Metro
Metro Tech 14 mei 2020 / 09:59 uur

Om deze redenen wil je jouw huis zo smart als mogelijk maken

Tegenwoordig zijn een hoop mensen bezig om hun woning smart te maken. Een smart home is namelijk ontzettend handig en het heeft een hoop voordelen.

Naast dat het gewoon erg fijn is en zorgt voor comfort, is het vaak ook een stuk veiliger. Een groot voordeel is dat iedereen aan de slag kan met het smart maken van je woning. De opties zijn eindeloos en er is voor ieder budget wel wat wils. Wil je ook aan de slag met een aantal handige smart toevoegingen aan je huis of twijfel je nog een beetje? Hier vind je een aantal redenen op een rij waarom je je huis smart moet maken (of zou moeten maken natuurlijk).

Smart home is ontzettend comfortabel

Zoals gezegd: een smart woning zorgt voor een hoop comfort. Sommige dingen lijken misschien overbodig, maar toch kan het erg handig zijn. Als je er eenmaal aan gewend bent, wil je nooit meer zonder. Om je een iets beter beeld te geven van de vele toepassingen, vier voorbeelden in een smart home:

  • Lichten die automatisch aan gaan en makkelijk te bedienen zijn, bijvoorbeeld met Philips Hue.
  • De verwarming regelt de temperatuur zelfs zonder dat je iets hoeft te doen.
  • Je kunt verschillende apparaten aansturen met je stem.
  • Een smart wekker vertelt je precies wat er die dag op de planning staat.
Een smart woning zorgt voor een hoop comfort.

Veiliger wonen door een smart woning

Een ander groot voordeel waarom veel mensen kiezen voor een smart home, is omdat dit voor extra veiligheid zorgt. Door verschillende sensoren wordt er ontzettend snel gereageerd als er brand is of een inbraak wordt gepleegd. Ook kun je met een smart deurbel zien wie er voor de deur staat. Hiervoor kun je de ring camera via 50five bestellen. Het is zelfs mogelijk om de deuren automatisch op slot te laten gaan op het moment dat de laatste persoon weggaat thuis.

Besparen op energie

Veel mensen laten vaak onnodig lang hun lichten branden of hun verwarming aan staan. Dit is zonde en niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Met smart toepassingen in je huis is dit verleden tijd. Je thermostaat kan alles namelijk zelf regelen, en ook je lampen branden alleen als het nodig is. Hierdoor bespaar je niet alleen een hoop, het is ook gewoon erg handig omdat je zelf nergens aan hoeft te denken.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Metro)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Om deze redenen wil je jouw huis zo smart als mogelijk maken
Sluiten