Tips

Kerstgek? Bekijk hier naar welke kerstmarkt je moet!

Camera videoKerstgek? Bekijk hier naar welke kerstmarkt je moet!

De kerstmarkt in Keulen. Foto: ANP

Foto van 'Zoë Boven'

4 DEC 2017

De temperaturen dalen en de dagen worden korter. Bij kerstliefhebbers gaat het rond deze tijd van het jaar kriebelen: kerstmuziek wordt grijsgedraaid en men staat in de startblokken om een kerstboom in huis te halen. Daarnaast is dit hét moment om een bezoek aan een kerstmarkt te plannen. Maar wanneer beginnen de kerstmarkten? En wat kan je van welke kerstmarkt verwachten? Onderstaande zeven kerstmarkten zijn onze favorieten.

Maastricht

We trappen af met de bekendste kerstmarkt in eigen land: de kerstmarkt in Maastricht. Het Vrijthof wordt elk jaar omgetoverd tot kerstwalhalla. Op het plein vind je idyllische houten kerstchalets waar je gluhwein naar binnen giet of cadeau’s voor onder de kerstboom scoort.

Kerstmarkt Maastricht. Foto: ANP

Daarnaast vind je tijdens de kerstperiode in Maastricht ook een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en een reuzenglijbaan op het Vrijthof. Op andere plekken door de stad worden ook kerst-gerelateerde evenementen georganiseerd. De kerstmarkt in Maastricht is dit jaar van 1 december 2017 tot en met 1 januari 2018. Voor meer informatie klik je hier.

Valkenburg

Op ongeveer drie kwartier rijden vanaf de kerstmarkt in Maastricht, vind je de kerstmarkt in Valkenburg. Deze kerstmarkt is geliefd omdat hij plaatsvindt in de Gemeentegrot. De gangen van de grot zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van de kerstmarkt in Valkenburg. De grot ligt aan de voet van de Cauberg. Ook in de Fluweelgrot en de Mergelrijkgrot zijn kerstmarkten. Let op! Per grot betaal je een entreeprijs van 6 euro.

Kerstmarkt Valkenburg. Foto: ANP

De kerstmarkt in Valkenburg staat verder bekend om haar kerstparade: twee keer per week, op woensdag en zaterdag, trekt er een parade van praalwagens en dansers door het centrum van Valkenburg. De kerstmarkt in Valkenburg is dit jaar van 17 november 2017 tot en met 7 januari 2018. Voor meer informatie klik je hier.

Düsseldorf

Duitsland staat bekend om haar knusse kerstmarkten. Een daarvan is die in Düsseldorf. De kerstmarkt van Düsseldorf is verspreidt over zes verschillende pleinen. Alle pleinen hebben een eigen ‘karakter’: op de Markt Platz vind je een traditionele markt waar ambachten zoals glasblazen en kaarsen maken centraal staan en op de Stadtbruckenmarkt staat verlichting centraal. Overal worden kristallen opgehangen waardoor de kerstlichtjes wat weg hebben van een sterrenhemel.

Kerstmarkt Düsseldorf. Foto: ANP

Niet alleen de kerstmarkt zelf is sfeervol, ook winkels in de Duitse stad doen erg hun best etalages zo kerstproof mogelijk te maken. Veel winkels zijn in de kerstperiode van maandag tot zaterdag ook ’s avonds geopend. De kerstmarkt in Düsseldorf is dit jaar van 23 november tot 30 december. Let op! De markt is op 26 november en 24 en 25 december gesloten. Klik hier voor meer informatie.

Keulen

Ook de kerstmarkt in Keulen is een populaire in Duitsland. Het decor van de reusachtige kerstmarkt maakt hem bijzonder: op de achtergrond van het plein vol kerstchalets en kerstverlichting doemt de Dom van Keulen op. Dit is de grootste kathedraal van Duitsland en een van de grootste in heel Europa.

