Tips

Kerstgek? Bekijk hier naar welke kerstmarkt je moet!

Camera videoKerstgek? Bekijk hier naar welke kerstmarkt je moet!

De kerstmarkt in Keulen. Foto: ANP

Foto van 'Zoë Boven'

4 DEC 2017

De temperaturen dalen en de dagen worden korter. Bij kerstliefhebbers gaat het rond deze tijd van het jaar kriebelen: kerstmuziek wordt grijsgedraaid en men staat in de startblokken om een kerstboom in huis te halen. Daarnaast is dit hét moment om een bezoek aan een kerstmarkt te plannen. Maar wanneer beginnen de kerstmarkten? En wat kan je van welke kerstmarkt verwachten? Onderstaande zeven kerstmarkten zijn onze favorieten.

Maastricht

We trappen af met de bekendste kerstmarkt in eigen land: de kerstmarkt in Maastricht. Het Vrijthof wordt elk jaar omgetoverd tot kerstwalhalla. Op het plein vind je idyllische houten kerstchalets waar je gluhwein naar binnen giet of cadeau’s voor onder de kerstboom scoort.

Kerstmarkt Maastricht. Foto: ANP

Daarnaast vind je tijdens de kerstperiode in Maastricht ook een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en een reuzenglijbaan op het Vrijthof. Op andere plekken door de stad worden ook kerst-gerelateerde evenementen georganiseerd. De kerstmarkt in Maastricht is dit jaar van 1 december 2017 tot en met 1 januari 2018. Voor meer informatie klik je hier.

Valkenburg

Op ongeveer drie kwartier rijden vanaf de kerstmarkt in Maastricht, vind je de kerstmarkt in Valkenburg. Deze kerstmarkt is geliefd omdat hij plaatsvindt in de Gemeentegrot. De gangen van de grot zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van de kerstmarkt in Valkenburg. De grot ligt aan de voet van de Cauberg. Ook in de Fluweelgrot en de Mergelrijkgrot zijn kerstmarkten. Let op! Per grot betaal je een entreeprijs van 6 euro.

Kerstmarkt Valkenburg. Foto: ANP

De kerstmarkt in Valkenburg staat verder bekend om haar kerstparade: twee keer per week, op woensdag en zaterdag, trekt er een parade van praalwagens en dansers door het centrum van Valkenburg. De kerstmarkt in Valkenburg is dit jaar van 17 november 2017 tot en met 7 januari 2018. Voor meer informatie klik je hier.

Düsseldorf

Duitsland staat bekend om haar knusse kerstmarkten. Een daarvan is die in Düsseldorf. De kerstmarkt van Düsseldorf is verspreidt over zes verschillende pleinen. Alle pleinen hebben een eigen ‘karakter’: op de Markt Platz vind je een traditionele markt waar ambachten zoals glasblazen en kaarsen maken centraal staan en op de Stadtbruckenmarkt staat verlichting centraal. Overal worden kristallen opgehangen waardoor de kerstlichtjes wat weg hebben van een sterrenhemel.

Kerstmarkt Düsseldorf. Foto: ANP

Niet alleen de kerstmarkt zelf is sfeervol, ook winkels in de Duitse stad doen erg hun best etalages zo kerstproof mogelijk te maken. Veel winkels zijn in de kerstperiode van maandag tot zaterdag ook ’s avonds geopend. De kerstmarkt in Düsseldorf is dit jaar van 23 november tot 30 december. Let op! De markt is op 26 november en 24 en 25 december gesloten. Klik hier voor meer informatie.

Keulen

Ook de kerstmarkt in Keulen is een populaire in Duitsland. Het decor van de reusachtige kerstmarkt maakt hem bijzonder: op de achtergrond van het plein vol kerstchalets en kerstverlichting doemt de Dom van Keulen op. Dit is de grootste kathedraal van Duitsland en een van de grootste in heel Europa.

