Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Tech 21 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Uitslag poll vernietigend voor Elon Musk, Twittergebruikers hebben woordje klaar

De poll die Elon Musk zelf op zijn eigen platform Twitter plaatste, heeft slecht (of juist goed) uitgepakt voor hem. Begin deze week vroeg hij Twittergebruikers namelijk of hij ontslag zou moeten nemen als hoofd van Twitter. Wat de gebruikers besloten, zou hij opvolgen. Het werd een duidelijke ‘neem ontslag’. 57,5 procent stemde daarvoor, 42,5 procent wilde dat Musk aanbleef.

Zodra er een opvolger is gevonden, dient Musk zijn ontslag in. „Ik neem ontslag als CEO zodra ik iemand vind die zo dom is om de baan aan te nemen. Daarna zal ik alleen de software- en serversteams leiden”, twittert hij. Nu Musk duidelijk maakt de uitslag van de poll serieus te nemen, ontploft Twitter. Hoe Musk het bedrijf leidt, lag al langer onder een vergrootglas. Hij zou medewerkers uitbuiten en niet-haalbare deadlines opleggen. Nu hij zegt te stoppen, hebben heel wat mensen daar iets over te zeggen.

Elon Musk neemt ontslag als hoofd van Twitter zodra opvolger is gevonden

De Amerikaanse nieuwszender CNBC meldde gisteren, op basis van bronnen rond het bedrijf, al dat Musk actief op zoek is naar een nieuwe CEO voor de berichtendienst.

Sinds Musk Twitter overnam heerst er chaos bij het socialemediabedrijf. Musk ontsloeg meer dan de helft van het personeel, liet een nieuwe versie van de abonnementsdienst introduceren die tot misbruik leidde, zocht ruzie met Apple en zag veel adverteerders zich voorlopig terugtrekken. Daarnaast liet Musk gebruikers die eerder verbannen waren van het platform – zoals Donald Trump – terugkeren.

Ook besloot hij links naar concurrerende diensten te verbieden op Twitter, om amper een dag later op die beslissing terug te komen. Concurrent Mastodon, dat voor de overname van Twitter door Musk zo’n 400.000 actieve gebruikers had, is naar 2,5 miljoen gebruikers gegroeid. Het verbieden van links naar concurrerende diensten lijkt dus averechts te hebben uitgepakt voor de miljardair.

Een greep uit de (internationale) reacties, sommige mensen lanceren ook hun eigen polls:

Radio-imperium John de Mol wankelt: ‘Radiozender inleveren’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Uitslag poll vernietigend voor Elon Musk, Twittergebruikers hebben woordje klaar
Sluiten