Redactie Metro
Redactie Metro Tech 21 aug 2020

Na verwijdering zit De Hond nu weer op LinkedIn: ‘Ben ik weer’

Een week geleden werd hij van LinkedIn verwijderd, maar vanaf nu kun je Maurice de Hond gewoon weer als connectie toevoegen.

De blokkade op het account van Maurice de Hond op het sociale medium LinkedIn is namelijk opgeheven. Dat heeft de opiniepeiler laten weten.

Gezondigd op LinkedIn

Zijn account werd vorige week geblokkeerd. Hij kreeg van LinkedIn de mededeling dat hij tegen de gebruiksvoorwaarden van het platform had gezondigd.

Na een „constructief gesprek” tussen De Hond en LinkedIn is het account weer in de lucht. In een verklaring van het dochterbedrijf van Microsoft staat onder meer: „Maurice heeft inhoud gedeeld, die wij hebben beoordeeld en die in strijd is bevonden met onze policy dat geen bijdragen zijn toegestaan die rechtstreeks in tegenspraak zijn met de richtlijnen van vooraanstaande wereldwijde gezondheidsorganisaties en volksgezondheid autoriteiten.”

Kritische De Hond

De opiniepeiler had op LinkedIn en andere sociale media onder meer links naar stukken op zijn website geplaatst waarin hij kritisch is over het coronabeleid van het kabinet. De Hond bepleit meer aandacht voor ventilatie om verspreiding van het virus via aerosolen, kleine druppeltjes, te voorkomen. Hij laat in reactie op de verklaring weten „vanaf nu net zo scherp en duidelijk” te blijven in zijn conclusies. „Duidelijk voor u, maar dusdanig dat ze hopelijk wél binnen die policies blijven.”

Lees ook: 5 tips om LinkedIn optimaal te benutten en je te onderscheiden van de rest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Na verwijdering zit De Hond nu weer op LinkedIn: ‘Ben ik weer’
Sluiten