Kerstmarkt Keulen. Foto: ANP

Hoewel het Domplein het middelpunt van de Keulse kerstevenementen vormt, zijn er op vijf andere pleinen in de stad ook markten te vinden. Een bijzondere is de drijvende kerstmarkt op een schip op de Rijn, vlakbij het Chocolademuseum. De kerstmarkt duurt van 27 november tot en met 23 december en je betaalt een paar euro entree. Voor meer informatie klik je hier.

Antwerpen

In dit rijtje mag Antwerpen niet ontbreken. Het hele centrum van de stad staat vanaf december in het teken van kerst, niet verwonderlijk dus dat de kerstmarkt in Antwerpen tot de grootste van België behoort. Kerstmarkten vind je op de Groenplaats, het Steenplein, de Grote Markt, de Handschoenmarkt en de Suikerrui.

Kerstmarkt Antwerpen. Foto: ANP

Wie met een van de reuzenkerstbomen op de foto wil, begeeft zich naar de Grote Markt, het Koningin Astridplein en de Handschoenmarkt - hier staat ook een kerststal. Schaatsen in kerstsfeer kan op het Steenplein. De kerstmarkt in Antwerpen is dit jaar van 9 december tot en met 7 januari. Meer informatie vind je hier.

Londen

Kerst in Londen is speciaal. Al in november wordt de kerstverlichting de stad aangezet op Oxford Street, Regent Street en Trafalgar Square. Daarnaast worden de etalages van luxe warenhuizen versierd met kerstballen, kerststallen en prachtige lichtjes. Een kerstmarkt kon in de stad daarom niet langer ontbreken.

Kerst in Londen. Foto: ANP

Aan de voet van London Eye, naast de Big Ben, wordt ieder jaar een kerstmarkt ingericht. Compleet met sfeervolle stalletjes, een ijsbaan en gluhwein. Sla ook een bezoek aan Hyde Park niet over, hier vind je naast een kerstmarkt bijvoorbeeld ook een kerstcircus en een tentoonstelling van ijssculpturen. Londen is vanaf half november tot januari in kerstsferen, voor meer informatie klik je hier.

Edinburgh

Ook in Edinbrugh hebben ze een grootse kerstmarkt. Deze beperkt zich niet tot de markt zelf, maar ook is er een leuk verlichte kerstkermis met onder andere een reuzenrad. Kers op de taart is dat de Schotse stad dit jaar waarschijnlijk de grootste adventkalender van de wereld op het General Register House heeft geprojecteerd.

BEKIJK OOK


Views

200+

6 last minute-ideeën voor Vaderdag

Geen idee wat je moet kopen? Metro kan je wel even helpen

Foto van 'Damla Kaygusuz'

15 JUN 2018

,,Je hoeft niks te kopen, ik heb alles al,’’ klinkt er wanneer je je vader vraagt wat hij voor Vaderdag wil. Elk jaar is het weer een uitdaging. Aankomende zondag breekt de dag al aan. Metro redt je uit de brand met zes last minute-ideeën voor Vaderdag.

Zelfgemaakt ontbijt

Je kunt altijd voor de klassieker gaan en in de ochtend eerder opstaan dan je vader om ontbijt klaar te maken. De liefde van een man gaat immers door de maag. Trommel je broertjes en zusjes op om je te helpen. De tafel moet ook gedekt worden, toch? Is je vader een vroege vogel? Hint dan subtiel dat hij zondag een uitslaapmomentje heeft verdiend. Of schakel de hulp in van je moeder.


Views

2k+

Dit zijn de trends voor kerstversiering in 2017

Goud is helemaal in deze kerst. / Chad Madden, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

4 DEC 2017

Nu de Sint alweer bijna ons land verlaat is het tijd om ons druk te maken over zwarte of witte... ballen! De kerstversiering kan weer van zolder gehaald worden.

De echte interieurjunk rent natuurlijk liever naar de woonwinkels en het tuincentrum om de nieuwste trends in te slaan. Maar wat zijn de decembertrends voor 2017 eigenlijk? Metro zocht het voor je uit.

