Tips

Dit zijn de trends voor kerstversiering in 2017

Goud is helemaal in deze kerst. / Chad Madden, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

4 DEC 2017

Nu de Sint alweer bijna ons land verlaat is het tijd om ons druk te maken over zwarte of witte... ballen! De kerstversiering kan weer van zolder gehaald worden.

De echte interieurjunk rent natuurlijk liever naar de woonwinkels en het tuincentrum om de nieuwste trends in te slaan. Maar wat zijn de decembertrends voor 2017 eigenlijk? Metro zocht het voor je uit.

Veel nieuwe trends

Interieurstylist en woonblogger Denise Jansen hielp ons vorig jaar al uit de brand toen het ging om kerstversiering. Ook dit jaar wierp ze een blik op de trends voor in - en buiten - je huis in de decembermaand. „Of er veel nieuwe trends zijn op het gebied van kerstversiering? Nou en of!" zegt ze enthousiast als we haar aan de lijn hebben.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

„Ook dit jaar is er voor ieder wat wils. Zo zie je in 2017 heel erg de grafische trend terug. Denk aan bijvoorbeeld sterren of kerstbomen die enkel gemaakt zijn van (zwart) ijzer en staal."

„Dit is een trend die je al een tijdje ziet, maar die absoluut nog niet overgewaaid is. Het is heel stoer en grafisch om dit in je huis te hebben en vaak komen dit soort elementen in je hele inrichting terug."

Lekker natuurlijk

Vorig jaar hadden we al de botanische trend. Die hebben we dit jaar ook, maar dan nog extremer volgens Jansen. „We gebruiken nu nog meer natuurlijke producten dan vorig jaar. Houten ornamenten, houten kerststerren en een kerstboom volledig van hout."

„Wat ook leuk is: je kunt in je kerstboom ook takken toevoegen van andere boom en/of plantsoorten, zoals eucalyptustakken. Die steek je dan in je kerstboom waardoor je één grote, groene natuurboom krijgt."

Eigenlijk ben je een soort van aan het bloemschikken met je eigen boom! Combineer dit bijvoorbeeld met papieren frutsels voor in je kerstboom en je hebt heerlijke kerstversiering."

Liefde voor velvet

Wie een beetje de interieurtrends in de gaten houdt kan er bijna niet omheen: de velvet-trend. „Die ga je dit jaar ook in de kerstversiering terugzien", zegt Jansen. „Cadeautjes ingepakt in velours, kerstballen bekleed met velours..."

„Persoonlijk vind ik het mooi om bij deze trend blauw en goud te combineren. Je kunt de hele velvet-trend natuurlijk ook doorvoeren in bijvoorbeeld je kussentjes. Het leuke aan velours is dat het luxe en warmte uitstraalt, waardoor je weinig nodig hebt om toch een luxe kerstgevoel te creëren."

Metallic

„Ook metallic zien we deze kerst veel terug volgens Jansen, als is de koper en roségouden trend nu wel een beetje op zijn retour. „We gaan dit jaar echt voor goud en dan vooral dat verweerde goud, 'messing'."

„Je ziet dat terug in de boom zelf, maar ook in bijvoorbeeld gouden kandelaars, pakjes en de gouden sterren die aan het plafond hangen."

„Ook leuk: de letters die je vroeger altijd aan de muur had hangen met 'Happy Birthday' kun je nu in een aantal zaakjes ook in het goud kopen met 'Merry Christmas'. Helemaal in lijn met deze trend."

Traditioneel met een gekke twist

Natuurlijk is ook dit jaar de trend van de traditionele kerst een ding, maar volgens Jansen spelen we steeds meer met funky elementen. „Je hebt bijvoorbeeld onwijs gekke kerstballen die overal te koop zijn. Originele dingen zoals hamburgers, popcorn, hondjes, handtassen, lippenstiften..."

„Ik heb zelfs een sperzieboon gezien als kerstbal! Veel mensen combineren deze trend met de traditionele kerstballen. Lekker gek, in een traditioneel jasje dus."

Het blijft niet bij de boom

Ten slotte signaleert Jansen ook dat er om de huizen heen steeds meer gebeurt. „Dit jaar gaat men echt over de top. Niet alleen een kerstboom in huis, maar ook kerstversiering die wordt doorgetrokken in je hele huis is een trend."

„Zo zie je steeds vaker een groepje kerstbomen in een hoekje van de woning in plaats van één. Of een slaapkamer die ook volledig in kerststijl versierd is.

Wat trouwens een leuke tip is: print een kerstboom op een canvas of linnen doek en plak daar lichtjes achter. Hang deze vervolgens aan je muur en je hele huis is compleet in kerststemming zonder al te veel moeite. Ideaal als je een klein huis hebt. Of doe wat kersttakken in een vaas met lichtjes erbij als je weinig ruimte hebt voor een boom."

Het allerbelangrijkste volgens Jansen? „Vooral je eigen stijl kiezen en je favoriete trend daarin verwerken. Dan heb je al snel een heerlijk eigen, kerstige inrichting."

LEES OOK


Views

57

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Kerstgek? Bekijk hier naar welke kerstmarkt je moet!

Camera videoKerstgek? Bekijk hier naar welke kerstmarkt je moet!

De kerstmarkt in Keulen. Foto: ANP

Foto van 'Zoë Boven'

4 DEC 2017

De temperaturen dalen en de dagen worden korter. Bij kerstliefhebbers gaat het rond deze tijd van het jaar kriebelen: kerstmuziek wordt grijsgedraaid en men staat in de startblokken om een kerstboom in huis te halen. Daarnaast is dit hét moment om een bezoek aan een kerstmarkt te plannen. Maar wanneer beginnen de kerstmarkten? En wat kan je van welke kerstmarkt verwachten? Onderstaande zeven kerstmarkten zijn onze favorieten.

Maastricht

We trappen af met de bekendste kerstmarkt in eigen land: de kerstmarkt in Maastricht. Het Vrijthof wordt elk jaar omgetoverd tot kerstwalhalla. Op het plein vind je idyllische houten kerstchalets waar je gluhwein naar binnen giet of cadeau’s voor onder de kerstboom scoort.

Kerstmarkt Maastricht. Foto: ANP

Daarnaast vind je tijdens de kerstperiode in Maastricht ook een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en een reuzenglijbaan op het Vrijthof. Op andere plekken door de stad worden ook kerst-gerelateerde evenementen georganiseerd. De kerstmarkt in Maastricht is dit jaar van 1 december 2017 tot en met 1 januari 2018. Voor meer informatie klik je hier.

Valkenburg

Op ongeveer drie kwartier rijden vanaf de kerstmarkt in Maastricht, vind je de kerstmarkt in Valkenburg. Deze kerstmarkt is geliefd omdat hij plaatsvindt in de Gemeentegrot. De gangen van de grot zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van de kerstmarkt in Valkenburg. De grot ligt aan de voet van de Cauberg. Ook in de Fluweelgrot en de Mergelrijkgrot zijn kerstmarkten. Let op! Per grot betaal je een entreeprijs van 6 euro.

Kerstmarkt Valkenburg. Foto: ANP

De kerstmarkt in Valkenburg staat verder bekend om haar kerstparade: twee keer per week, op woensdag en zaterdag, trekt er een parade van praalwagens en dansers door het centrum van Valkenburg. De kerstmarkt in Valkenburg is dit jaar van 17 november 2017 tot en met 7 januari 2018. Voor meer informatie klik je hier.

Düsseldorf

Duitsland staat bekend om haar knusse kerstmarkten. Een daarvan is die in Düsseldorf. De kerstmarkt van Düsseldorf is verspreidt over zes verschillende pleinen. Alle pleinen hebben een eigen ‘karakter’: op de Markt Platz vind je een traditionele markt waar ambachten zoals glasblazen en kaarsen maken centraal staan en op de Stadtbruckenmarkt staat verlichting centraal. Overal worden kristallen opgehangen waardoor de kerstlichtjes wat weg hebben van een sterrenhemel.

