Want.nl
Want.nl Tech 24 aug 2021

Instagram neemt binnenkort afscheid van iconische functionaliteit

Instagram neemt eind deze maand afscheid van een iconische functionaliteit. Vanaf 30 augustus 2021 stopt het platform met de inmiddels zeer bekende ‘swipe up’-links. Vanaf dat moment moet er gebruikgemaakt gaan worden van een andere manier.

Die alternatieve wijze is inmiddels al getest en zal je Instagram Stories er zeker anders uit laten zien. Dit is wat je kunt verwachten.

Geen swipe up meer voor Instagram

Instagram raakt een oude en vertrouwde functionaliteit kwijt. De enige mogelijkheid waarop Instagram het mogelijk maakt om linkjes op een vrij toegankelijke manier te delen met je volgers. Al komt het bedrijf wel met een alternatief.

Geen swipe up meer.

Instagram maakt bekend dat de functionaliteit vanaf 30 augustus niet meer beschikbaar zal zijn. Volgens het bedrijf zelf heeft dat alles te maken met het stroomlijnen van de ‘Stories Experience’. Best zonde, aangezien er talloze gifjes rondom de functionaliteit zijn gemaakt en deze inmiddels ook een begrip zijn op het platform.

Wat is het alternatief?

Of de nieuwe methode net zo aan zal slaan valt nog te bezien, maar Instagram zelf heeft er uiteraard veel vertrouwen in. Het bedrijf laat tegenover The Verge weten dat het gebruik zal gaan maken van unieke stickers. Mensen die hun volgers naar een bepaalde pagina willen linken kunnen dat dus doen door middel van zogeheten Link Stickers. En dat is dan precies wat je ervan verwacht: een sticker met een link erin waar op geklikt kan worden.

Voor sommige gebruikers komt deze wijziging niet als een verrassing, aangezien de stickers in juni al voor sommige gebruikers te testen was. Ook voor mensen die de swipe up-functionaliteit, die beschikbaar wordt bij 10.000 volgers, eerder niet hadden. Bij de volledige uitrol van de feature krijgen overigens wel alleen gebruikers met het vereiste aantal volgers de optie. Instagram zelf geeft aan dat het nog kijkt naar de mogelijkheden om iedere gebruiker te voorzien.

Instagram is niet langer een app om je foto’s te delen, volgens Instagram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Instagram neemt binnenkort afscheid van iconische functionaliteit
Sluiten