Kerstmarkt Keulen. Foto: ANP

Hoewel het Domplein het middelpunt van de Keulse kerstevenementen vormt, zijn er op vijf andere pleinen in de stad ook markten te vinden. Een bijzondere is de drijvende kerstmarkt op een schip op de Rijn, vlakbij het Chocolademuseum. De kerstmarkt duurt van 27 november tot en met 23 december en je betaalt een paar euro entree. Voor meer informatie klik je hier.

Antwerpen

In dit rijtje mag Antwerpen niet ontbreken. Het hele centrum van de stad staat vanaf december in het teken van kerst, niet verwonderlijk dus dat de kerstmarkt in Antwerpen tot de grootste van België behoort. Kerstmarkten vind je op de Groenplaats, het Steenplein, de Grote Markt, de Handschoenmarkt en de Suikerrui.

Kerstmarkt Antwerpen. Foto: ANP

Wie met een van de reuzenkerstbomen op de foto wil, begeeft zich naar de Grote Markt, het Koningin Astridplein en de Handschoenmarkt - hier staat ook een kerststal. Schaatsen in kerstsfeer kan op het Steenplein. De kerstmarkt in Antwerpen is dit jaar van 9 december tot en met 7 januari. Meer informatie vind je hier.

Londen

Kerst in Londen is speciaal. Al in november wordt de kerstverlichting de stad aangezet op Oxford Street, Regent Street en Trafalgar Square. Daarnaast worden de etalages van luxe warenhuizen versierd met kerstballen, kerststallen en prachtige lichtjes. Een kerstmarkt kon in de stad daarom niet langer ontbreken.

Kerst in Londen. Foto: ANP

Aan de voet van London Eye, naast de Big Ben, wordt ieder jaar een kerstmarkt ingericht. Compleet met sfeervolle stalletjes, een ijsbaan en gluhwein. Sla ook een bezoek aan Hyde Park niet over, hier vind je naast een kerstmarkt bijvoorbeeld ook een kerstcircus en een tentoonstelling van ijssculpturen. Londen is vanaf half november tot januari in kerstsferen, voor meer informatie klik je hier.

Edinburgh

Ook in Edinbrugh hebben ze een grootse kerstmarkt. Deze beperkt zich niet tot de markt zelf, maar ook is er een leuk verlichte kerstkermis met onder andere een reuzenrad. Kers op de taart is dat de Schotse stad dit jaar waarschijnlijk de grootste adventkalender van de wereld op het General Register House heeft geprojecteerd.

BEKIJK OOK


Views

100+

Dit zijn de trends voor kerstversiering in 2017

Goud is helemaal in deze kerst. / Chad Madden, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

4 DEC 2017

Nu de Sint alweer bijna ons land verlaat is het tijd om ons druk te maken over zwarte of witte... ballen! De kerstversiering kan weer van zolder gehaald worden.

De echte interieurjunk rent natuurlijk liever naar de woonwinkels en het tuincentrum om de nieuwste trends in te slaan. Maar wat zijn de decembertrends voor 2017 eigenlijk? Metro zocht het voor je uit.

Veel nieuwe trends

Interieurstylist en woonblogger Denise Jansen hielp ons vorig jaar al uit de brand toen het ging om kerstversiering. Ook dit jaar wierp ze een blik op de trends voor in - en buiten - je huis in de decembermaand. „Of er veel nieuwe trends zijn op het gebied van kerstversiering? Nou en of!" zegt ze enthousiast als we haar aan de lijn hebben.

„Ook dit jaar is er voor ieder wat wils. Zo zie je in 2017 heel erg de grafische trend terug. Denk aan bijvoorbeeld sterren of kerstbomen die enkel gemaakt zijn van (zwart) ijzer en staal."

„Dit is een trend die je al een tijdje ziet, maar die absoluut nog niet overgewaaid is. Het is heel stoer en grafisch om dit in je huis te hebben en vaak komen dit soort elementen in je hele inrichting terug."

Lekker natuurlijk

Vorig jaar hadden we al de botanische trend. Die hebben we dit jaar ook, maar dan nog extremer volgens Jansen. „We gebruiken nu nog meer natuurlijke producten dan vorig jaar. Houten ornamenten, houten kerststerren en een kerstboom volledig van hout."

