Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo zouden prinses Diana, Michael Jackson en Steve Jobs eruit zien als ze nog leefden in 2022

Steve Jobs, de Apple-oprichter die dit jaar helaas alweer 11 jaar geleden overleden is, keert terug in 2022. Net als Michael Jackson, prinses Diana en Charlie Chaplin. Niet in het echt natuurlijk, maar wel met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en kunstenaar Alper Yesiltas.

Op Instagram deelt de kunstenaar een foto van hoe onder meer de Apple-oprichter er in 2022 uit had gezien, als hij in 2011 niet overleden was. Het resultaat is eigenlijk best indrukwekkend.

Zo zouden overleden beroemdheden er nu uitzien

As If Nothing Happened: een machtige serie aan afbeeldingen die een uitstekend beeld schetst van een alternatieve wereld. Het meest recente werk in de serie, die door kunstenaar Alper Yesiltas gemaakt wordt, slaat precies de spijker op z’n kop.

Met behulp van kunstmatige intelligentie, internationaal beter bekend als AI, komt Steve Jobs weer tot leven. Het laat zien hoe de Apple-oprichter eruit had gezien als hij nog leefde. Alsof er niets gebeurd is, dus. Het resultaat is indrukwekkend:

Hoewel het gezicht van Steve Jobs natuurlijk het meest kenmerkend is, zijn er meer zaken die helpen. Denk bijvoorbeeld aan de iconische zwarte coltrui van de Apple-oprichter of de achtergrond waar de iconische tekst ‘One More Thing’ te zien is.

Meer iconen tot leven

Tussen de regels door vind je waarschijnlijk een hoop enthousiasme. Dat heeft alles te maken met het feit dat de As If Nothing Happened-serie er eentje is die indruk maakt. Het laat namelijk niet alleen een alternatieve wereld, maar ook de kracht van AI zien.

Naast Steve Jobs zijn er ook een hoop andere iconen die tot leven worden gewekt. Zo zien we bijvoorbeeld een indrukwekkende foto van Michael Jackson, overleden in 2009:

Prinses Diana, overleden in 1997:

En Charlie Chaplin, overleden in 1977:

Naar deze dingen zochten Nederlanders het meest op Google in 2022

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo zouden prinses Diana, Michael Jackson en Steve Jobs eruit zien als ze nog leefden in 2022
Sluiten