Kerstmarkt Düsseldorf. Foto: ANP

Niet alleen de kerstmarkt zelf is sfeervol, ook winkels in de Duitse stad doen erg hun best etalages zo kerstproof mogelijk te maken. Veel winkels zijn in de kerstperiode van maandag tot zaterdag ook ’s avonds geopend. De kerstmarkt in Düsseldorf is dit jaar van 23 november tot 30 december. Let op! De markt is op 26 november en 24 en 25 december gesloten. Klik hier voor meer informatie.

Keulen

Ook de kerstmarkt in Keulen is een populaire in Duitsland. Het decor van de reusachtige kerstmarkt maakt hem bijzonder: op de achtergrond van het plein vol kerstchalets en kerstverlichting doemt de Dom van Keulen op. Dit is de grootste kathedraal van Duitsland en een van de grootste in heel Europa.

Kerstmarkt Keulen. Foto: ANP

Hoewel het Domplein het middelpunt van de Keulse kerstevenementen vormt, zijn er op vijf andere pleinen in de stad ook markten te vinden. Een bijzondere is de drijvende kerstmarkt op een schip op de Rijn, vlakbij het Chocolademuseum. De kerstmarkt duurt van 27 november tot en met 23 december en je betaalt een paar euro entree. Voor meer informatie klik je hier.

Antwerpen

In dit rijtje mag Antwerpen niet ontbreken. Het hele centrum van de stad staat vanaf december in het teken van kerst, niet verwonderlijk dus dat de kerstmarkt in Antwerpen tot de grootste van België behoort. Kerstmarkten vind je op de Groenplaats, het Steenplein, de Grote Markt, de Handschoenmarkt en de Suikerrui.

Kerstmarkt Antwerpen. Foto: ANP

Wie met een van de reuzenkerstbomen op de foto wil, begeeft zich naar de Grote Markt, het Koningin Astridplein en de Handschoenmarkt - hier staat ook een kerststal. Schaatsen in kerstsfeer kan op het Steenplein. De kerstmarkt in Antwerpen is dit jaar van 9 december tot en met 7 januari. Meer informatie vind je hier.

Londen

Kerst in Londen is speciaal. Al in november wordt de kerstverlichting de stad aangezet op Oxford Street, Regent Street en Trafalgar Square. Daarnaast worden de etalages van luxe warenhuizen versierd met kerstballen, kerststallen en prachtige lichtjes. Een kerstmarkt kon in de stad daarom niet langer ontbreken.

Kerst in Londen. Foto: ANP

Aan de voet van London Eye, naast de Big Ben, wordt ieder jaar een kerstmarkt ingericht. Compleet met sfeervolle stalletjes, een ijsbaan en gluhwein. Sla ook een bezoek aan Hyde Park niet over, hier vind je naast een kerstmarkt bijvoorbeeld ook een kerstcircus en een tentoonstelling van ijssculpturen. Londen is vanaf half november tot januari in kerstsferen, voor meer informatie klik je hier.

Edinburgh

Ook in Edinbrugh hebben ze een grootse kerstmarkt. Deze beperkt zich niet tot de markt zelf, maar ook is er een leuk verlichte kerstkermis met onder andere een reuzenrad. Kers op de taart is dat de Schotse stad dit jaar waarschijnlijk de grootste adventkalender van de wereld op het General Register House heeft geprojecteerd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Likeability of 6

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_a283096e65c0095cd3475af0540ea5f0066814ff_avataruser_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
5 redenen om elke dag seks te hebben

4 redenen om iedere dag seks te hebben

Foto: Instagram @messyheadss

Foto van 'Gina Pesulima'

8 JUN 2017

Elke dag seks in het nieuwe jaar. Iedereen, met vaste (bed)partner – dat dan weer wel, moet er volgens Metro Lifestyle aan geloven. Waarom?

Hierom:

1. Seks maakt gelukkig

Tijdens de daad produceren je hersenen gelukshormonen zoals endorfine en dopamine. Je ontspant je helemaal en je voelt je gelukkig. Wat wil je nog meer?