„Wat ook leuk is: je kunt in je kerstboom ook takken toevoegen van andere boom en/of plantsoorten, zoals eucalyptustakken. Die steek je dan in je kerstboom waardoor je één grote, groene natuurboom krijgt."

Eigenlijk ben je een soort van aan het bloemschikken met je eigen boom! Combineer dit bijvoorbeeld met papieren frutsels voor in je kerstboom en je hebt heerlijke kerstversiering."

Liefde voor velvet

Wie een beetje de interieurtrends in de gaten houdt kan er bijna niet omheen: de velvet-trend. „Die ga je dit jaar ook in de kerstversiering terugzien", zegt Jansen. „Cadeautjes ingepakt in velours, kerstballen bekleed met velours..."

„Persoonlijk vind ik het mooi om bij deze trend blauw en goud te combineren. Je kunt de hele velvet-trend natuurlijk ook doorvoeren in bijvoorbeeld je kussentjes. Het leuke aan velours is dat het luxe en warmte uitstraalt, waardoor je weinig nodig hebt om toch een luxe kerstgevoel te creëren."

Metallic

„Ook metallic zien we deze kerst veel terug volgens Jansen, als is de koper en roségouden trend nu wel een beetje op zijn retour. „We gaan dit jaar echt voor goud en dan vooral dat verweerde goud, 'messing'."

„Je ziet dat terug in de boom zelf, maar ook in bijvoorbeeld gouden kandelaars, pakjes en de gouden sterren die aan het plafond hangen."

„Ook leuk: de letters die je vroeger altijd aan de muur had hangen met 'Happy Birthday' kun je nu in een aantal zaakjes ook in het goud kopen met 'Merry Christmas'. Helemaal in lijn met deze trend."

Traditioneel met een gekke twist

Natuurlijk is ook dit jaar de trend van de traditionele kerst een ding, maar volgens Jansen spelen we steeds meer met funky elementen. „Je hebt bijvoorbeeld onwijs gekke kerstballen die overal te koop zijn. Originele dingen zoals hamburgers, popcorn, hondjes, handtassen, lippenstiften..."

„Ik heb zelfs een sperzieboon gezien als kerstbal! Veel mensen combineren deze trend met de traditionele kerstballen. Lekker gek, in een traditioneel jasje dus."

Het blijft niet bij de boom

Ten slotte signaleert Jansen ook dat er om de huizen heen steeds meer gebeurt. „Dit jaar gaat men echt over de top. Niet alleen een kerstboom in huis, maar ook kerstversiering die wordt doorgetrokken in je hele huis is een trend."

„Zo zie je steeds vaker een groepje kerstbomen in een hoekje van de woning in plaats van één. Of een slaapkamer die ook volledig in kerststijl versierd is.

Wat trouwens een leuke tip is: print een kerstboom op een canvas of linnen doek en plak daar lichtjes achter. Hang deze vervolgens aan je muur en je hele huis is compleet in kerststemming zonder al te veel moeite. Ideaal als je een klein huis hebt. Of doe wat kersttakken in een vaas met lichtjes erbij als je weinig ruimte hebt voor een boom."

Het allerbelangrijkste volgens Jansen? „Vooral je eigen stijl kiezen en je favoriete trend daarin verwerken. Dan heb je al snel een heerlijk eigen, kerstige inrichting."

BEKIJK OOK


Views

98

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

2k+

5 redenen om elke dag seks te hebben

4 redenen om iedere dag seks te hebben

Foto: Instagram @messyheadss

Foto van 'Gina Pesulima'

8 JUN 2017

Elke dag seks in het nieuwe jaar. Iedereen, met vaste (bed)partner – dat dan weer wel, moet er volgens Metro Lifestyle aan geloven. Waarom?

Hierom:

1. Seks maakt gelukkig

Tijdens de daad produceren je hersenen gelukshormonen zoals endorfine en dopamine. Je ontspant je helemaal en je voelt je gelukkig. Wat wil je nog meer?