Veel nieuwe trends


Views

100+

De elektronicazaak als dagelijks uitje

De elektronicazaak als dagelijks uitje

Jack Reijffers.

In samenwerking met BCC

3 UUR

Nederlanders komen gemiddeld 1,2 keer per jaar in een elektronicawinkel, zo wijst onderzoek uit. Maar er zijn bijzondere uitzonderingen. Sommige mensen komen er zelfs vaker dan in de supermarkt.

Met de opkomst van het online shoppen wordt het weleens vergeten, maar fysieke winkels hebben nog wel degelijk een belangrijke functie in onze maatschappij. Ze vormen ontmoetingsplekken waar klanten terechtkunnen voor service, maar ook voor een gezellig praatje. Het filiaal van BCC in het Limburgse Beek is zo’n winkel die meer is dan een plek voor aan- en verkopen.

Functie in de buurt


Views

200+

5 redenen om elke dag seks te hebben

4 redenen om iedere dag seks te hebben

Foto: Instagram @messyheadss

Foto van 'Gina Pesulima'

8 JUN 2017

Elke dag seks in het nieuwe jaar. Iedereen, met vaste (bed)partner – dat dan weer wel, moet er volgens Metro Lifestyle aan geloven. Waarom?

Hierom:

1. Seks maakt gelukkig


Views

700+

Deze Instahotspots zorgen beslist voor extra volgers

Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

22 MEI 2017

De meeste Instagrammers verlangen waarschijnlijk stiekem toch naar meer volgers op hun account.

Om dat te bereiken is er nu een speciale website, die jou de 100 beste Instagram-hotspots van Nederland laat zien, samengesteld door tien populaire Instagrammers.

Tips en hotspots


Views

74

5 x Burgerrestaurants om vanavond te gaan happen

Foto: Giphy.com

Foto van 'Carolien Tsao'

21 APR 2017

Burgers als ontbijt, lunch én avondeten: Je kunt natuurlijk zelf de keuken induiken, maar hoe fijn is het als je achterover kunt leunen en de lekkerste burger vanzelf voor je neus verschijnt. Daarom somt Metro Lifestyle wat fijne restaurantjes voor je op waar je intens kunt genieten van overheerlijke hamburgers:

1. Burgertrut, Rotterdam


Views

44

9 x Zó houd je jouw huis spinnenvrij

9 x Zó houd je jouw huis spinnenvrij

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

3 OKT 2016

Het spinnenseizoen is van start gegaan. Boezemen dikke kruisspinnen achter je gordijn, het plaatje hierboven en het feitje dat je ’s nachts soms van die beesten eet jou enorm veel angst in?

Ons ook. Daarom waren wij maar wat blij met het artikel dat Metro UK publiceerde, over de verschillende manieren om jouw huis spinnenvrij te houden. Die delen wij op onze beurt dan weer graag met jullie.

BEKIJK OOK


Views

100+

Weekendtips voor het laatste warme weekend!

Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

24 SEP 2016

Dit weekend kan zomaar eens een van de laatste warme weekenden worden van het jaar. En alhoewel de pepernoten al in de winkels liggen, houden we het zomergevoel graag nog even vast. Heb je dit weekend nog geen plannen? Metro Lifestyle selecteerde de leukste activiteiten voor komend weekend.

Rotterdam Pride - Rotterdam

Van 22 t/m 25 september wordt Rotterdam Pride gehouden. De binnenstad van Rotterdam staat in het teken van cultuur, feest, gelijkheid en regenbogen. Vier dagen lang wordt seksuele en genderdiversiteit gevierd in een stad van 174 nationaliteiten.


Views

100+

Dit is dé asset voor je volgende verjaardagsfeestje

Dit is dé gadget voor je volgende verjaardagsfeestje

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

22 SEP 2016

Dus jij dacht dat je een leuk feestje gaf als het bier rijkelijk vloeide, de dansbare hitjes uit de speaker schalden en de bezoekers geanimeerd met elkaar stonden te praten?

