de Grote Markt, de Handschoenmarkt en de Suikerrui.

Kerstmarkt Antwerpen. Foto: ANP

Wie met een van de reuzenkerstbomen op de foto wil, begeeft zich naar de Grote Markt, het Koningin Astridplein en de Handschoenmarkt - hier staat ook een kerststal. Schaatsen in kerstsfeer kan op het Steenplein. De kerstmarkt in Antwerpen is dit jaar van 9 december tot en met 7 januari. Meer informatie vind je hier.

Londen

Kerst in Londen is speciaal. Al in november wordt de kerstverlichting de stad aangezet op Oxford Street, Regent Street en Trafalgar Square. Daarnaast worden de etalages van luxe warenhuizen versierd met kerstballen, kerststallen en prachtige lichtjes. Een kerstmarkt kon in de stad daarom niet langer ontbreken.

Kerst in Londen. Foto: ANP

Aan de voet van London Eye, naast de Big Ben, wordt ieder jaar een kerstmarkt ingericht. Compleet met sfeervolle stalletjes, een ijsbaan en gluhwein. Sla ook een bezoek aan Hyde Park niet over, hier vind je naast een kerstmarkt bijvoorbeeld ook een kerstcircus en een tentoonstelling van ijssculpturen. Londen is vanaf half november tot januari in kerstsferen, voor meer informatie klik je hier.

Edinburgh

Ook in Edinbrugh hebben ze een grootse kerstmarkt. Deze beperkt zich niet tot de markt zelf, maar ook is er een leuk verlichte kerstkermis met onder andere een reuzenrad. Kers op de taart is dat de Schotse stad dit jaar waarschijnlijk de grootste adventkalender van de wereld op het General Register House heeft geprojecteerd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Dit zijn de trends voor kerstversiering in 2017

Goud is helemaal in deze kerst. / Chad Madden, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Nu de Sint alweer bijna ons land verlaat is het tijd om ons druk te maken over zwarte of witte... ballen! De kerstversiering kan weer van zolder gehaald worden.

De echte interieurjunk rent natuurlijk liever naar de woonwinkels en het tuincentrum om de nieuwste trends in te slaan. Maar wat zijn de decembertrends voor 2017 eigenlijk? Metro zocht het voor je uit.

5 redenen om elke dag seks te hebben

4 redenen om iedere dag seks te hebben

Foto: Instagram @messyheadss

Foto van 'Gina Pesulima'

Gina Pesulima

8 JUN 2017

Elke dag seks in het nieuwe jaar. Iedereen, met vaste (bed)partner – dat dan weer wel, moet er volgens Metro Lifestyle aan geloven. Waarom?

Hierom:

Deze Instahotspots zorgen beslist voor extra volgers

Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

22 MEI 2017

De meeste Instagrammers verlangen waarschijnlijk stiekem toch naar meer volgers op hun account.

Om dat te bereiken is er nu een speciale website, die jou de 100 beste Instagram-hotspots van Nederland laat zien, samengesteld door tien populaire Instagrammers.

9 x Zó houd je jouw huis spinnenvrij

9 x Zó houd je jouw huis spinnenvrij

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

Evie Westland

3 OKT 2016

Het spinnenseizoen is van start gegaan. Boezemen dikke kruisspinnen achter je gordijn, het plaatje hierboven en het feitje dat je ’s nachts soms van die beesten eet jou enorm veel angst in?

Weekendtips voor het laatste warme weekend!

Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

24 SEP 2016

Dit weekend kan zomaar eens een van de laatste warme weekenden worden van het jaar. En alhoewel de pepernoten al in de winkels liggen, houden we het zomergevoel graag nog even vast. Heb je dit weekend nog geen plannen? Metro Lifestyle selecteerde de leukste activiteiten voor komend weekend.

Rotterdam Pride - Rotterdam

Dit is dé asset voor je volgende verjaardagsfeestje

Dit is dé gadget voor je volgende verjaardagsfeestje

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

Evie Westland

22 SEP 2016

Dus jij dacht dat je een leuk feestje gaf als het bier rijkelijk vloeide, de dansbare hitjes uit de speaker schalden en de bezoekers geanimeerd met elkaar stonden te praten?

Deze series beginnen komende maand weer op Netflix

Deze series beginnen komende maand weer op Netflix

Foto: Instagram @netflix

Foto van 'Evie Westland'

Evie Westland

2 SEP 2016

Voordat we er erg in hadden, was ’t ineens september. Wat betekent dat het einde van de zomer in zicht is, de dagen langzaamaan korter worden en er ongetwijfeld weer vele millimeters regen uit de lucht gaan vallen. Gelukkig is er ook goed nieuws.