Sabine Schults
Sabine Schults Tech 19 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Experts waarschuwen: 3 waardeloze apps vertragen je iPhone

Hoewel er veel uitstekende apps op je iPhone te vinden zijn, kunnen een aantal exemplaren je Apple-smartphone volgens een expert flink vertragen. Hoog tijd om te bedenken of je de volgende drie soorten apps nog wel op je telefoon wil houden.

Zelfs als je af en toe wat plezier beleeft aan deze apps, zijn de verminderde prestaties en bomvolle opslag het nu niet bepaald waard. Een tech-expert raadt aan een aantal iPhone-apps een goed onder de loep te nemen en te overwegen ze te verwijderen. Wist je trouwens waarom je niet naast een opladende iPhone zou moeten slapen?

iPhone-apps die je smartphone vertragen

Volgens Axel Hernborg, een tech-expert en oprichter van Tripplo, kun je de prestaties van je iPhone optimaliseren door onnodige apps te elimineren. Dat wil niet zeggen dat je al je favoriete apps meteen moet verwijderen. Het verwijderen van enkele apps kan al een behoorlijk verschil maken, zegt de expert tegen SheFinds.

Het eerste soort apps op je iPhone dat je onder de loep kunt nemen, zijn social media. Volgens de expert hebben dit soort apps de neiging om veel data op te slaan in het cachegeheugen. Ook slaan ze veel grote mediabestanden op. Het is volgens hem sowieso slim om deze gegevens regelmatig te wissen.

Nog meer apps om kritisch naar te kijken

Naast Instagram, Facebook, X en andere social media, is het volgens de expert goed om eens kritisch te kijken naar vooraf geïnstalleerde apps. Je iPhone komt uit de doos al gevuld met enkele apps.

Waar de camera-app ontzettend handig is, zijn apps zoals kompas en aandelen dat doorgaans niet. Omdat ze toch de nodige opslag innemen, is het verstandig om ze gelijk te verwijderen.

De laatste categorie aan iPhone-apps die je liever kwijt dan rijk bent zijn apps van derden. Dit soort apps nemen niet alleen opslagruimte in beslag maar communiceren ook regelmatig met services die losstaan van de app zelf. Het verwijderen van deze apps kan de prestaties van je smartphone aanzienlijk verbeteren, aldus de expert.

Android, iPhone en WhatsApp krijgen deze nieuwe emoji’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties