Redactie Metro
Redactie Metro Tech 22 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Nederlander raadt in 7 keer wachtwoord Trump en hackt Twitteraccount

Een Nederlander is erin geslaagd het Twitteraccount te hacken van de Amerikaanse president Donald Trump. Twitter ontkent.

Die gebruikte voor zijn account @realDonaldTrump het wachtwoord ‘maga2020!’ en er zou geen extra beveiliging op hebben gezeten. Dat meldt RTL Nieuws dat met Vrij Nederland inzage had in het bewijsmateriaal. Om het wachtwoord te vinden, bedacht de hacker verschillende variaties op Make America Great Again, het stokpaardje van Trump.

Trump had geen extra beveiliging

Die Nederlander is ethisch hacker Victor Gevers (44) en het kostte hem maar zeven pogingen om het wachtwoord te raden. Het bewijs dat Gevers toegang had tot het Twitter-account van Trump is ingezien door eerder genoemde media. Trump had volgens Gevers geen extra beveiliging ingesteld, zoals de code die je soms na het inloggen moet invoeren – ook wel tweestapsverificatie genoemd.

Gevers geeft daarover gelijk maar een waarschuwing:

Geen tweet namens de president verstuurd

Gevers heeft niet namens Trump een tweet de wereld ingestuurd maar had dat naar eigen zeggen wel kunnen doen. Wellicht had de president geen tweestapsverificatie, omdat zijn campagneteam ook toegang tot het account moet hebben.

„Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd”, vertelt Gevers aan RTL Nieuws. „Ik wil juist dat het me niet lukt om binnen te komen, en al helemaal niet bij zo’n belangrijk account.” Hij hoopt dat mensen scherp zijn: „Alsjeblieft mensen, schakel tweestapsverificatie in”, zegt hij. „Zelfs als je een slecht wachtwoord gebruikt, zoals ‘maga2020!’, dan nog blijf je beschermd tegen dit soort simpele aanvallen.”

Twitter: Het is niet waar

Diverse Amerikaanse media melden dat Twitter ontkent dat de Nederlander Victor Gevers de Twitteraccount van president Donald Trump zou hebben gehackt. „We hebben geen bewijs gezien om deze bewering te staven”, tekenen een verslaggeefster van The New York Times en nieuwswebsite Mashable op uit een verklaring van Twitter.

Lees ook: Twitter: ‘Hackers hebben onze medewerkers gemanipuleerd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlander raadt in 7 keer wachtwoord Trump en hackt Twitteraccount
Sluiten