Metro
Metro Tech 30 aug 2020 / 07:40 uur

Link viruswaarheid.com schakelt door naar site RIVM

De actiegroep Viruswaarheid is niet zo blij met een onbekend persoon die de domeinnaam viruswaarheid.com heeft gekocht. Als je daar nu namelijk op klikt, kom je terecht op de officiële website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). Op Twitter wordt er veel op gereageerd. „Ik moet zeggen dat viruswaarheid wel een zeer betrouwbare website heeft”, zegt iemand.

Juridische stappen

De actiegroep, die voorheen Viruswaanzin heette, is niet te spreken over de actie. „Wij hebben gezien dat het @RIVM onze domeinnaam viruswaarheid.com heeft gestolen. Dit is natuurlijk complete waanzin. Wij bereiden een rechtszaak voor om deze misleiding te stoppen”, staat op een Twitteraccount met dezelfde naam als de actiegroep te lezen.

Volgens jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid is dat account een nepaccount. Desondanks zijn ze wél aan het kijken of ze stappen kunnen ondernemen tegen het gebruik van viruswaarheid.com. Ook kijken ze welke juridische stappen dat mogelijk worden.

Bekende naam

De domeinnaam die eindigt op .com is niet officieel van de actiegroep, zegt hij. „Maar wij hebben de domeinnaam viruswaarheid.nl en als het een bekende naam betreft dan kun je er wel wat mee.”

Een woordvoerder van RIVM ontkent iets met de zaak te maken te hebben. „Iemand heeft dat gedaan, maar ik weet niet wie. We konden er wel om lachen, maar wij hebben het niet gedaan”, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Duizenden vrouwen protesteren tegen Loekasjenko, ondanks verbod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Link viruswaarheid.com schakelt door naar site RIVM
Sluiten