2. Seks maakt fit

Seks zorgt net als sporten voor minder spanning en stress. Vrijen versterkt de botten en spieren in je lichaam en elk half uur vrijen verbrand je gemiddeld 150 calorieën, geheel afhankelijk van het standje. Net als andere sporten heeft de fysieke activiteit van seks een positief effect op het hart. Het hart gaat sneller kloppen en de bloedsomloop wordt bevorderd. Ook hebben mannen die regelmatig de liefde bedrijven tot 45 procent minder kans om een hartaandoening op te lopen dan degenen die slechts een keer per maand seks hebben (of minder). zo meldt het AD. Daarbij wordt door frequente seks vroegtijdige veroudering tegengegaan. Seks maakt dus fit én jong. Score!

3. Seks maakt mooi

Denk je ook wel eens aan anderen te kunnen zien dat ze vaak seks hebben? Grote kans dat je ze niet ziet vliegen, maar gelijk hebt. Mensen die seksueel actief zijn, zien er namelijk vaak aantrekkelijker en gezonder uit. Tijdens de seks worden zweet en het vrouwelijke hormoon oestrogeen geproduceerd, die de poriën schoonmaken. Hierdoor gaan je huid en haar mooi glanzen. Toch is er nog een andere oorzaak, die onbewust vertelt dat iemand vaak seks heeft. Wanneer je geregeld seksueel actief bent, maakt je lichaam de geurstom feromoon aan. Deze geurstof is een natuurlijk 'seksparfum' dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot en seksueel gedrag stimuleert. Dus dat.

4. Seks maakt zin

Ja echt. Door vaker te vrijen, krijg je ook meer zin. Vrouwen die kampen met libidoproblemen krijgen dan ook meestal het advies om simpelweg vaker het bed te delen (en dan niet alleen om te slapen) met hun partner. De seks maakt je lichaam gezonder en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, je humeur wordt beter en je wordt aantrekkelijker voor anderen. Zo krijg je vanzelf méér zin. Yay!

BEKIJK OOK


Views

200+

Deze Instahotspots zorgen beslist voor extra volgers

Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

22 MEI 2017

De meeste Instagrammers verlangen waarschijnlijk stiekem toch naar meer volgers op hun account.

Om dat te bereiken is er nu een speciale website, die jou de 100 beste Instagram-hotspots van Nederland laat zien, samengesteld door tien populaire Instagrammers.

Tips en hotspots

De plekken zijn te zien op www.instahotspots.nl. Op de website zijn zowel bekende als onbekende plekken te zien. Twee dingen hebben de spots gemeen: ze staan allemaal garant voor een prachtig 'Instakiekje' en zijn allemaal te vinden in Nederland. Zo kun je genieten van mooie natuur en architectuur, maar ook van plekken die je zonder de lijst nooit gevonden had. De lijst werd onder andere samengesteld door Linda Heidema (93 duizend volgers), Brechje Deen (89 duizend volgers) en Erik Hageman (77 duizend volgers).

Instagram @plndm

Naast goede spots, wordt er op de website ook flink getipt hoe je de foto's zo mooi mogelijk kunt maken. Standpunten, technieken en 'het perfecte fotomoment': alles komt voorbij. Het kan dus bijna niet meer misgaan met extra volgers als je de tips en locaties van deze tien experts opvolgt. Metro zet een paar favoriete kiekjes van de website voor je op een rijtje.

Instagram @Dromelot

Instagram @lindalaughs

Instagram @esseremoda

BEKIJK OOK


Views

20

9 x Zó houd je jouw huis spinnenvrij

9 x Zó houd je jouw huis spinnenvrij

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

3 OKT 2016

Het spinnenseizoen is van start gegaan. Boezemen dikke kruisspinnen achter je gordijn, het plaatje hierboven en het feitje dat je ’s nachts soms van die beesten eet jou enorm veel angst in?

Ons ook. Daarom waren wij maar wat blij met het artikel dat Metro UK publiceerde, over de verschillende manieren om jouw huis spinnenvrij te houden. Die delen wij op onze beurt dan weer graag met jullie.