Begrijp ons niet verkeerd: dat klinkt ook allemaal hartstikke gezellig. Het kan alleen véél beter. Had je er al eens aan gedacht om een party in de stijl van een Ierse pub te regelen?

BEKIJK OOK


Views

200+

Deze series beginnen komende maand weer op Netflix

Deze series beginnen komende maand weer op Netflix

Foto: Instagram @netflix

Foto van 'Evie Westland'

2 SEP 2016

Voordat we er erg in hadden, was ’t ineens september. Wat betekent dat het einde van de zomer in zicht is, de dagen langzaamaan korter worden en er ongetwijfeld weer vele millimeters regen uit de lucht gaan vallen. Gelukkig is er ook goed nieuws.

Want september betekent, naast het einde van de vakantieperiode, het begin van een nieuwe bankhangperiode. Netflix zorgt ervoor dat je op je wenken wordt bediend met een kakelvers aanbod aan nieuwe seizoenen van jouw favoriete series.

BEKIJK OOK


Views

100+

Vergroot je kansen op Tinder met gifjes

Vergroot je kansen op Tinder met gifjes

Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

17 AUG 2016

Yes, je hebt een match met die ene knapperd, maar nu komt de volgende horde: de perfecte openingszin bedenken. Geen zorgen, want onderzoek laat zien dat je helemaal geen woorden nodig hebt om het hart van jouw match te veroveren.

Sinds een aantal maanden is het een stuk eenvoudiger geworden om een gesprek te starten op Tinder. Onder het mom van ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’, kunnen gebruikers namelijk gifjes sturen naar hun matches. Uit onderzoek van Tinder blijkt nu dat het sturen van de bewegende afbeeldingen niet alleen makkelijk is, maar ook nog eens je kans op succes vergroot.

BEKIJK OOK


Views

100+

Zo leef je mét social media, maar zonder FOMO

Zo leef je mét social media, maar zonder FOMO

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

15 AUG 2016

Je kunt tegenwoordig geen tijdschrift meer openslaan en vrijwel geen artikel meer lezen, zonder dat je de term FOMO tegenkomt. Een typisch probleem van de huidige generatie Y.

FOMO staat voor Fear Of Missing Out, letterlijk: de angst om iets (leuks of belangrijks) te missen. De term wordt vaak gelinkt aan social media. Want door de duizenden jaloersmakende kiekjes van #fitgirls, vrienden die jarenlang op wereldreis zijn en wilde festivalavonturen, is het ook niet gek dat je soms het idee hebt dat er in je eigen leven iets mist.

BEKIJK OOK


Views

83

6 x Mindful werken: zó voorkom je de gevreesde sleur

6 x Mindful werken: zó voorkom je de gevreesde sleur

Foto: Instagram @bulletjournals

Foto van 'Evie Westland'

3 AUG 2016

Dolly Parton zong het al eens: ‘Working nine to five - what a way to make a living’. Natuurlijk is het fijn om eindelijk die felbegeerde baan te hebben na het studeren of jarenlang bijbeunen in verscheidene horecagelegenheden.

Toch kan het ook wennen zijn, zo’n nieuw ritme. Of je nu al een aantal jaren op een kantoor werkt, of net komt kijken in het ‘negen-tot-vijfleven’, sleur ligt altijd op de loer. Hoe voorkom je dat je op de automatische piloot gaat werken en hoe blijf je plezier uit je noeste arbeid halen? Twee experts vertellen over mindful werken.

BEKIJK OOK


Views

100+

5 Spotify-lijstjes voor een werkdag vol focus

5 Spotify-lijstjes voor een werkdag vol focus

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

25 JUL 2016

Maandag is het toch altijd een beetje lastig opstarten. Een goede focus om het begin van de week af te trappen is dan wel gewenst. Fijne muziek helpt daarbij.

Wat kun je nou het best luisteren om goed te kunnen werken? Metro Lifestyle somt 5 Spotify-lijstjes voor je op, die je helpen geconcentreerd de dag door te komen.

BEKIJK OOK


Views

200+

Zomerdrama: fruitvliegjes. Hoe kom je er vanaf?

