One More Thing
One More Thing Tech 11 sep 2019 / 12:17 uur

Microsoft Clippy is terug… en nuttelozer dan ooit

Ken je Clippy nog? De – op zijn zachtst gezegd – zeer aanwezige assistent van Microsoft? De paperclip is terug.

In de jaren ’90 waren er weinig computers waar hij niet op te vinden was: Clippy, ook wel Clippit; de virtuele paperclip van Microsoft. De paperclip kwam te pas en te onpas tevoorschijn om je tips te geven bij een Microsoft-programma. „Ik zie dat je een brief aan het schrijven bent, wil je daarbij hulp?”, popte dan bijvoorbeeld opeens op.

https://giphy.com/gifs/BHkzSycc5fZrG

Clippy op de Mac

In 2001 besloot maker Microsoft de virtuele assistent Clippy, ook wel ‘agent’ genoemd, niet meer te gebruiken. Dat was voor veel mensen een enorme opluchting. Desondanks blijkt de wereldbekende paperclip een nostalgische waarde te hebben gekregen. Programmeur Devran Cosmo Ünal, senior product engineer bij de lenzenmaker Zeiss, miste Clippy ook. Hij heeft hem daarom teruggehaald naar de computer, dit keer op de Mac. En was Clippy in de jaren ’90 al vrij nutteloos, hij is nu nog zinlozer dan ooit!

Nadat je Clippy geïnstalleerd hebt, doet hij namelijk niks anders dan overal op je scherm zichtbaar zijn. Je kan wel de opdracht geven om een animatie af te spelen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Verwacht dus geen hulp van ’s werelds bekendste paperclip. Overigens zijn ook de assistenten Links (de poes) en Merlin (de tovenaar) beschikbaar om je te helpen met… absoluut niets.

Dit artikel is geschreven door Onemorething.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Clippy is terug… en nuttelozer dan ooit
Sluiten