Metro
Metro Tech 28 mrt 2019 / 15:03 uur

Opvouwbare Samsung smartphone in mei verkrijgbaar

Het leek iets wat nog ontzettend ver weg zou zijn, maar na een maand is het al zo ver: de eerste opvouwbare telefoon komt op de markt. In mei moet het toestel van Samsung te verkrijgen zijn in Nederland, meldt de fabrikant. Daarmee is Samsung concurrent Huawei voor, die in februari nog een exclusief kijkje op de buigbare Huawei Mate X gaf.

https://www.youtube.com/watch?v=7r_UgNcJtzQ

Toekomst

„Tien jaar geleden introduceerden we de eerste Galaxy. Nu veranderen we niet alleen de vorm van de smartphone. We veranderen de volledige toekomst", schrijft het merk op de website. Die volledig nieuwe toekomst krijg je natuurlijk niet voor niets. Aan de Galaxy Fold hangt namelijk een prijskaartje van 2020 euro.

Lees ook: Lopen we over twee jaar met opvouwbare telefoons?

Op 25 februari presenteerde Huawei z’n nieuwste oogappeltje op het Mobile World Congress in Barcelona, tegelijk met Samsung die op dat congres de Galaxy Fold presenteerde. Eind februari sprak Metro met techredacteur Chris Broesder, werkzaam bij Tweakers, over de ontwikkeling. Hij noemde de opvouwbare telefoon een eerste generatie. „Het gaat hier om iets wat voorheen alleen nog maar in prototypes bestond. Dit is een eerste generatie.”

Toen leek het opvouwbare avontuur toch nog een stukje verder weg: de telefoon van Huawei was namelijk nog niet af en de officiële release-datum stond voor halverwege 2019. Samsung heeft met de release begin mei dus een primeur te pakken.

Reageer op artikel:
Opvouwbare Samsung smartphone in mei verkrijgbaar
Sluiten