Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 31 mrt 2020 / 07:04 uur

Pokémon GO aangepast speciaal voor thuisblijvers

Het werd vier jaar terug een van de grootste rages van de voorbije jaren: Pokémon GO! En het spel wordt nog altijd flink gespeeld in sommige landen.

Er is echter een probleem voor degenen die er na bijna vier jaar Pokémon vangen er nog niet genoeg van hebben: je moet de deur uit om het spel te spelen. Gezien de huidige situatie in de wereld is dat niet aan te raden, daarom gaat ontwikkelaar Niantic de game aanpassen.

Ei uitbroeden

Waar je voorheen letterlijk kilometers moest maken om bijvoorbeeld een ei uit te broeden, een gym te vinden of nieuwe Pokémon te ontdekken, word je in de nieuwe opzet beloond voor andere dingen. Zo kan rennen op de hardloopband, maar ook het huis schoonmaken je beloningen opleveren.

Eerder kreeg je al bonussen als je zoveel mogelijk Pokémon vanuit huis ving. Nu moeten ook de gevechten ‘in je woonkamer’ kunnen plaatsvinden. „Nu geven we prioriteit aan dingen die binnen te doen zijn", zegt Niantic-directeur John Hanke in een statement van het bedrijf.

Wizards Unite

Overigens is Pokémon GO niet de enige mobiele game die wordt aangepast. Hetzelfde geldt voor de Harry Potter-variant Wizards Unite, die vooralsnog een stuk minder populair is gebleken dan de voorganger.

Reageer op artikel:
Pokémon GO aangepast speciaal voor thuisblijvers
Sluiten