2. Seks maakt fit

Seks zorgt net als sporten voor minder spanning en stress. Vrijen versterkt de botten en spieren in je lichaam en elk half uur vrijen verbrand je gemiddeld 150 calorieën, geheel afhankelijk van het standje. Net als andere sporten heeft de fysieke activiteit van seks een positief effect op het hart. Het hart gaat sneller kloppen en de bloedsomloop wordt bevorderd. Ook hebben mannen die regelmatig de liefde bedrijven tot 45 procent minder kans om een hartaandoening op te lopen dan degenen die slechts een keer per maand seks hebben (of minder). zo meldt het AD. Daarbij wordt door frequente seks vroegtijdige veroudering tegengegaan. Seks maakt dus fit én jong. Score!

3. Seks maakt mooi

Denk je ook wel eens aan anderen te kunnen zien dat ze vaak seks hebben? Grote kans dat je ze niet ziet vliegen, maar gelijk hebt. Mensen die seksueel actief zijn, zien er namelijk vaak aantrekkelijker en gezonder uit. Tijdens de seks worden zweet en het vrouwelijke hormoon oestrogeen geproduceerd, die de poriën schoonmaken. Hierdoor gaan je huid en haar mooi glanzen. Toch is er nog een andere oorzaak, die onbewust vertelt dat iemand vaak seks heeft. Wanneer je geregeld seksueel actief bent, maakt je lichaam de geurstom feromoon aan. Deze geurstof is een natuurlijk 'seksparfum' dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot en seksueel gedrag stimuleert. Dus dat.

4. Seks maakt zin

Ja echt. Door vaker te vrijen, krijg je ook meer zin. Vrouwen die kampen met libidoproblemen krijgen dan ook meestal het advies om simpelweg vaker het bed te delen (en dan niet alleen om te slapen) met hun partner. De seks maakt je lichaam gezonder en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, je humeur wordt beter en je wordt aantrekkelijker voor anderen. Zo krijg je vanzelf méér zin. Yay!

LEES OOK


Views

24

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Deze Instahotspots zorgen beslist voor extra volgers

Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

22 MEI 2017

De meeste Instagrammers verlangen waarschijnlijk stiekem toch naar meer volgers op hun account.

Om dat te bereiken is er nu een speciale website, die jou de 100 beste Instagram-hotspots van Nederland laat zien, samengesteld door tien populaire Instagrammers.

Tips en hotspots

De plekken zijn te zien op www.instahotspots.nl. Op de website zijn zowel bekende als onbekende plekken te zien. Twee dingen hebben de spots gemeen: ze staan allemaal garant voor een prachtig 'Instakiekje' en zijn allemaal te vinden in Nederland. Zo kun je genieten van mooie natuur en architectuur, maar ook van plekken die je zonder de lijst nooit gevonden had. De lijst werd onder andere samengesteld door Linda Heidema (93 duizend volgers), Brechje Deen (89 duizend volgers) en Erik Hageman (77 duizend volgers).

Instagram @plndm

Naast goede spots, wordt er op de website ook flink getipt hoe je de foto's zo mooi mogelijk kunt maken. Standpunten, technieken en 'het perfecte fotomoment': alles komt voorbij. Het kan dus bijna niet meer misgaan met extra volgers als je de tips en locaties van deze tien experts opvolgt. Metro zet een paar favoriete kiekjes van de website voor je op een rijtje.

Instagram @Dromelot

Instagram @lindalaughs

Instagram @esseremoda

LEES OOK


Views

5

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
9 x Zó houd je jouw huis spinnenvrij

9 x Zó houd je jouw huis spinnenvrij

Foto: Pixabay

Foto van 'Evie Westland'

3 OKT 2016

Het spinnenseizoen is van start gegaan. Boezemen dikke kruisspinnen achter je gordijn, het plaatje hierboven en het feitje dat je ’s nachts soms van die beesten eet jou enorm veel angst in?

