Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech 4 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone 12: dit zijn de 5 laatste nieuwtjes over de nieuwe smartphone

Nog heel even en dan komt Apple met de iPhone 12, maar wat zijn de laatste geruchten? Wij zetten ze op een rijtje.

De iPhones horen bij de populairste smartphones in Nederland. Het is dan ook niet raar dat er veel mensen uitkijken naar de nieuwste: iPhone 12 (zoals die waarschijnlijk heet). Het wordt het eerste 5G-toestel van Apple, maar wat weten we tot nu toe over de telefoon? Wij zetten de laatste nieuwtjes op een rijtje.

De iPhone 12 komt later dan normaal

Normaal is de lancering van de nieuwe iPhone ergens in september. Dat lijkt Apple nu niet te gaan halen. Apple-CFO liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers weten dat de iPhone 12 een aantal weken later is. Hoeveel later exact, liet hij echter niet weten. Het kan dus nog best meevallen.

Lancering in twee delen

Dat de iPhone 12 komt is dus zeker. De vraag is natuurlijk hoe Apple de producten gaat lanceren. Net zoals de iPhone 11 lijkt er zowel een gewone als een Pro-versie op de markt te komen. Als we de laatste geruchten moeten geloven zal Apple ze in twee delen lanceren. Eerst komen de 6.1-inch versies van zowel de normale als de Pro-versie uit. Als laatste komen de 5.4-inch versie van de normale iPhone en de 6.7-inch versie van de 12.

Batterij van de 12 heeft een lagere capaciteit dan de 11

De website MySmartPrice kwam erachter dat Apple certificering heeft aangevraagd voor drie batterijen. Vermoedelijk gaat dit dan ook om de batterijen voor de nieuwe iPhone 12. Uit de aanvraag blijkt dat deze minder capaciteit hebben dan die van de 11. Alleen de iPhone 12 Pro Max lijkt erop vooruit te gaan. Dit hoeft overigens niets te zeggen over de batterijduur. Het kan zijn dat de 12 veel zuiniger is dan de 11.

Pro krachtiger dan gewone

Dat er verschil zit tussen de gewone iPhone 12 en de Pro-versie is niet een verrassing. De Pro is daarom ook duurder. Normaal zit het verschil vooral in de camera, het scherm en de behuizing. Je betaalde meer voor het toestel, maar sneller was die niet. Dat gaat nu waarschijnlijk veranderen. De Pro gaat volgens de geruchten meer RAM-geheugen krijgen dan de gewone. Dat betekent dat de ene versie 4 GB heeft en de Pro 6 GB.

iPhone 12 is duurder en heeft geen oplader en EarPods

De geruchten zwengelen aan dat er geen oplader en EarPods bij de iPhone 12 worden geleverd. Desondanks lijkt het prijskaartje van de telefoon toch omhoog te gaan. Als we analist Jeff Pu moeten geloven gaat het basismodel van 5.4-inch een prijs van 749 dollar, terwijl die van de iPhone 11 699 dollar kost, de nieuwe versie is dus 50 dollar duurder. Dit komt volgens de analist vooral omdat er nu overgestapt wordt naar een OLED-scherm voor het instapmodel. Dit was bij de 11 nog een Lcd-scherm. De verwachting is dat consumenten de prijs accepteren aangezien de toestellen nu 5G ondersteunen. Vermoedelijk zijn de prijzen in Nederland nog wat hoger omdat er bij de prijs nog geen BTW is opgeteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12: dit zijn de 5 laatste nieuwtjes over de nieuwe smartphone
Sluiten