1. Etherische oliën
Pepermunt- of eucalyptussenolie: spinnen háten het. Meng ze bijvoorbeeld met water in een plantenspuit en spuit lekker in het rond. Muizen schijnen deze lucht ook te haten, dus wellicht vang je twee vliegen in één klap.

2. Azijn
Hetzelfde trucje werkt met azijn, mocht je geen verkoudheidsmiddeltjes in huis hebben.

3. Opruimen
Tja, het is misschien voor de hand liggend, maar je huis netjes houden werkt ook. Insecten komen op vuil af, waar de spinnen dan weer op afkomen om ze op te eten. Wat overigens heel nobel van ze is, dus misschien zouden we wat liever voor ze moeten zijn. Mocht je alsnog geen fan zijn: ruim je zooi op. Ook je kleren en spullen onder je bed zijn gewilde holletjes voor spinnen.

4. Hor
Een oud maar vertrouwd foefje: een hordeur voor je raam. Houdt de griezels buiten en brengt de frisse lucht naar binnen.

5. Buiten opruimen
Dit advies ga je hoogstwaarschijnlijk toch niet opvolgen, maar we geven ‘m je toch. Ruim niet alleen binnen, maar ook buitenshuis eens goed op. Vooral planten en hout zijn ideale tijdelijke huizen voor spinnen. Zodra ze de kans krijgen, kruipen ze naar binnen.

6. Gaten dichten
Wederom een effectief middel tegen zowel spinnen als muizen: dicht de gaatjes en spleten in de muren. Houd de achtpoters buiten!

7. Sinaasappelhuid
Naar verluidt haten spinnen de geur van citrus. Dus eet nog een lekker sinaasappeltje en smeer de schil uit over verschillende plekken in je huis. Bovendien zijn sinaasappels ook nog eens hartstikke gezond, dus eigenlijk zorgt de spin er zijdelings voor dat je eindelijk eens van die drie kilo die je toch al kwijt wilde af komt.

8. Neem een kat
Als je nog een reden zocht om een kat te nemen (as if), dan heb je nu nóg een hele goede in het overtuig-je-huisgenoten-of-partnerrepertoire: katten eten spinnen. Of martelen ze. Ze zorgen er in ieder geval voor dat de beesten minder graag bij jou in huis zijn.

9. Doe het licht uit
Misschien is dit niet heel handig in verband met inbrekers, maar mocht je geen spinnen in huis willen (en je bent wanhopig genoeg) doe je er goed aan om de lichten altijd uit te houden. Insecten komen namelijk op licht af, en die trekken zoals gezegd weer spinnen aan.

BEKIJK OOK


Views

28

Weekendtips voor het laatste warme weekend!

Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

24 SEP 2016

Dit weekend kan zomaar eens een van de laatste warme weekenden worden van het jaar. En alhoewel de pepernoten al in de winkels liggen, houden we het zomergevoel graag nog even vast. Heb je dit weekend nog geen plannen? Metro Lifestyle selecteerde de leukste activiteiten voor komend weekend.

Rotterdam Pride - Rotterdam

Van 22 t/m 25 september wordt Rotterdam Pride gehouden. De binnenstad van Rotterdam staat in het teken van cultuur, feest, gelijkheid en regenbogen. Vier dagen lang wordt seksuele en genderdiversiteit gevierd in een stad van 174 nationaliteiten.

Sinchi - Altered States - Amsterdam

Op het Amsterdamse Plek kun je zaterdag 24 september tijdens Sinchi - Altered States helemaal tot jezelf komen. Het festival wordt 1 groot feest der onbewuste herkenning. Een bezoekje aan dit festival leert van alles over inheemse volkeren op het gebied van moderne elektronische muziek en traditionele (Aboriginal) sounds, dans, literatuur en kunst bij elkaar komen. Denk aan aboriginal foto- en kunstveilingen, lezingen over inheemse volkeren van oprichter Tom Wheeler en wereldse klanken in de vorm van een muziek-programma. Het dagprogramma is gratis en toegankelijk voor jong en oud, voor het avondprogramma moet je een kaartje kopen, maar de opbrengst komt ten goede aan projecten en community's waarmee het stichting samenwerkt.