Ons ook. Daarom waren wij maar wat blij met het artikel dat Metro UK publiceerde, over de verschillende manieren om jouw huis spinnenvrij te houden. Die delen wij op onze beurt dan weer graag met jullie.

1. Etherische oliën
Pepermunt- of eucalyptussenolie: spinnen háten het. Meng ze bijvoorbeeld met water in een plantenspuit en spuit lekker in het rond. Muizen schijnen deze lucht ook te haten, dus wellicht vang je twee vliegen in één klap.

2. Azijn
Hetzelfde trucje werkt met azijn, mocht je geen verkoudheidsmiddeltjes in huis hebben.

3. Opruimen
Tja, het is misschien voor de hand liggend, maar je huis netjes houden werkt ook. Insecten komen op vuil af, waar de spinnen dan weer op afkomen om ze op te eten. Wat overigens heel nobel van ze is, dus misschien zouden we wat liever voor ze moeten zijn. Mocht je alsnog geen fan zijn: ruim je zooi op. Ook je kleren en spullen onder je bed zijn gewilde holletjes voor spinnen.

4. Hor
Een oud maar vertrouwd foefje: een hordeur voor je raam. Houdt de griezels buiten en brengt de frisse lucht naar binnen.

5. Buiten opruimen
Dit advies ga je hoogstwaarschijnlijk toch niet opvolgen, maar we geven ‘m je toch. Ruim niet alleen binnen, maar ook buitenshuis eens goed op. Vooral planten en hout zijn ideale tijdelijke huizen voor spinnen. Zodra ze de kans krijgen, kruipen ze naar binnen.

6. Gaten dichten
Wederom een effectief middel tegen zowel spinnen als muizen: dicht de gaatjes en spleten in de muren. Houd de achtpoters buiten!

7. Sinaasappelhuid
Naar verluidt haten spinnen de geur van citrus. Dus eet nog een lekker sinaasappeltje en smeer de schil uit over verschillende plekken in je huis. Bovendien zijn sinaasappels ook nog eens hartstikke gezond, dus eigenlijk zorgt de spin er zijdelings voor dat je eindelijk eens van die drie kilo die je toch al kwijt wilde af komt.

8. Neem een kat
Als je nog een reden zocht om een kat te nemen (as if), dan heb je nu nóg een hele goede in het overtuig-je-huisgenoten-of-partnerrepertoire: katten eten spinnen. Of martelen ze. Ze zorgen er in ieder geval voor dat de beesten minder graag bij jou in huis zijn.

9. Doe het licht uit
Misschien is dit niet heel handig in verband met inbrekers, maar mocht je geen spinnen in huis willen (en je bent wanhopig genoeg) doe je er goed aan om de lichten altijd uit te houden. Insecten komen namelijk op licht af, en die trekken zoals gezegd weer spinnen aan.

LEES OOK


Views

0

Likeability of 5

Win een ASUS Zenbook met jouw column!

In samenwerking met Asus

13 MAA 2018

Ben jij een echte flexwerker? Werk jij graag vanuit een café of zoek jij een rustige plek op in een bibliotheek? Metro en ASUS zijn op zoek naar jouw ervaring met flexwerken. Laat het ons weten in een column en win een ASUS ZenBook!

Cool, hoe maak ik kans?

  • Stuur uiterlijk 27 maart een column onder vermelding van ‘flexwerken’ van maximaal 400 woorden in een Word-document naar lezerscolumn@metronieuws.nl
  • Vergeet niet je voor- en achternaam te vermelden en stuur ook een profielfoto in jpeg-of png-bestand
  • Onze redactie checkt jouw inzending en plaatst deze op metronieuws.nl/lezerscolumn. Zorg voor zoveel mogelijk stemmen via emoji’s
  • Uit de 5 columns met de meeste stemmen selecteren wij de winnaar

Ben jij de winnaar? Dan verschijnt jouw column in de krant en is de ASUS ZenBook van jou!


love
user_c6797c33b5f7c6f95e097d8e164e54e7bb300176_avatar

Views

100+