Metro en ANP
Metro en ANP Tech 16 jul 2020 / 11:18 uur

Wilders gehackt op Twitter: ‘Gekker moet het niet worden’

Het Twitteraccount van PVV-leider Geert Wilders is gehackt. De profielfoto van de politicus is in de nacht van woensdag op donderdag veranderd in dat van een karikatuur van een zwarte man. Daarnaast is zijn omslagfoto veranderd in een foto van de Marokkaanse vlag.

Het account retweet sinds de nacht van woensdag op donderdag ook allerlei andere accounts, die de standpunten van de politicus juist tegenspreken. Volgens hem worden „allemaal onzinberichten” gepost. Zelf kan hij naar zijn zeggen niet meer bij zijn eigen account.

Een foto waarop het Twitteraccount van PPV-leider Geert Wilders te zien is. Zijn achtergrond is de Marokkaanse vlag en zijn profielfoto is een karikatuur van een zwarte man.
De profielfoto, banner en bio van Wilders werden aangepast. Foto: screenshot Twitteraccount Geert Wilders

‘Echt heel vervelend’

De PVV-leider vindt het „echt heel vervelend” dat zijn Twitteraccount is gehackt. „Ik hoop dat Twitter het snel oplost”, zegt de politicus in een reactie.

Wilders heeft meer dan 800.000 volgers op het sociale mediaplatform. Over de Marokkaanse vlag zegt Wilders: „Veel gekker moet het niet worden. Hopelijk levert het wel veel nieuwe volgers op onder mijn Marokkaanse vrienden.”

‘Wilders gaat te ver met zijn uitspraken’

De vermeende hackers verklaarden via de chat overigens aan het programma GAAN! op NPO Radio 1 dat ze het account hebben gehackt omdat „wij vinden dat Geert Wilders veel te ver gaat met zijn uitspraken. Vooral over Marokkanen en moslims. Wij zijn dat niet, maar hebben veel sympathie voor deze mensen”. De hackers wilden niet in de uitzending, maar hebben voorafgaand wel gechat met de presentator, die de berichten oplas op de zender.

Lees ook: Bristol haalt beeld activiste weg van sokkel slavendrijver

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wilders gehackt op Twitter: ‘Gekker moet het niet worden’
Sluiten