IBIZA Mercado - Amsterdam

Nog nooit op Ibiza geweest, maar ben je wel nieuwsgierig wat het Spaanse eiland te bieden heeft? Kom dan sfeer proeven in de Ibiza Mercado in het oude Huygen's Dok in Amsterdam- Oost en geniet nog even van je vrijheid. De markt is meer dan een plek waar shopliefhebbers kleding, sieraden, bioproducten en kunst kunnen kopen. Ook kun je de hele dag yogalessen volgen en genieten van massages. In een voormalig restaurant in Amsterdam wordt de echte Ibiza beleving zo goed als mogelijk overgebracht. Toegang is gratis.

Bierfestival Amsterdam

Terwijl onze Oosterburen al een paar dagen de nodige biertjes wegtikken tijdens het Oktoberfest, kun je in Amsterdam- West ook genieten van de lekkerste pintjes. Dit weekend wordt voor de tweede keer BierWest georganiseerd. Een bierfestival met verschillende (lokale) brouwerijen, lekker eten en een speciale Familie Editie, waarbij kinderen, kinderwagens en honden meer dan welkom zijn.

Oogstweek - Utrecht Natuurlijk

Ook in Utrecht kunnen culinaire liefhebbers hun hart ophalen. Op zeven verschillende Utrechtste locaties kun je genieten van de Utrechtse oogst. Ontmoet een imker en proef zijn honing, of ga op pizza speurtocht. De Oogstweek is in samenwerking met organisaties als Fair Trade Utrecht en Youth Food Movement die zich inzetten voor lokaal, duurzaam en fair voedsel in Utrecht.

Closing in het Zand - Utrecht

Op zondag 25 september wordt de zomer in stijl afgesloten tijdens het festival "In het zand". Het kan zondag 24 graden worden, dus eigenlijk is er geen reden om niet te gaan. Toegang is gratis.

Europa Culinair - Den Haag

In Den Haag kun je zaterdag 24 september een culinaire reis maken op het foodfestival Europa Culinair. Maak kennis met meer dan 20 verschillende Europese keukens op het Plein in Den Haag. Proef de echte pastel del nata uit Portugal, elandvlees uit Scandinavië, cevapcici uit Kroatië of heerlijke tapas uit Spanje. Met de bijzondere wijnen, bieren, whiskeys en livemuziek geeft Europa Culinair je toch nog even een vakantiegevoel.

Waar ga jij heen?


Views

65

Dit is dé asset voor je volgende verjaardagsfeestje

Dit is dé gadget voor je volgende verjaardagsfeestje

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

22 SEP 2016

Dus jij dacht dat je een leuk feestje gaf als het bier rijkelijk vloeide, de dansbare hitjes uit de speaker schalden en de bezoekers geanimeerd met elkaar stonden te praten?

Begrijp ons niet verkeerd: dat klinkt ook allemaal hartstikke gezellig. Het kan alleen véél beter. Had je er al eens aan gedacht om een party in de stijl van een Ierse pub te regelen?

Paddy Wagon Pub

Voor iedereen die niet in de buurt van een Ierse pub woont, is er nu dé oplossing om toch in stijl een feestje te kunnen geven. Sterker nog: je kunt gewoon je eigen Ierse pub in de achtertuin neerzetten. Het bedrijf The Paddy Wagon Pub verhuurt namelijk een opblaasbare, gigantische Ierse pub.

De catering bestaat uit brood, Ierse kazen, taarten en andere lekkernijen. Maar nóg belangrijker is natuurlijk het bier. Het team stelt samen met jou een bier- en wijnlijst samen, met natuurlijk ook een selectie Ierse stouts (donkere bieren).

Het enige nadeel? Het is een Amerikaans bedrijf (The Paddy Wagon bevindt zich in Boston), dus de hype moet alleen nog even naar Nederland overwaaien. Wij zien in ieder geval een gat in de markt.

BEKIJK OOK


Views

100+