Zomerdrama: fruitvliegjes, hoe kom je ervan af?

Foto: Instagram @angels_exotic_reptiles

Foto van 'Evie Westland'

22 JUL 2016

Het kwik stijgt en daar hoor je ons echt niet over klagen. Eindelijk zomer! Toch brengen deze temperaturen ook nadelen met zich mee. Ze komen in groten getale en terroriseren huis en haard: fruitvliegjes.

Waar de beesten precies vandaan komen, Joost mag het weten. Ineens zijn de ongewenste indringers daar en nemen ze je keuken over. Als hongerige hyena’s vallen ze aan op de bananen in de fruitmand en wroeten ze door je vuilnis.

BEKIJK OOK


Views

300+

Zó word je uitgenodigd op sollicitatiegesprek

Zó word je uitgenodigd op sollicitatiegesprek

Foto: Giphy

Foto van 'Evie Westland'

20 JUL 2016

Het zoeken naar een baan is niet altijd gemakkelijk. Schrijf jij brief na brief, maar word je maar niet uitgenodigd op gesprek? Met deze tips komt daar hopelijk verandering in!

Wat moet je zeker op je LinkedInprofiel zetten? Kun je in je sollicitatiemail tutoyeren of blijf je volledig zakelijk? Metro Lifestyle spreekt twee professionals voor de belangrijkste do’s & don’ts tijdens de sollicitatieprocedure: Melvin Tjoe Nij, oprichter en directeur van online recruitmentplatform Young Global People en Wim van Aarle, voormalig HR-directeur bij Bureau Veritas.

BEKIJK OOK


Views

100+

4 x Interieurtips voor reisjunkies

4 x Interieurtips voor reisjunkies

Foto: Instagram @architectdesigne

Foto van 'Evie Westland'

21 APR 2017

Natúúrlijk ben je liever op reis dan dat je thuis zit. Maar de harde realiteit is nou eenmaal dat dat niet altijd kan. Wat wél kan: je huis inrichten met mooie reisgadgets.

Even fantaseren over de vakantie van vorig jaar, of juist toeleven naar je komende tripje? Met deze vier woontips maak je jouw paleisje helemaal reisproof.

1. Creatief met kurk
Wat?: Een wereldkaart van kurk. Je kunt bijvoorbeeld foto’s of inspirerende teksten prikken op de landen die je al hebt bezocht.
Waar?: Te bestellen op fonq.nl
Hoe duur?: € 29,95


Views

53

Inspiratie: zó gebruik je groen in je interieur

Inspiratie: zó gebruik je groen in je interieur

Bron: Instagram @fvonf

Foto van 'Elselotte Smink'

15 JUL 2016

Groen is fris, geeft je energie en is dé interieur trendkleur van dit moment. Maar hoe voeg je de kleur toe aan je woonkamer zonder deze in een enorme plantenkas te veranderen?

Metro Lifestyle struinde het internet voor je af, op zoek naar de mooiste interieurkiekjes met een vleugje (of juist een heleboel) groen. De keuze is reuze: van muren met een flinke lik groene verf op de muur tot kleine accentjes in serviezen en schilderijtjes.

BEKIJK OOK


Views

65

9 x De knapste wielrenners die je moét volgen

9 x De knapste wielrenners die je moét volgen

Bron: Instagram @petosagan

Foto van 'Elselotte Smink'

12 JUL 2016

De Ronde van Frankrijk is één van de meest bekende wielerwedstrijden. Zeggen de termen 'bolletjestrui', 'waaier' en 'hongerklop' je helemaal niets en heb je zelfs een gruwelijke hekel aan de sport?

Geen zorgen. Metro Lifestyle geeft je het beste van de Tour de France, op Instagram. We zien de wielrenners tot rust komen, koffiedrinken en zelfs poseren met een baby kangoeroe. Misschien bevallen de sporters je zó goed dat je toch nog even de televisie aan zet om het wielrenspektakel te aanschouwen. Thank us later...

BEKIJK OOK


Views

100+